2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Kvietimas žurnalistams: autorių teisių naujovės – kūrybininkams skirtoje konferencijoje

2016-04-07
 
 

Skaitmeninių technologijų dėka šiandien kūrybinis turinys gaminamas, platinamas ir naudojamas kitaip negu anksčiau, todėl iškilo poreikis reikia tam pritaikyti ES autorių teisių taisykles. Apie tai penktadienį bus kalbama konferencijoje, kurią organizuoja Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris" kartu su UAB „Europos Kinas". 

 Apie tai, kodėl Europoje reikia bendros skaitmeninės rinkos, savo mintis pateiks Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius (vaizdo įraše). Kartu renginio dalyviai išgirs apie Europos skaitmeninės rinkos tikslus, uždavinius ir poveikį kūrybinėms industrijoms, taip pat numatomus ES intelektinės nuosavybės teisės pasikeitimus. Šią temą pristatys Europos Komisijos Ryšių tinklų, turinio ir technologijų skyriaus atstovė Vita Juknė.

 Apie autorių teisių modernizavimą Lietuvoje papasakos LR Kultūros ministerijos Meno ir kūrybinių industrijų politikos departamento Autorių teisių skyriaus vedėja Nijolė Janina Matulevičienė. Advokatų kontoros SORAINEN partnerė Renata Beržanskienė nagrinės autorių teisių, prekių ženklų ir domenų vardų probleminius aspektus po skaitmeninės revoliucijos, o Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos pirmininkė Vytautė Ladigaitė-Balčiūnienė pristatys kovos su piratavimu temą. Diskusijos metu dalyviai turės progą pasidalinti savo nuomonėmis ir įžvalgomis.

 Konferencija vyks balandžio 8 d., penktadienį, 10-14 val. Europos namų konferencijų salėje, Gedimino pr. 16, Vilniuje (įėjimas iš Vilniaus g.). Dėl sugriežtinto saugumo į renginį bus įleidžiami tik iš anksto užsiregistravę dalyviai (privaloma turėti asmens dokumentą). Žurnalistų prašome registruotis šiuo el. paštu iki balandžio 7 d. vidurdienio: epvilnius@europarl.europa.eu

 

Robertas POGORELIS

Europos Parlamento atstovas Lietuvos žiniasklaidai

Tel. +37068953306

 


Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-04-07 12:11
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media