2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2019-12-02Kalbų vakaras Vilniaus universitete

Kalbų vakaras įvyks Gruodžio 5 d. 18:00, Vilniaus universiteto Filologijos fakultete ( Universiteto g. 3, Vilnius) Vilniaus universiteto jaunieji kalbotyrininkai rengia kasmetinį Kalbų vakarą, skirtą kalbų reikšmei viešajame gyvenime ir kalbotyros tyrimuose. Sociolingvistinius, literatūrinius ir sceninius pristatymus surengs jaunieji tyrėjai ir Vilniaus menininkai bei diplomatinių atstovybių atstovai, pristatysiantys savo atstovaujamas šalis. Kalbų vakarą savo dalyvavimu ketina pagerbti LR kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas. Lenkijos institutas jau ne pirmus metus vakaro dalyvius apdovanos knygomis. Įėjimas nemokamas. Susitikimas vyks įvairiomis kalbomis.

2019-12-02Paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą. 1945–1948“ keliauja per Lietuvą

Neseniai Vokietijoje eksponuota paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą. 1945–1948“. Iš ten ji buvo atvežta į Pagėgių viešąją biblioteką ir veikė visą rugsėjį. Spalį ji veikė Šilutės Hugo Šojaus muziejuje, o lapkričio 6 dieną persikėlė į Plungės Oginskių rūmus ir ten bus eksponuojama iki kitų metų sausio 6 dienos ir po to toliau tęs kelionę po Lietuvą.

2019-11-26Dar vienas traukos taškas Senamiestyje: J. Šeiboko Ryšių ministerija atsivers Vilniui ir miesto svečiams (1)

„Kaip gerai, kad sulig 50-60-tųjų sugrįžimo banga, kartu sugrįžta ir gebėjimas matyti, kokios gražios yra monumentalios, brutalistinės architektūros formos, ir kaip, išlikdamos aktualios, jos gali būti originaliai prikeltos naujam gyvenimui,“ – sako architektė Ieva Folk, ėmusis iššūkio – paversti Vilniaus centre esantį, architekto Justino Šeiboko kurtą, Ryšių Ministerijos pastatą vieta, kurioje ne tik plaks pulsuojanti kūrybinių industrijų širdis „Talent Garden Vilnius“, bet ir atsivers dar viena traukos vieta vilniečiams ir Vilniaus svečiams.

2019-11-24Filmo „Mano tėvas“ peržiūra ir susitikimas su kūrėjais

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka lapkričio 28 d. 18 val. (Konferencijų salė, V aukštas) dalyvauti filmo „Mano tėvas“ peržiūroje. Filme pasakojama apie jauną ukrainietę, kuri leidžiasi į kelionę ieškoti savo tėvo, Rusijos ir Ukrainos karinio konflikto dalyvio, ir galiausiai tampančią kario dukra.

2019-11-22Rašytojų klube -susitikimas su poetu Gintautu Dabrišiumi

Lapkričio 26 d. 17.30 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) įvyks susitikimas su poetu Gintautu Dabrišiumi. Poetas pristatys savo naujausią knygą „Baltas iš manęs“. Kartu su autoriumi dalyvaus literatūrologė dr. Gintarė Bernotienė, literatūros kritikė dr. Ieva Rudžianskaitė, knygų leidėjas Viktoras Rudžianskas, skaitovė skaitovė Irena Plaušinaitytė. Renginys iš ciklo „Atradimai: knyga ir rašytojas“.

2019-11-22Rašytojų klube - Giedriaus Alkausko poezijos ir muzikos vakaras

Lapkričio 25 d. 18.00 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) įvyks Giedriaus Alkausko poezijos ir muzikos vakaras. Renginys iš ciklo „Poezijos posmai virtę dainomis“. Dalyvaus muzikantai: Žygimantas Galinis (baritonas), Paulė Galinienė (fortepijonas). Renginys iš ciklo „Poezijos posmai virtę dainomis“.

