2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2017-12-09Senjorų svečiai – Tautinių mažumų departamento direktorė Vida Montvydaitė ir Pabradės kultūros centro orkestras

Žodis buvo suteiktas Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorei, daktarei Vidai Montvydaitei. Susirinkimo pabaigoje smagią įvairių tautų melodijų pynę mums padovanojo Pabradės kultūros centro orkestras, kuriam vadovavo Bronislovas Vilimas.

2017-11-30Kolegos pagerbė iškilaus žurnalisto Vytauto Gedgaudo atminimą

Vytauto Gedgaudo mirties metinių proga grupė Lietuvos žurnalistų sąjungos narių aplankė kolegos kapą Vilniaus Antakalnio kapinėse, padėjo gėlių. Vėliau, prie arbatos puodelio įvyko pokalbis apie Vytauto Gedgaudo asmenybę, jo indėlį į žurnalistiką.

2017-11-12LŽS Kelionių žurnalistų klubo 10-mečiui - paroda "Keturių ekspedicijų akimirkos"

Antradienį lapkričio 14 d. 17 val. LRT valgykloje bus atidaryta fotoparoda, skirta Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubo 10 - mečiui "Keturių ekspedicijų akimirkos". Dalyvaus LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, klubo nariai ir draugai. Kviečiame apsilankyti.

2017-11-04Daiva Červokienė: seminare - apie žurnalistų ir menininkų aktualijas

Praktiniame seminare “Profesiniai žurnalistikos standartai, propagandos ir informaciniai karai“ bene didžiausią įspūdį kolegoms paliko žurnalisto ir dėstytojo Henriko Vaitiekūno paskaita „Teisinga“ žurnalistika ir kūrybiškumas – kaip būti įdomiu?“ ir ICT eksperto, portalo „poryt.lt“ redaktoriaus Edmondo Babensko paskaita „Socialinės inžinerijos instrumentai šiuolaikiniuose karuose“.

2017-10-26Žurnalistai: lietingą rudenį – baidarėmis Akmenos upe

Nėra blogo oro. Netgi nėra netinkamos aprangos. Svarbu, kad būtų bendraminčių. Šitaip mąstydami, LŽS Kelionių žurnalistų klubo nariai ir jų draugai nusprendė praleisti savaitgalį, atrodo, didumos pasmerktą dėl lietaus, šalčio, vėjo ir kitų „apokaliptinių“ prognozių. Betgi lietus gerai, net labai gerai. Būtent daug lietaus, sodriai besiliejusio šį rudenį, leido padaryti tai, kas kitomis sąlygomis būtų buvę sudėtinga: baidarėmis įveikti Akmėnos upės atkarpą Pagramančio regioniniame parke.

2017-09-24Juozo Tumo-Vaižganto gimtinėje Malaišiuose – šaunios Vaižgantinės (4)

Tądien į Juozo Tumo-Vaižganto gimtinę Malaišius, esančius Svėdasų seniūnijoje, Anykščių rajone, sugūžėjo daug svečių – iš Vilniaus ir Anykščių, Kauno ir Svėdasų, Rokiškio ir Pakruojo, Ukmergės ir Panevėžio, iš kitur. Iš sostinės, Lietuvos žurnalistų sąjungos iniciatyva, atvažiavo pilnas autobusas žurnalistų, kuriems vadovavo LŽS Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla. Smagu buvo su Domu Šniuku, Juozu Šalkausku, Albertu Vaidila, Juozu Pociumi, Vytautu Leščinsku, kitais kolegomis važiuoti į šventę. Visi susirinko į tradicines, jau šešioliktas “Vaižgantines”. Šventė irgi vyko tradiciškai, nuo laureatų pagerbimo, smagių dainų ir liaudiškos muzikos, nuo turiningo bendravimo.

2017-06-19Alytaus žurnalistų išrinktas Metų žmogus – verslininkas

Birželio 16-ąją, per Alytaus miesto gimtadienio iškilmių renginius, Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyrius Auksine plunksna apdovanojo 2017-ųjų Metų žmogų – miesto uždarosios akcinės bendrovės „Dzūkų ainiai“ direktorių Robertą Vitkauską.

