2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į geriausių 2014 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojų apdovanojimą

2015-04-07
 
 

Š. m. balandžio 9 d. Vilniaus rotušėje (Didžioji 31, Vilnius) bus apdovanoti tradicinio geriausių 2014 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai"  nugalėtojai.

Renginio pradžia - 16 val. Renginys bus tiesiogiai transliuojamas televizijos programoje „LRT Kultūra".

Geriausių laidų konkursą, kuriuo siekiama paskatinti kokybinį radijo ir televizijos produkcijos augimą bei išaiškinti ir apdovanoti geriausių laidų kūrėjus, Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) organizavo  jau tryliktą  kartą.

Konkursui iš viso buvo pateiktos 78 laidos: 51 televizijos ir 27 radijo laidos. Tai pats gausiausias konkursas iš visų organizuotų. Šiemet, kaip ir kasmet, konkurse labai aktyviai dalyvavo visuomeninis transliuotojas - LRT, daug laidų pateikė kūrėjai iš Lietuvos regionų bei nepriklausomi prodiuseriai, konkursu pradėjo domėtis ir didieji transliuotojai bei internetinė televizija.

Vertinimo komisija šiais metais buvo sudaryta iš pačios LRTK narių, kurie atstovauja įvairias kūrybines organizacijas. Ją sudarė: LRTK narys, žurnalistas  Dainius Radzevičius; išrinktas konkurso vertinimo komisijos pirmininku;  LRTK pirmininko pavaduotojas, režisierius Jonas Korenka; LRTK narys, poetas, vertėjas, Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas Jonynas; LRTK narys, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos narys Vidas Mačiulis; LRTK narys, teatro ir kino aktorius ir režisierius Algis Matulionis; LRTK narys, žurnalistas, istorikas Kęstutis Petrauskis; LRTK narė, žurnalistė Liudvika Pociūnienė; LRTK narys, mokslininkas Mantas Martišius, LRTK narys, vertėjas Laimantas Jonušys; LRTK narys, politologas Vincentas Vobolevičius.

Laidos buvo vertinamos atsižvelgiant į jų aktualumą, išliekamąją ir meninę vertę, originalumą, poveikį ugdant kultūrines, bendražmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes bei darbo profesionalumą ir kūrybiškumą. Šiais metais  konkurso laidos buvo suskirtytos į atskiras nominacijas ir varžėsi atskirose kategorijose -  buvo renkama geriausia televizijos kultūros laida; geriausia radijo kultūros laida; geriausia regioninės televizijos laida; geriausia regioninio radijo laida; geriausia televizijos pokalbių laida; geriausia radijo pokalbių laida; geriausias televizijos dokumentikos projektas; geriausia televizijos publicistikos laida; geriausia radijo publicistikos laida; geriausia televizijos pramogų laida.

 Nugalėtojai bus apdovanojami prizais ir dipomais apdovanojimų vakaro metu. Po renginio numatomas furšetas.

Tikimės, kad šis Lietuvos žiniasklaidai ir kultūrai renginys Jus sudomins.

 

 

Daugiau informacijos:

Vilma Keršienė

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos

Vyr. specialistė viešiesiems ryšiams

Tel. 8 5 2330 660

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-04-07 10:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media