2019-11-14Susitikimas su kunigu Algirdu Toliatu ir jo knygos „Ramybė tau“ sutiktuvės

2019 m. lapkričio 21 d. (ketvirtadienį) 17.00 val. Lietuvos mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) įvyks susitikimas su kunigu Algirdu Toliatu ir jo knygos „Ramybė tau“ sutiktuvės Dalyvauja knygos autorius Algirdas Toliatas, leidyklos „Tyto alba“ direktorė Lolita Varanavičienė, LMA skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė Aldona Daučiūnienė.

2019-11-08Pakruojo rajone - renginiai, skirti literatūrologo Alberto Zalatoriaus atminimui

Lapkričio 15 d. 12.00 val. Žeimelio gimnazijoje (Vytauto Didžiojo g. 8, Žeimelis, Pakruojo r.) Literatūros valanda, skirta literatūrologo Alberto Zalatoriaus atminimui. Lapkričio 15 d. 14.00 val. Pakruojo r. savivaldybės J. Paukštelio viešojoje bibliotekoje (Vytauto Didžiojo g. 41, Pakruojis) įvyks Renginys, skirtas literatūrologo Alberto Zalatoriaus atminimui. Abejuose renginiuose dalyvaus literatūrologas prof. Dainius Vaitiekūnas, skaitovas Juozas Šalkauskas.

2019-11-05Kviečiame į baltarusių tautosakos koncertą „Senoji Baltarusija“

Kviečiame į baltarusių tautosakos koncertą „Senoji Baltarusija“. Koncertas vyks 2019 m lapkričio 9 d. 14 val. „Žaros“ gimnazijoje adresu: Karklėnų g. 13 Vilnius.

2019-10-272019 metai - Vietovardžių metai. Protėviai byloja žemės vardais

Šį kartą gražią spalio dieną Mažosios Lietuvos reikalų taryba sukvietė neabejingus Mažajai Lietuvai į Viniaus mokytojų namų Baltąją salę, į renginį „Protėviai byloja žemės vardais“.

2019-10-23Savaitgalio renginiai Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. kviečiame

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje (Vilniaus g. 41, Vilnius) šį savaitgalį vyks įdomūs renginiai. Kviečiame.

2019-10-21Vilniaus universitete - susitikimas su rašytoju Gyčiu Norvilu

Spalio 23 d. 13.00 val. Vilniaus universiteto 92 auditorijoje (Universiteto g. 5, Vilnius) įvyks renginys iš ciklo „Atradimai: knyga ir rašytojas“. Susitikimas su rašytoju Gyčiu Norvilu: Oki doki! Susitikimą veda literatūrologė dr. Audinga Peluritytė-Tikuišienė.

2019-10-21„Vakaras Š“ – aktorių Balio Ivanausko ir Artūro Dubakos poetinis-muzikinis improvizacijų vyksmas

Spalio 22 d. 18.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks „Vakaras Š“ – aktorių Balio Ivanausko ir Artūro Dubakos poetinis-muzikinis improvizacijų vyksmas su poetų Pauliaus Širvio, Mindaugo Valiuko, Rimanto Kmitos, Daivos Čepauskaitės, Sigito Gedos, Sabinos Brilo, Sigito Parulskio, Donaldo Kajoko ir kitų poezija. Renginys iš ciklo „Atradimai: knyga ir rašytojas“.

2019-10-17Dokumentinio filmo „Scenos ąžuolas. Jonas Stasiūnas“ premjera. Kviečiame žurnalistus

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus spalio 24 d. 18 val. kviečia į jubiliejinį vakarą ir LRT dokumentinio filmo „Scenos ąžuolas. Jonas Stasiūnas“ premjerą. Vakare dalyvaus filmo autorė, režisierė – Rita Aleknaitė-Bieliauskienė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė dainininkė Aušra Stasiūnaitė-Čepulkauskienė, jos studentės, pianistė Nijolė Baranauskaitė.

2019-10-11Alfonsas Nyka – Niliūnas: „ Aš gyvenu rūsčiam nesugrįžimo labirinte“

Gruodžio 7 d. 16.00 val. kviečiame į Alfonso Nyko - Niliūno poezijos vakarą kuris įvyks Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje (Vilniaus g. 41, Vilnius) . Eilėraščiai ir dienoraščių fragmentai. Poeziją skaitys aktorius Andrius Bialobžeskis, klarnetu gros Haroldas Parulis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media