2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2018-10-11Lietuvos žurnalistų turas po Prienų kraštą. 2 dalis  (2)

Tęsiame kolegės Loretos Nikolenkienės pasakojimą apie Lietuvos žurnalistų turą po Prienų kraštą. Esame dėkingi Prienų rajono savivaldybei už suteiktą galimybę LŽS nariams geriau susipažinti su įdomiu Prienų kraštu.

2018-10-06Lietuvos žurnalistų turas po Prienų kraštą. 1 dalis

Rugsėjo 20-oji – garsaus tarpukario keliautojo, žurnalisto ir rašytojo Mato Šalčiaus gimimo diena. Šia proga Prienų rajono savivaldybė suorganizavo ir dovanojo žurnalistams puikią išvyką – pažintį su Prienų kraštu. Prieniškių iniciatyvą palaikė Lietuvos žurnalistų sąjunga, pakvietusi savo narius į šią kelionę. Kolegų, panorusių arčiau susipažinti su šiuo įdomiu Lietuvos kraštu, atsirado daug.

2018-09-17Malaišiuose jubiliejinės 10-osios Vaižgantinės. Juozo Tumo Vaižganto premija - Loretai Jastramskienei (7)

Rugsėjo 6 dieną Žurnalistų namuose įvyko iš šių organizacijų atstovų sudarytos Vaižganto premijos vertinimo komisijos posėdis. Buvo nutarta šiemet septynioliktąją Vaižganto premiją skirti Loretai Jastramskienei už esė knygą „Bilietas į Grįžulio Ratus“. Šiemet Malaišiuose L. Jastramskienei Vaižganto premiją įteikė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotoja Aldona Žemaitytė – Petrauskienė.

2018-09-06Lietuvos žurnalistai – Naugarduke

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubas rugpjūčio 23 – 27 dienomis lankėsi Naugarduke. Per „Adventur“ kasmetinę turizmo parodą Vilniuje užsimezgusi pažintis su Naugarduko Turizmo skyriaus vadove Jekaterina Kivač buvo naudinga – žurnalistų grupė, gavusi oficialiai iš Baltarusijos URM akreditacijas, vyko į kaimynystėje, šalia Lietuvos esantį Naugarduką.

2018-08-25LŽS vėliava aukščiausiame Japonijos kalne – “Brydė per pasaulį 2018” ekspedicija sugrįžo namo

Iš Tokijo pasiekti Kawaguchiko miestelį, nuo kurio nuvykstama į Fuji papėdę, nėra paprasta, teko važiuoti gerą pusdienį, nors atstumas tik 90 km. Jau temstant pradedame savo žygį į viršų. Penktoje stotyje, nuo kurios dažniausiai visi kopia, žmonių tarsi Kernavėje per Joninių šventę, tik dešimteriopai daugiau.

2018-08-24LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas - rugsėjo 5 dieną (1)

Baigiasi vasara. Manome, kad joje buvo įdomios kelionės, naujį įspūdžiai, su kuriais bus galima pasidalyti kolegų tarpe, tradiciniame LŽS Senjorų klubo narių susirinkime, kuris įvyks tradiciškai, pirmąjį mėnesio trečiadienį, rugsėjo 5 dieną, 11 valandą, Teatro sąjungos salėję (Teatro g. 6).

2018-08-22Dėmesio: rugsėjo 15 dieną įvyks „Vaižgantinės“! (2)

Tegu visi keliai veda Jus į jubiliejines –10-ąsias – „VAIŽGANTINES“! Jos vyks 2018 m. rugsėjo 15 d., šeštadienį, nuo 13 val. gimtajame Vaižganto Malaišių kaime (Anykščių rajono Svėdasų seniūnija) PROGRAMOJE:Lietuvos rašytojų sąjungos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos įsteigtos septynioliktosios respublikinės literatūrinės Vaižganto premijos įteikimas, kiti įdomūs dalykai.

2018-08-07Ekspedicija”Brydė per pasaulį 2018” pasiekė Havajus

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubo nariai, kartu su Lietuvos geografų draugija, išvykę į ekspediciją „Brydė per pasaulį 2018” pasiekė Ameriką, kur Čikagoje, Los Angeles ir San Franciske ieškojo lietuvybės pėdsakų, lankė lietuviškos spaudos redakcijas, parapijas ir bendruomenes. Havajuose ekspedicijos priėmimu rūpinosi „Brydė per pasaulį 2018“ ekspedicijos globėja, poeto Kazio Bradūno dukra Elena Bradūnaitė-Aglinskienė.

