2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2016-09-05Lietuvos žurnalistų sąjunga - Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka: bendradarbiavimas nacionaliniu lygmeniu

„Tai – ne šiaip bendradarbiavimas, tai – bendradarbiavimas nacionaliniu lygmeniu“, – prie tapytojo Aloyzo Stasiulevičiaus paveikslo „Senojo Vilniaus motyvai“ šypsojosi Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, pasirašydamas Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos bendradarbiavimo sutartį.

2016-09-04Ekspedicija “Baltoscandia 2016” (IV)

LŽS Kelionių ir pramogų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis tęsia savo pasakojimą apie ekspediciją “Baltoscandia 2016”.

2016-08-21Ekspedicija “Baltoscandia 2016” (III)

LŽS Kelionių ir pramogų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis tęsia savo pasakojimą apie ekspediciją “Baltoscandia 2016”.

2016-08-19Ekspedicija „Baltoscandia 2016“ (II)

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo nariai su bendraminčiais toliau tęsia ekspediciją „Baltoskandija 2016”, kuria surengė VšĮ „Klajūnų klubas“, Lietuvos geografų draugija, VšĮ „Baltoskandijos akademija“ ir LŽS Kelionių ir pramogų klubas.

2016-08-08LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai dalyvauja ekspedicijoje Baltoskandija’16

Su trijų Lietuvos garsiausių tarpukario keliautojų – Kazio Pakšto, Mato Šalčiaus ir Antano Poškos vardais į ekspediciją aplink Baltijos jūrą išvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubas. „Baltoskandija 2016” – tai žygio per pasaulį „Misija Lietuva 100“ pirmoji ekspedicija, kurią organizuoja VšĮ „Klajūnų klubas“, Lietuvos geografų draugija, VšĮ „Baltoskandijos akademija“ ir LŽS Kelionių ir pramogų klubas.

2016-06-20Alytaus žurnalistai išrinko Metų žmogų

Birželio 17-ąją Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyriaus sprendimu už sąžiningą, pasiaukojantį darbą ugdant miesto rankininkus ir juos vedant pergalių link, už išugdytą ne vieną gerų rankininkų kartą, už ilgai siektą ir ką tik pasiektą tikslą – tapti šalies čempionais 2016-ųjų Metų žmogaus titulas suteiktas ir auksine plunksna apdovanotas Alytaus rankinio komandos „Almeida – Stronglasas“ ilgametis vyriausiasis treneris Jonas Jonuška.

2016-05-28Artūras Zuokas tarp plunksnos brolių ir seserų

Gegužės 25 dienos vakarą Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrius pakvietė kolegas į A. Mickevičiaus muziejų (Bernardinų g. 11) susitikti su buvusiu Vilniaus miesto meru, žurnalistu, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderiu Artūru Zuoku.

2016-05-27Aukštadvaryje: Tarptautinė žurnalistų kalba

Š. m. gegužės 21–22 d. Aukštadvaris. Čia įvyko jau devintoji Lietuvos esperantininkų žurnalistų seminaras – stovykla. Susitiko beveik penkiasdešimt žurnalistų, ne vien prefesionalių, bet parašančių esperanto tema. Tai buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Esperantininkų žurnalistų skyriaus ir Lietuvos esperantininkų žurnalistų asociacijos bendras renginys

2016-05-27Trakuose įteikta IX Mato Šalčiaus premija Venantui Butkui už knygą „Burėse – Baltijos vėjas: buriuotojo užrašai“

IX Mato Šalčiaus vardo premija buvo įteikta 2016-05-25 Venantui Butkui už knygą "Burėse - Baltijos vėjas: buriuotojo užrašai" Trakuose, senoviniame prekybiniame „Vytinė“ laive, kurioje šafaras Vladas Kasperavičius svečius supažindino su upių laivybos istorija.

2016-05-19Šiemet Mato Šalčiaus premija bus įteikta Trakuose senovinėje vytinėje valtyje  (2)

Sveiki, gegužės 25 dieną, trečiadienį 17 val. Trakuose, senovinėje vytinėje valtyje bus įteikta IX Mato Šalčiaus premija, kuri skirta klaipėdiečiui, jūros heraldui Venantui Butkui už knygą „Burėse – Baltijos vėjas: buriuotojo užrašai“ Kviečiame Jus dalyvauti! Apie tai pašome pranešti statinis@yahoo.com, nes senovinė vytinė valtis talpina tik 30 žmonių.

2016-05-092016 metų „Ženia“ prizai – Klaipėdos žurnalistams (1)

Gegužės 6 –ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse, Klaipėdos žurnalistai jau 16 – ąjį kartą pasidalino žurnalistų entuziastų nepriklausomų informatorių apdovanojimus (ŽENIA). Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus organizuojama šventė nepraranda populiarumo tarp Klaipėdos žurnalistų – į šventę atvyko visų uostamiesčio medijų žurnalistai, taip pat įmonių spaudos atstovai, sulaukėme svečių – kolegų iš Palangos, Gargždų.

2016-05-09LŽS Kelionių ir pramogų klubas kepė “Gandų antį”

LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai linksmai ir prasmingai paminėjo Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos šventę. Iškilmes pradėję penktadienį Kultūros ministerijoje, įteikiant V. Kudirkos ir V. Gedgaudo premijas, pratęsė šeštadienį šauniame Spaudos baliuje Kaune, o baigė sekmadienį Vilniuje, Verkių parke. Keliautojai nusprendė, kad šią dieną reikėtų paminėti iškepant „Gandų antį” – juk geriau ją suvalgyti, negu „paleisti“.

2016-05-08Jono Basanavičiaus gimtinėje ir Tautinio Atgimimo Ąžuolyne augs nauji ąžuolai

Balandžio 30 d., šeštadienį nuotaikinga ir kūrybiška grupė LŽS Senjorų klubo narių kartu su Vilniaus karininkų ramovės darbuotojais (G. Aukštikalnis, A. Burokas, I. Burokienė, R. Akelaitis) išvyko į įdomią kelionę. Beje, vardindamas ramovės atstovus nežinojau kur priskirti atsargos pulkininką leitenantą Povilą Šimkavičių, kuris, nors ir nedirba ramovėje, bet yra ir karininkas, ir LŽS Senjorų klubo narys. Bendru sutarimu nutarėme, kad jis gerai tinka abejose grupėse.

2016-05-05“Žurnalisto etalonas“ – Aldonai Žemaitytei (1)

Komisijos balsų dauguma LŽS Vilniaus skyriaus nominacija „Žurnalisto etalonas“ už aukštų standartų ilgametę žurnalistinę kūrybą 2016 m. skirta Aldonai Žemaitytei -Petrauskienei.

2016-05-02Klaipėdoje – „ŽENIA” apdovanojimai

Tradiciniai Klaipėdos žurnalistų apdovanojimai „ŽENIA” nugriaudės šį penktadienį, gegužės 6 d. 19 val. „Forto dvaro” kavinėje, Teatro aikšėje, pačioje miesto širdyje. Šventės organizatorius – Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius - „ŽENIA” rengia jau aštuntą kartą!
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media