2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Pristatoma nuostatų dėl kompensacinio atlyginimo už audiovizualinių ar fonogramose įrašytų kūrinių kopijavimą asmeniniais tikslais įgyvendinimo ekonominė ir teisinė analizė

2014-01-27
 
 

2014 m. sausio 29 d., trečiadienį, 10 val. LR kultūros ministerijos Baltojoje salėje bus pristatomas LR kultūros ministerijos ir LR Vyriausybės kanceliarijos užsakymu atliktas tyrimas „Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2001/29/EB įgyvendinimas Lietuvoje: nuostatų dėl kompensacinio atlyginimo už audiovizualinių ar fonogramose įrašytų kūrinių kopijavimą asmeniniais tikslais įgyvendinimo ekonominė ir teisinė analizė".

Įgyvendinant 2001 m. gegužės 22 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2001/29/EB dėl autorių teisių ir gretutinių teisių informacinėje visuomenėje tam tikrų aspektų suderinimo (toliau - ir Direktyva), Lietuvoje buvo įvesta prievolė mokėti kompensacinį atlyginimą (toliau - ir KA) už audiovizualinių ar fonogramose įrašytų kūrinių atgaminimą asmeniniais tikslais. Pareiga mokėti šį atlyginimą yra grindžiama siekiu kompensuoti teisių turėtojams žalą, kuri kyla kūrinių ir gretutinių teisių objektų naudotojams įgyvendinant jiems įstatymo suteiktą galimybę atgaminti asmeniniais tikslais.

Tyrimo tikslas - išsiaiškinti teigiamas ir neigiamas LR autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo 20 straipsnio nuostatų dėl kompensacinio atlyginimo ir 2012 m. birželio 13 d. LRV nutarimu Nr. 699 patvirtinto tvarkos aprašo taikymo pasekmes. Tyrime detaliai analizuota ir lyginta Lietuvos, Europos Sąjungos ir kitų Europos Sąjungos valstybių narių teisinė sistema statistiniai duomenys. Tyrimą atliko jungtinės veiklos sutarties pagrindu veikianti ūkio subjektų grupė - Ramūnas Birštonas, Dalia Budrienė ir MB „Tytluva".

Tyrimą pristatys tyrėjai doc. dr. Ramūnas Birštonas ir Dalia Budrienė. Jie supažindins su tyrimo metu gautomis išvadomis, jų reikšme autorių teisių ir gretutinių teisių srities teisiniam reglamentavimui bei ekonominei situacijai.

Numanoma renginio trukmė - 1-2 val.

Maloniai kviečiame dalyvauti žurnalistus.

Kultūros ministerijos inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-27 13:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media