2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Vaižgantinės laukia svečių, o Vaižganto premijos konkursas pratęsiamas

2023-09-14
 
Šį šeštadienį, rugsėjo 16 d., Anykščių rajone Svėdasų seniūnijoje esančiame Malaišių kaime švenčiamos Vaižgantinės - rašytojo, pedagogo, kunigo Juozo Tumo Vaižganto gimtadienis. Paprastai šios šventės metu sveikinimas ir J. T. Vaižganto premijos laureatas, jam įteikiamas diplomas, medalis ir 300 eurų vertės premija. Tačiau šiemet premija bus teikiama vėliau -Vaižganto premijos vertinimo komisija priėmė sprendimą konkursą pratęsti ir suteikti galimybę pateikti daugiau kandidatų premijai.
2002 metais, minėdamos Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos 80-metį, Lietuvos rašytojų sąjunga, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija įsteigė kasmetinę Vaižganto premiją. Jos nuostatuose numatyta, kad premija pramečiui skiriama lietuvių rašytojui arba žurnalistui už sėkmingą literatūros ir žurnalistikos (dokumentinės prozos arba literatūrinės publicistikos) dermę. Premija jau įteikta daugiau nei dvidešimt kartų. Jos laureatais yra tapę Egidijus Aleksandravičius, Vytautas Bagdonas, Viktorija Daujotytė-Pakerienė, Gintautas Iešmantas, Liudvikas Jakimavičius, Loreta Jastramskienė, Juozas Kundrotas, Justinas Marcinkevičius, Julius Sasnauskas, Laimonas Tapinas, Liutauras Degėsys ir kt. Pratęsus šių metų konkursą, premijai gauti kandidatus kviečiama siūlyti iki spalio 16 d. imtinai. Kandidatus premijai gali siūlyti Lietuvos rašytojų ar Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai, skyriai ir klubai.
Į jubiliejinę, penkioliktąją, Vaižgantinių šventę tradiciškai kviečia vaižgantiečių klubas „Pragiedrulys", Anykščių kultūros centras ir Svėdasų seniūnija. Šventės metu bus pristatyta žurnalisto Vytauto Bagdono išleista prisiminimų knyga apie kraštietį Ferdinandą Jakšį, vyks koncertas ir liepsnos Vaižgantinių laužas.
Su geriausiais linkėjimais -
Vitalija Maksvytė
Lietuvos rašytojų sąjunga
Mob. 8 600 08285
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-09-14 13:28
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Sunerimęs

2023-10-11 14:10

Dienos bėga, o konkursas ir vėl, atrodo, nepaskelbtas. Ar vėl nepramiegosime Vaižganto premijos?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media