2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis lankysis afrikinio kiaulių maro židinyje. Kviečiami ir žurnalistai

2014-01-29
 
Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis

 

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sausio 30 dieną, ketvirtadienį lankysis Alytaus rajono miškuose, kur buvo aptikti pirmieji afrikiniu kiaulių maru (AKM) užsikrėtę šernai.

Į mišką kartu su ministru vyks Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos, Alytaus medžiotojų ir žvejų draugijos, medžiotojų klubų „Daugis", „Kalesnykai", „Varčia" (Alytaus r.) bei „Kurkliai" (Lazdijų r.) atstovai.

Alytaus rajono medžiotojų klubų medžioklės plotai ribojasi su Baltarusijos siena, todėl jiems tenka didelė atsakomybė suvaldyti į Lietuvą migruojančius šernus ir kitus žvėris, kurie gali pernešti AKM užkratą. Svečiai iš gretimo Lazdijų rajono taip pat turi daug patirties su migruojančiais gyvūnais, nes jų medžioklės plotai ribojasi tiek su Baltarusijos, tiek su Lenkijos valstybinėmis sienomis.

Aplinkos ministerijos atstovams ir žurnalistams medžiotojai pristatys esamą situaciją ir aptars, kokių priemonių imsis šernų populiacijai reguliuoti. Ministras V. Mazuronis nori iš pirmų lūpų išgirsti, su kokiomis problemomis gali susidurti tiesiogiai su AKM užkrato plitimo stabdymu susiję žmonės.

Ketvirtadienį, sausio 30 d., 14 val. visi dalyviai renkasi prie Alytaus miesto savivaldybės pastato (Rotušės a. 4, Alytus). Žurnalistai kviečiami prisijungti ir kartu susipažinti su AKM plitimo suvaldymo peripetijomis.

Programa

 

Sausio 30 d.

14 val. dalyviai renkasi prie Alytaus miesto savivaldybės (Rotušės a. 4, Alytus) ir kartu vyksta į AKM grėsmės zonoje esančius miškus

Dalyvaus: Aplinkos ministerijos, Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos, Alytaus medžiotojų ir žvejų draugijos, medžiotojų klubų Daugis, Kalesnykai, Varčia(Alytaus raj.), Kurkliai (Lazdijų raj.) atstovai

 

AM Visuomenės informavimo skyrius

 

Kontaktinis asmuo

Paulius Paulaitis

Visuomenės informavimo skyriaus vedėjas

LR Aplinkos ministerija

864689813

p.paulaitis@am.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-29 19:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media