2018-07-27Žurnalistų ir geografų ekspedicija „Brydė per pasaulį 2018” prasidėjo Užpaliuose

Užpaliuose oficialiai paskelbiame apie ekspedicijos idėją, tikslus, maršrutą. Užpaliuose, nes šioje žemėje prieš 125 m. gimė Lietuvos keliautojas, geografas, žurnalistas prof. Kazys Pakštas. Šventės metu buvo pristatyti šio didžiojo keliautojo ir vizionieriaus darbai, įkvėpę ne vieną ekspediciją - kelionę į Belizą ieškant Dausuvos (2015 m.), kelionę apie Baltijos jūrą, skleidžiant Baltoskandijos idėjas (2016 m.). K. Pakšto gimtinės Alinaukoje (buvęs vienkiemis Užpalių valsčiuje, dabar priklauso Sudeikių seniūnijai), saują žemių vešime į Čikagą - ant jo kapo. Kaip simbolį, kad jis ir jo vertybės tebepuoselėjamos - keliauti, skleisti garsą apie Lietuvą, lietuvius, apjungti gyvenančius čia ir svetur.

2018-06-19Žurnalistų plunksna – Alytų garsinančiam plaukikui Sigitui Katkevičiui

Šįkart už Alytaus atstovavimą tarptautiniuose, pasauliniuose plaukimo turnyruose, žaidynėse ir čempionatuose, iškovotus aukso, sidabro, bronzos medalius, už daug kartų pagerintus Lietuvos plaukimo rekordus, už Alytaus miesto vardo garsinimą tarptautiniu ir pasauliniu mastu 2018-ųjų Metų žmogaus titulas suteiktas ir Auksine plunksna apdovanotas plaukikas ir gydytojas Sigitas Katkevičius.

2018-05-16Praūžė klaipėdiečių ŽENIA 2018

Uostamiesčio žurnalistai kaip visada trankiai gegužės 11 dieną atšventė profesinę šventę – ŽENIA 2018, kuri skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. ŽENIA (Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimai) šventę Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Klaipėdos apskrities skyrius visiems miesto žurnalistams surengė jubiliejinį, jau 10 kartą! Beje, pati šventė užgimė 2000 metais. ŽENIA unikali tuo, jog patys žurnalistai išrenka per metus labiausiai profesinėje veikloje pasižymėjusius kolegas ir balsuoja itin demokratiškai – sustodami kandidatui už nugaros. Kas turės daugiau palaikančiųjų – tas laimės.

2018-05-10Žurnalistai keliautojai paminėjo Lietuvos 100-metį ir pagerbė kolegą Vidą Dulkę (1)

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubo nariai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti ir ilgamečiam kolegai, šviesaus atminimo pasvaliečiui fotografui Vidui Dulkei (1959–2017) atminti balandžio paskutinėmis dienomis surengė žygį kemperiais „Aplink Lietuvą’18“.

2018-05-04Pokalbis Literatūriniame A. Puškino muziejuje padės žurnalistams geriau suprasti tautinių mažumų poreikius

Tradicinis LŽS Senjorų klubo kasmėnesinis susirinkimas šį kartą vyko Literatūriniame Aleksandro Puškino muziejuje, įsikūrusiame Markučiuose, gražiame gamtos kamelyje, kuris gegužės pradžioje pasipuošė ne tik žibučių žiedais. Klubo pirmininko Ipolito Skridlos ir jo pavaduotojo Alfonso Kairio pakviesti, čia susirinko didelis būrys kolegų žurnalistų. Renginio metu buvo pasveikinti gegužės mėnesį gimusieji žurnalistai senjorai. Artėjančios Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga už aktyvią žurnalistinę kūrybinę veiklą buvo įteiktos Lietuvos žurnalistų sąjungos Senjorų klubo padėkos Gerdai Gudjurgienei, Jadvygai Godunavičienei, Vytautui Česnuliui, Aplinarui Juodpusiui, Virgilijui Juodakiui, Alfonsui Kairiui, Algiui Kustai, Jeronimui Lauciui, Jonui Laurinavičiui, Povilui Lapeikiui, Algimantui Liekiui, Algirdui Matulevičiui, Albertui Vaidilai.

2018-04-22Friedricho Eberto fondas kartu su LŽS surengė Kaune įdomų praktinį seminarą žurnalistams

Kaune, 2018 m. balandžio 20-21 dienomis įvyko praktinis seminaras “Profesiniai žurnalistikos standartai propagandos ir fake-news akivaizdoje“, kurį surengė Friedricho Eberto fondas ir Lietuvos žurnalistų sąjunga. Seminaro tema yra labai aktuali, todėl ir susilaukė nemažo žurnalistų dėmesio. Jie suvažiavo iš daugelio Lietuvos vietovių: Vilniaus ir Klaipėdos, Kauno ir Panevėžio, Elektrėnų ir Šakių, Prienų ir Tauragės…

2018-04-19LŽS senjorų klubo narių žiniai

Š.m. gegužės 02 /trečiadienį/ narių susirinkimas vyks Markučiuose, Puškino muziejuje, Subačiaus g.124, 10-jo autobuso galutinė stotelė. Muziejaus vadovė Nadiežda Petrauskienė. tel.85/2600080, mb-867121238 Pradžia-13 val.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media