2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2020-01-10profesoriaus Liberto Klimkos paskaita „Apie primirštus Lietuvos kultūros paveldo objektus – bokštų varpus ir laikrodžius“

2020 m. sausio 16 d. (ketvirtadienį) 17.00 val. Lietuvos mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) įvyks mokslo istoriko ir etnologo profesoriaus Liberto Klimkos paskaita „Apie primirštus Lietuvos kultūros paveldo objektus – bokštų varpus ir laikrodžius“. Įvyks ir pofesoriaus naujų knygų „Užkopus į varpų bokštą“ ir „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ sutiktuvės. Renginio vedėja LMA skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė Aldona Daučiūnienė.

2020-01-08Poetės Laimos Kreivytės kūrybos vakaras su nauja eilėraščių knyga „Artumo aritmetika“

Sausio 9 d. 18.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks poetės Laimos Kreivytės kūrybos vakaras su nauja eilėraščių knyga „Artumo aritmetika“.

2020-01-07Audros Selskaitės akvarelių paroda „Kelionės ir sugrįžimai“

2020 m. sausio 7 – vasario 7 d. LMA Vrublevskių bibliotekoje bus eksponuojama Audros Selskaitės akvarelių paroda „Kelionės ir sugrįžimai“. Parodos atidarymas vyks sausio 9 d. 17.30 val.

2020-01-02Dailininko Vytauto Poškos tapybos parodos „Kita erdvė“ atidarymas

Sausio 8 d. 18.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks dailininko Vytauto Poškos tapybos parodos „Kita erdvė“ atidarymas. Renginyje kartu su parodos autoriumi dalyvaus rašytojas Tadas Žvirinskis, koncertuos Rasa Rapalytė - vokalas, Gediminas Laurinavičius - perkusija, Daumantas Slipkus - fortepijonas.

2020-01-02Lietuvos rašytojų sąjungos premijos laureato pagerbimo vakaras

Sausio 6 d. 18.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Lietuvos rašytojų sąjungos premijos laureato pagerbimo vakaras. Dalyvaus rašytojai Mindaugas Nastaravičius, Undinė Radzevičiūtė ir kiti. Renginį ves Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Birutė Jonuškaitė.

2019-12-07Rašytojų klube - koncertas „Dainų pūga“

Gruodžio 17 d. 18.00 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) įvyks koncertas „Dainų pūga“. Dalyvauja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos doc. Aušra Stasiūnaitė ir jos studentės Viltė Baltrūnaitė, Virginija Bartušytė, Viltė Juškevičiūtė, Eglė Klincevičienė, Martina Kryževičiūtė, Lorijana Laurinskaitė. Koncerto svečiai – Vaiva Datenytė, Rasa Dzimidaitė. Koncertmeisterė – Nijolė Baranauskaitė. Skambės lietuvių ir užsienio autorių vokaliniai kūriniai - giesmės, dainos, arijos ir ansambliai.

2019-12-07rašytojos Birutės Jonuškaitės kūrybos vakaras su knygomis „Maestro“ ir „Laikas ir likimai“

Gruodžio 10 d. 18.00 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) įvyks rašytojos Birutės Jonuškaitės kūrybos vakaras su knygomis „Maestro“ ir „Laikas ir likimai“. Dalyvaus literatūrologė habil. dr. Jūratė Sprindytė, menotyrininkė Laima Kreivytė, Lenkijos instituto Vilniuje direktorius Marcin Łapczyński, vertėja dr. Carmen Caro Dugo, dailininkė Elena Nona Zavadskienė ir kiti knygos „Laikas ir likimai“ herojai. Ištraukas iš knygų skaitys Marius Povilas Elijas Martynenko. Renginį moderuos publicistas, žurnalistas Donatas Puslys.

2019-12-07Filmo „Pirmininko diplomatija. Atkurtosios Lietuvos kelias“ ir prof. V. Landsbergio knygos „Lietuvos taika Šveicarijoje“ pristatymas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras kviečia į režisierės Agnės Marcinkevičiūtės filmo apie prof. Vytautą Landsbergį „Pirmininko diplomatija. Atkurtos Lietuvos kelias“ premjerą. Kartu bus pristatyta ir prof. V. Landsbergio knyga „Lietuvos taika Šveicarijoje“. Renginys vyks gruodžio 9 d. 18 val. Valstybingumo erdvėje, II aukšte.

