2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2020-07-29Visagino viešoji biblioteka: darbai ir viltys

Visagine viešoji biblioteka, kaip Ignalinos rajono viešosios bibliotekos filialas, buvo įkurta 1974 m. balandžio 1 d Ignalinos viešosios bibliotekos direktoriaus įsakymu ir iki 1995 m. liepos 3 d. buvo jos filialas. Biblioteka ieškojo savo vietos, kurią surasti kitakalbėje miesto bendruomenėje nebuvo paprasta, nebuvo paprasta jai ir tinkamas patalpas rasti.

2020-07-2156-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“

Liepos 26 d. 18 val. Vilniaus universiteto Botanikos sode Vingio parke Vilniuje, Nacionaliniame Kauno dramos teatro balkone ir Laisvės alėjoje, Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje prasideda 56-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“. Visų pasiilgtas „Poezijos pavasaris“ ištikimiausius gerbėjus ir skaitytojus kviečia liepos 26–rugpjūčio 9 d. net į 118 renginių visoje Lietuvoje ir Lenkijoje, o virtualūs tiltai su poetais leis susitikti gyvenantiems Šveicarijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Jungtinėje Karalystėje. Deja, dėl pandemijos teko keisti ne tik festivalio datą, bet ir pirminę programą.

2020-07-16Šilutė: Emigracijos istorijos pasakojimui žurnalistai pasitelkė sagas

Įdomi paroda „Saga apie Lietuvą“ atidaryta Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos meno galerijoje. Jos autorė – žinoma žurnalistė, fotomenininkė Lilija Valatkienė, kuri po žurnalistikos studijų Vilniaus universitete 1980–1985 metais yra gyvenusi ir dirbusi Šilutės mieste, laikraštyje „Pamarys“.

2020-06-28Vrublevskių bibliotekoje: Eugenijos Martinaitytės paroda „Žvilgsnių prisiminimai

LMA Vrublevskių bibliotekoje nuo liepos 1 d. veiks inžinierės - ekonomistės, socialinių mokslų daktarės, docentės Eugenijos Martinaitytės paroda „Žvilgsnių prisiminimai“.Norinčius susipažinti su Eugenijos Martinaitytės kūryba, kviečiame į susitikimą su autore liepos 1 d. 16 val. LMA Vrublevskių bibliotekos renginių salėje (1 aukštas). Paroda veiks iki rugsėjo 11 d.

2020-06-23Seime – Eugenijai Šimkūnaitei skirta prisiminimų popietė

Lietuvos Respublikos Seimas, pažymėdamas habilituotos biologijos mokslų daktarės Eugenijos Šimkūnaitės 100 metų gimimo jubiliejų, jos indėlį tyrinėjant ir moksliškai aprašant vaistažolinius augalus ir švietėjišką veiklą, 2020 metus paskelbė Eugenijos Šimkūnaitės metais. Siekiant paminėti šią neeilinę asmenybę, birželio 29 d., pirmadienį, 15 val. Seimo II r. parodų galerijoje rengiama E. Šimkūnaitės metams skirta popietė „Pralenkusi laiką Žiniuonė“.

2020-06-23Asociacija SLINKTYS: kviečiame į POŽ(I)EMINIUS SKAITYMUS

šį savaitgalį, birželio 27 d. Kybartų požiemiuose vyks IX-ieji „Pož(i)eminiai skaitymai: paribiai ir pasieniai“, kuriuose dalyvaus žinomi ir jaunosios kartos Lietuvos rašytojai Vaiva Grainytė, Narius Kairys, Jonas Kalinauskas, Laima Kreivytė, Titas Laucius, Lukas Miknevičius, Vidas Morkūnas, Daina Opolskaitė, Enrika Striogaitė, Rimas Užgiris, Tadas Zaronskis, Justina Žvirblytė. Kviečiame!.

2020-06-05Vrublevskių bibliotekoje paroda „Parlamentarizmas – demokratijos pagrindas“

Šimtametę atkurtos seiminės Lietuvos istoriją atskleidžia Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje eksponuojama paroda „Parlamentarizmas – demokratijos pagrindas“. Ji veiks iki birželio 26 dienos.

