2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Pradėdamas pirmasis dotacijų programos "Vietos žiniasklaida už demokratiją" etapas. Kviečiame į internetinį seminarą

2023-08-08
 
Gerbiami kolegos, 2023 m. liepos mėn. pradėtas pirmasis dotacijų programos "Vietos žiniasklaida už demokratiją" etapas, pagal kurį bus remiama 17 mažų vietos žiniasklaidos priemonių visoje Europoje, veikiančių naujienų dykumose. Jų projektais siekiama tenkinti viešuosius interesus vietovėse ir regionuose, kuriuose informacijos prieinamumas Europos Sąjungoje yra gerokai sumažėjęs. Šią dotacijų programą administruoja "Journalismfund Europe" ir "International Media Support" (IMS), ją bendrai finansuoja Europos Komisija.
Žiniasklaidos pliuralizmo ir žiniasklaidos laisvės centro (CMPF) atliktas tyrimas parodė, kad šalys, kuriose informacijos prieinamumas ir naujienų dykumos sritys yra sunkiausiai prieinamos, yra Bulgarija, Slovėnija, Slovakija, Latvija, Lietuva, Čekija ir Graikija.
Naujienų dykuma apima trečdalį šalies teritorijos, o teisės aktai nenumato dažnių rezervavimo ar privalomo transliavimo taisyklių regioninei ir vietos žiniasklaidai, o ne bendruomenės žiniasklaidai.
Norėtume su jumis surengti internetinį seminarą ir paaiškinti apie šią dotaciją. Gal galėtumėte mums pranešti, ar rugpjūčio 17, 21 arba 28 d. galėsite dalyvauti internetiniame seminare? Su jumis ir suinteresuotomis žiniasklaidos organizacijomis aptarsime, kaip teikti paraiškas dotacijų programai iki 2023 m. rugsėjo 28 d., kai baigsis antrojo paraiškų teikimo etapo terminas.
Mūsų tikslas - padėti su sunkumais kovojančiai vietinei, regioninei ir bendruomeninei žiniasklaidai Europos naujienų dykumos regionuose teikiant finansinę paramą, stiprinant organizacinius gebėjimus ir atliekant tyrimus, kuriuose būtų kartografuojama padėtis vietoje.
Maloniai prašome užsiregistruoti į internetinį seminarą per šią nuorodą; https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMofumsrjwiG9VEg2KHvwZMEBN-7GQMIz-3.
Užsiregistravę gausite priartinimo nuorodą, kad galėtumėte prisijungti prie internetinio seminaro.
Taip pat kviečiame skleisti šią žinią savo nariams ir nedvejodami užduoti mums klausimus.
Tikimės sulaukti daugelio iš jūsų.
Su geriausiais linkėjimais,
EFJ darbuotojai
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-08-08 13:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media