2019-12-02Kalbų vakaras Vilniaus universitete

Kalbų vakaras įvyks Gruodžio 5 d. 18:00, Vilniaus universiteto Filologijos fakultete ( Universiteto g. 3, Vilnius) Vilniaus universiteto jaunieji kalbotyrininkai rengia kasmetinį Kalbų vakarą, skirtą kalbų reikšmei viešajame gyvenime ir kalbotyros tyrimuose. Sociolingvistinius, literatūrinius ir sceninius pristatymus surengs jaunieji tyrėjai ir Vilniaus menininkai bei diplomatinių atstovybių atstovai, pristatysiantys savo atstovaujamas šalis. Kalbų vakarą savo dalyvavimu ketina pagerbti LR kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas. Lenkijos institutas jau ne pirmus metus vakaro dalyvius apdovanos knygomis. Įėjimas nemokamas. Susitikimas vyks įvairiomis kalbomis.

2019-12-02Paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą. 1945–1948“ keliauja per Lietuvą

Neseniai Vokietijoje eksponuota paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą. 1945–1948“. Iš ten ji buvo atvežta į Pagėgių viešąją biblioteką ir veikė visą rugsėjį. Spalį ji veikė Šilutės Hugo Šojaus muziejuje, o lapkričio 6 dieną persikėlė į Plungės Oginskių rūmus ir ten bus eksponuojama iki kitų metų sausio 6 dienos ir po to toliau tęs kelionę po Lietuvą.

2019-11-26Dar vienas traukos taškas Senamiestyje: J. Šeiboko Ryšių ministerija atsivers Vilniui ir miesto svečiams (1)

„Kaip gerai, kad sulig 50-60-tųjų sugrįžimo banga, kartu sugrįžta ir gebėjimas matyti, kokios gražios yra monumentalios, brutalistinės architektūros formos, ir kaip, išlikdamos aktualios, jos gali būti originaliai prikeltos naujam gyvenimui,“ – sako architektė Ieva Folk, ėmusis iššūkio – paversti Vilniaus centre esantį, architekto Justino Šeiboko kurtą, Ryšių Ministerijos pastatą vieta, kurioje ne tik plaks pulsuojanti kūrybinių industrijų širdis „Talent Garden Vilnius“, bet ir atsivers dar viena traukos vieta vilniečiams ir Vilniaus svečiams.

2019-11-24Filmo „Mano tėvas“ peržiūra ir susitikimas su kūrėjais

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka lapkričio 28 d. 18 val. (Konferencijų salė, V aukštas) dalyvauti filmo „Mano tėvas“ peržiūroje. Filme pasakojama apie jauną ukrainietę, kuri leidžiasi į kelionę ieškoti savo tėvo, Rusijos ir Ukrainos karinio konflikto dalyvio, ir galiausiai tampančią kario dukra.

2019-11-22Rašytojų klube -susitikimas su poetu Gintautu Dabrišiumi

Lapkričio 26 d. 17.30 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) įvyks susitikimas su poetu Gintautu Dabrišiumi. Poetas pristatys savo naujausią knygą „Baltas iš manęs“. Kartu su autoriumi dalyvaus literatūrologė dr. Gintarė Bernotienė, literatūros kritikė dr. Ieva Rudžianskaitė, knygų leidėjas Viktoras Rudžianskas, skaitovė skaitovė Irena Plaušinaitytė. Renginys iš ciklo „Atradimai: knyga ir rašytojas“.

2019-11-22Rašytojų klube - Giedriaus Alkausko poezijos ir muzikos vakaras

Lapkričio 25 d. 18.00 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) įvyks Giedriaus Alkausko poezijos ir muzikos vakaras. Renginys iš ciklo „Poezijos posmai virtę dainomis“. Dalyvaus muzikantai: Žygimantas Galinis (baritonas), Paulė Galinienė (fortepijonas). Renginys iš ciklo „Poezijos posmai virtę dainomis“.

2019-11-14Susitikimas su kunigu Algirdu Toliatu ir jo knygos „Ramybė tau“ sutiktuvės

2019 m. lapkričio 21 d. (ketvirtadienį) 17.00 val. Lietuvos mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) įvyks susitikimas su kunigu Algirdu Toliatu ir jo knygos „Ramybė tau“ sutiktuvės Dalyvauja knygos autorius Algirdas Toliatas, leidyklos „Tyto alba“ direktorė Lolita Varanavičienė, LMA skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė Aldona Daučiūnienė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media