2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Prasideda geriausių radijo ir televizijos laidų konkursas „Pragiedruliai”

2014-02-06
 
 

Birutė Keršienė

Patarėja viešųjų ryšių ir užsienio klausimams

Lietuvos radijo ir televizijos komisija

 

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu vėl skelbia tradicinį - jau dvyliktąjį geriausių radijo ir televizijos laidų konkursą „Pragiedruliai".

Vertinimo komisija rinks geriausias praėjusiais (2013-aisiais) metais pirmą kartą transliuotas radijo ir televizijos laidas. Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti vertingomis premijomis ir prizais. Laidos bus vertinamos atsižvelgiant į jų profesionalumą, meistriškumą, meniškumą, kūrybiškumą, kūrybinės veiklos aktualumą ir visuomeninę reikšmę.

Pateiktas laidas vertins ir nugalėtojus nustatys LRTK suformuota 11 narių Vertinimo komisija: LRTK narys, poetas, vertėjas, Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas Jonynas; LRTK narys, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos narys Vidas Mačiulis; LRTK narys, teatro ir kino aktorius ir režisierius Algis Matulionis; LRTK narys, žurnalistas, istorikas Kęstutis Petrauskis; LRTK narė, žurnalistė Liudvika Pociūnienė; LRTK narys, mokslininkas Mantas Martišius, LRTK narys, vertėjas Laimantas Jonušys; LRTK narys, žurnalistas  Dainius Radzevičius; LRTK narys, politologas Vincentas Vobolevičius; Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybos pirmininkė Vaiva Žukienė ir teatro režisierius Saulius Varnas.

Visi radijo ir televizijos transliuotojai, laidų kūrėjai, nepriklausomi prodiuseriai kviečiami aktyviai dalyvauti.

Siekiant supaprastinti bei palengvinti laidų pateikimą, šiais metais buvo atnaujinti geriausių radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai" nuostatai ir patobulinta laidų pateikimo konkursui tvarka.

Asmenys, norintys dalyvauti konkurse, kviečiami informuoti apie tai LRTK el. paštu lrtk@rtk.lt (kopija - birute.kersiene@rtk.lt). Gavus konkurso dalyvio prašymą, bus suteiktas slaptažodis bei vartotojo vardas, kurio pagalba dalyvis galės prisijungti prie LRTK FTP serverio ir talpinti „Pragiedrulių" konkursui skirtą medžiagą.

Teikiant laidą konkursui, laidos antraštėje turi būti nurodyta: laidos pavadinimas, programos pavadinimas, kurioje buvo transliuota laida ir transliavimo data.

Lydraštyje reikia nurodyti: laidos pavadinimą, laidos autorių vardus ir pavardes, laidos trukmę, televizijos ar radijo programą, kurioje buvo transliuota laida, transliavimo datą, kontaktinius duomenis bei trumpai apibūdinti laidą.

Medžiagą konkursui reikia pateikti iki 2014 m. kovo 17 d.

Vertinimo komisija laidas peržiūrės ir jas įvertins iki 2014 m. balandžio 30 d.

Konkurso „Pragiedruliai" apdovanojimų vakaras numatomas 2014 m. gegužės 8 d. Apie jį konkurso dalyviai bus informuoti papildomai.

 

Apie konkursą galite pasiteirauti:

Šeimyniškių 3A, 09312 Vilnius

Tel. (8 5) 2330 660, faksas (8 5 ) 2647 125

Mob. 8 616 18549

El. paštas: birute.kersiene@rtk.lt

www.rtk.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-06 09:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media