2020-06-03Nacionalinėje dailės galerijoje – „Katiniškasis savaitgalis“

Birželio 4–6 dienomis Nacionalinė dailės galerija (Konstitucijos pr. 22) kviečia į „Katiniškąjį savaitgalį“, skirtą atsisveikinti su dailininko Lino Leono Katino paroda „Raudona krisdama virsta balta“. Šia proga bus rengiamos ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės vaikams ir menininko Džiugo Katino filmo „Sapnų žemėlapis“ (2016) peržiūra. „Katiniškąjį savaitgalį“ leisime vaikštinėdami pavieniui kaip katinai, laikydamiesi saugaus atstumo, tačiau ne mažiau įdomiai, smalsiai ir kūrybiškai.

2020-05-29Poezijos tiltai: Tarptautinis virtualus poezijos festivalis

Poezijos tiltai – tai pirmasis tarptautinis virtualus poezijos festivalis. Socialiniuose tinkluose Facebook ir YouTube sukurtoje festivalio paskyroje, bus galima pamatyti ir išgirsti poetus iš visų žemynų, 23 įvairių valstybių. Tarp jų ir Lietuvos autorius, kuriančius įvairiomis kalbomis. Festivalis vyks 2020 m. gegužės 31 – birželio 7 dienomis.

2020-05-06Į Bitėnus, kapinių tvarkyti, Vydūno pagerbti

Sąjūdžio atgaiva sukėlė naujas viltis išlikusiems seniesiems Klaipėdos krašto gyventojams. Minėtina, kad jau įsteigus 1989 m. gegužės 27 d. kraštiečių sambūrį Lietuvininkų bendriją „Mažoji Lietuva“, buvo nutarta pasirūpinti ir Klaipėdos krašto evangelikų liuteronų kapinių tvarkymu – visokeriopai ir neatidėliojant.

2020-05-06Rankų darbo knygų parodą "KNYGrišių KNYGos". Kviečiame

Vilniaus knygrišių gildija nepaprastai džiaugiasi galėdama pakviesti visus knygų ir knygų meno mylėtojus į rankų darbo knygų parodą "KNYGrišių KNYGos" Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje Kaune. Siekiant sudaryti sąlygas apsilankyti visiems norintiems, paroda bus atvira lankytojams iki 2020 m. rugpjūčio 9 dienos. Parodos kuratorė Rūta Taukinaitytė-Narbutienė.

2020-04-30Lietuvių aktoriai NETFLIX filme „Slaptasis šešetukas“

2019 m. gruodžio vidury ,,Netflix“ platformoje pasirodė 150 milijonų dolerių kainavęs efektingas Michaelo Bay veiksmo trileris su komedijos elementais „Slaptasis šešetukas“(angl. „6 Underground“). Kino filme kartu su Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Manuel Garcia - Rulfo bei kitomis žvaigždėmis vaidino ir lietuvių aktoriai Tauras Čižas bei Algirdas Dainavičius.

2020-04-25Lietuva, Tėvyne mano. apie Lietuvą lenkiškai parašyta - Lenkijos institutas pristato lenkų poeziją lietuviška tematika

Sekmadienį, balandžio 26 d., Lenkijos institutas pradeda viešinti naują trumpametražių filmų ciklą Lietuva, tėvyne mano. Apie Lietuvą lenkiškai parašyta, kuriame bus pristatomi literatūros klasikų kūriniai lietuviška tematika, parašyti lenkų kalba. Romualdo Ławrynowicziaus filmuose pristatomi kūriniai originalo kalba ir lietuviški jų vertimai.

2020-03-04Kviečiame į iškilaus režisieriaus Eimunto Nekrošiaus gyvenimo ir kūrybos retrospektyvą

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus ir teatras ,,Meno fortas“ kviečia į iškilaus režisieriaus Eimunto Nekrošiaus gyvenimo ir kūrybos retrospektyvą. Kovo 13 dieną 16 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje pristatomas keturių parodų ciklas, sąlyginiu pavadinimu ,,Kvadratas“. Tai išsamiausia šiuo metu esanti ekspozicija, skirta pasauliniu mastu pripažintam menininkui.

2020-03-02Martyno Mažvydo bibliotekoje - Frankofoniškojo kino šeštadieniai

Frankofoniškojo kino šeštadieniais (7-28 kovo) bus rodomi Tarptautinės frankofonijos organizacijos narių ar narių stebėtojų sukurti filmai. Tai puiki galimybė susipažinti su skirtingais prancūzų kalbos vartojimo, sklaidos kontekstais ir pasimėgauti kokybišku, didelę temų įvairovę siūlančiu kinu.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media