2017-05-15Esperantininkai žurnalistai rinkosi Aukštadvaryje

Lietuvos saulelei galų gale pažadinus užsimiegojusį pavasarį, į tradicinį, jau dešimtąjį, seminarą Aukštadvaryje sugužėjo būrys žurnalistų esperantininkų (ne tik profesionalų) iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Šiaulių.

2017-05-15Šiemet Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos šventė – Kudirkos Naumiestyje (5)

Šiemet Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos šventę buvo nutarta surengti Kudirkos Naumiestyje, mieste, kuriame labai gerbiamas publicisto, rašytojo, tautinio atgimimo skleidėjo Vinco Kudirkos atminimas. Šventę surengė Lietuvos žurnalistų sąjunga, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys Vinco Kudirkos muziejus ir Šakių rajono "Laikraščio Valsčius" redakcija.

2017-05-11LŽS Alytaus skyriaus žurnalistų metalinė plunksna – politikui (1)

Dabar LŽS Alytaus skyrius nutarė Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga metaline plunksna apdovanoti asmenį, kuris pastaruoju metu iš neigiamos pusės pagarsino Alytaus miestą ar rajoną. Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyrius nusprendė, kad tokios plunksnos šiuo metu vertas Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Nerijus Cesiulis.

2017-05-09Klaipėdos žurnalistai iškilmingai išsidalijo ŽENIA prizus (1)

Gegužės 5 dieną, itin gausus Klaipėdos žurnalistų būrys su savo bičiuliais tradiciškai atšventė ŽENIA (Žurnalistų entuziastų nepriklausomų informatorių apdovanojimai). Šią šventę, skirtą Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, jau devintus metus surengė Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius. Kolegas šia proga pasveikino skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė, o linksmą šventę vedė tautiniu kostiumu pasidabinęs „valstietis“, pirmininkės pavaduotojas radijo žurnalistas Žydrūnas Naujokas. Šventėje virė aistros – kam atiteks viena iš ŽENIA nominacijų, kas bus laimėtojas?

2017-05-03Spaudos atgavimo diena Seime tradiciškai minima pristatant Lietuvos žurnalistų sąjungos parodą (1)

Gegužės 5 d., penktadienį, 12.30 val. Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje (Seimo I rūmai) vyks Lietuvos žurnalistų sąjungos organizuojamos penktos, jubiliejinės parodos „Laisva spauda – laisvas aš!“ pristatymas. Parodą, skirtą Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, atvers Seimo narys Linas Balsys, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos tarybos narė, žurnalistė, režisierė Aida Vėželienė.

2017-04-19Žurnalistų namuose įvyks metinė NŽKA konferencija „KULTŪRINĖ SPAUDA IR SPAUDOS KULTŪRA“

Sveiki, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nariai. Informuojame, kad š. m. balandžio 21 d., 11.00 val., Žurnalistų namuose įvyks metinė NŽKA konferencija „KULTŪRINĖ SPAUDA IR SPAUDOS KULTŪRA". Dalyvauti galės tik nariai, susimokėję nario mokestį. Labai prašome informuoti apie dalyvavimą. (info@lzs.lt)

2017-04-14Romas Sadauskas: žurnalistų pažintis su įspūdingiausiais sostinės medžiais

Balandžio 12 d. būrelis LŽS Vilniaus skyriaus žurnalistų išsiruošė susipažinti su įspūdingiausiais sostinės medžiais lydimi kolegos rašytojo Romo Sadausko. Apsilankę rašytojo bute pasižvalgydami po geriau ir prasčiau tvarkomus, medžių puošiamus kiemus patraukėme link seniausių ir įspūdingiausių sostinės medžių.

2017-04-10LŽS Senjorų klube - A. Strakšys ir V. V. Česnulis apdovanoti medaliais “Už nuopelnus žurnalistikai” (2)

Vilniuje, jaukioje Teatrų sąjungos salėje įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos Senjorų klubo sueiga. Jos metu du žinomi Lietuvos žurnalistai - Adolfas Strakšys ir Vytautas Valentinas Česnulis buvo apdovanoti medaliais “Už nuopelnus žurnalistikai”. Juos pristatė klubo pirmininkas Ipolitas Skridla. Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, įteikdamas medalius, pabrėžė, kad šie apdovanojimai skiriami už žurnalisto profesinio vardo stiprinimą ir garsinimą asmeniniu pavyzdžiu. Medalių abu žurnalistai tikrai nusipelnė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media