2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: LŽS Vilniaus skyrius kviečia susipažinti su M.K.Oginskio palikimu Rietave

2015-04-09
 
Rietavo Šventojo arkangelo Mykolo bažnyčia

Rietavo Šventojo arkangelo Mykolo bažnyčia

 

Šiemet minėsim žymaus visuomenės ir valstybės veikėjo, garsaus kompozitoriaus Mykolo Kleopo Oginskio 250-ąsias gimimo metines. Senos didikų, kunigaikščių giminės palikuonis, diplomatas, Tado Kosciuškos sukilimo (1794 m.) vienas iš vadų, Europoje populiarių polonezų, mazurkų  ir romansų autorius M.K.Oginskis vieną iš dvarų turėjo Rietave. Šiam Žemaitijos kampeliui ypač nusipelnė M.K.Oginskio sūnus Irinėjas ir anūkai, kurie savo dvaruose diegė pažangiausias to meto technikos ir žemės ūkio naujoves.

LŽS Vilniaus skyrius rengia išvyką į Rietavą, vieną mažiausių savivaldybių. Rietavo meras ir tarybos nariai supažindins su darbais, puoselėjant valstybės kultūros istorijos paveldą rajono teritorijoje. Rietavo kultūros istorijos muziejaus darbuotojai  supažindins su Oginskių giminės paveldu.

Išvyka organizuojama balandžio 17 d. Išvykstame 7 val. ryto nuo Lukiškių a., iš  automobilių stovėjimo aikštelės prie bažnyčios. Grįšime - vakare.

Autobuso nuoma kainuoja apie 17 eurų kiekvienam. Jeigu keliaus 20 žmonių, kainuos tik apie 14 eurų. Registracija Žurnalistų namuose, Almonės  tel. (85) 2122805.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-04-09 08:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media