2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Rolandas Paksas: „Rimtą susirūpinimą kelia grėsmė žiniasklaidos laisvei Lietuvoje“

2014-01-17
 
Rolandas Paksas

Rolandas Paksas

 

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas, dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos veiksmų, ketvirtadienį įvykdytų prieš bendrovės „Tele-3" generalinę direktorę Laurą Blaževičiūtę, kreipėsi į Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę.

„Šiandien rimtą susirūpinimą kelia grėsmė žiniasklaidos laisvei Lietuvoje: per pastarąjį mėnesį krečiama naujienų agentūra BNS, metamas įtarimų šešėlis „Tele-3" bendrovės reputacijai.

Kam tai reikalinga? Kam tai naudinga? 

Gali kilti pagrįstų abejonių, ar Specialiųjų tyrimų tarnyba adekvačiai atlieka savo pagrindines funkcijas - tirti korupciją ir korupcinius nusikaltimus valstybės institucijose.

Lietuva yra demokratinė šalis, tačiau dėl valstybės teisėtvarkos tarnybų išpuolių prieš žiniasklaidos priemones, galima pradėti tuo abejoti. Juolab, prasidėjusių Europos Parlamento ir Respublikos Prezidento rinkimų politinių kampanijų fone.

Ar specialiųjų priemonių naudojimas, sekimas, slaptas žurnalistų pokalbių pasiklausymas, nusikalstamos veiklos imitavimo modelio taikymas iš tiesų yra tos priemonės, kurias būtinai reikia naudoti prieš žiniasklaidos priemones? Ypač prieš privataus užsienio kapitalo įmones?

Būtina nedelsiant imtis veiksmų, kad visi išpuolių atvejai būtų kruopščiai tiriami ir įvertinti. Pareigūnų personalinės atsakomybės ribos turi būti aiškiai apibrėžtos, o teisės aktų bazė, kuria vadovaujasi specialiosios tarnybos, peržiūrėta," - sakoma R. Pakso laiške Respublikos Prezidentei D. Grybauskaitei.

 

Partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centras

 

Kontaktinis asmuo:

Vidmantas Staniulis

koordinatorius

Tvarka ir teisingumas

+370 686 42142

vstaniul@gmail.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-17 15:38
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Gal ne tik ji valdo?

2014-01-20 11:40

.( O gal kas nors jai to daryti neleidžia?)Valde, valdo ir valdys kazkokie neziniukai salia oficialiuju?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

VIKTORAS

2014-01-17 16:23

pROBLEMA LABAI AKTUALI, LIETUVOJE DAROSI NESAUGU NE TIK GATVĖSE, BET IR NAMUOSE, BET PONIA PREZIDENTĖ, KAS DEDASI UŽ TURNIŠKIŲ "TVOROS", NIEKO MATYTI NENORI.( O gal kas nors jai to daryti neleidžia?)

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media