2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2022-10-01Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius, gimusius spalio mėnesį! (8)

LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikiname Kolegas, žinomus žurnalistus, š.m. spalio mėn. švenčiančius savo Gimtadienius.

2022-09-10LŽS Senjorų klubo nariai susitiko su Vilija Blinkevičiūte (2)

Rugsėjo 9 dieną Lietuvos žurnalistų sąjungos Senjorų klubo narius priėmė Europos parlamento narė, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė. Susitikimas vyko LSDP Būstinėje, Vilniuje.

2022-09-04Kviečiame į susitikimą su Europos Parlamento nare, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininke Vilija Blinkenvičiūte

Su pasitenkinimu pranešu, kad po atostogų, pailsėję, atsitokėję nuo visokių pandemijų ir draudimų, kolegos gali vėl dalyvauti klubo renginiuose. Senjorų klubas tęsia savo veiklą. Š. m. rugsėjo mėn. 9 d. 11 val., penktadienį Lietuvos socialdemokratų partijos būstinėje (Barboros Radvilaitės g. 1, šalia Vilniaus Katedros), įvyks susitikimas su Europos Parlamento nare, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininke Vilija Blinkenvičiūte. Pabendrausime ir prie kavos puodelio. Kviečiame Klubo narius ir kitus kolegas dalyvauti.

2022-09-01Sveikiname rugsėjyje gimusius LŽS Senjorų klubo narius  (3)

LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu, nuoširdžiai sveikiname Kolegas, žinomus žurnalistus, rugsėjo mėnesį švenčiančius savo Gimtadienius.

2022-08-25Kviečiame teikti kandidatus apdovanojimui Johano Kelkio medaliu už žurnalistikos puoselėjimą Lietuvos žurn (1)

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Klaipėdos apskrities skyrius yra įsteigęs Johano Ferdinando Kelkio, lietuviškosios žurnalistikos pradininko (1801-1877), medalį. Jis teikiamas profesionaliems spaudos, TV, radijo, interneto portalų žurnalistams už ryškius nuopelnus ir kūrybinius darbus. Medalis taip pat gali būti teikimas ir kitų profesijų atstovams už išskirtinius nuopelnus žurnalistikai. Kviečiame fizinius ir juridinius asmenis, suinteresuotus žurnalistikos puoselėjimu, teikti kandidatūras (su motyvuotais aiškinamaisiais raštais) iki š.m. rugsėjo 11 dienos el. paštu: klaipėdoszurnalistai@gmail.com arba raštu adresu Vilties 6-4, Klaipėda, LŽS Klaipėdos apskrities skyrius.

2022-08-01Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius gimusius rugpjūtyje! (4)

LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikiname Kolegas, žinomus žurnalistus, rugpjūčio mėnesį švenčiančius savo Gimtadienius.

2022-07-01Tyrimas parodė - paveikumas dezinformacijai nepriklauso nuo tautybės

Atsparumą propagandai lemia buvimas tam tikroje informacinėje erdvėje, o ne priklausymas tautinei bendruomenei – tokią išvadą įvardijo žiniasklaidos ir tautinių bendrijų atstovai, Kernavėje susirinkę į diskusiją, skirtą tautinių santykių (de)eskalavimui medijose.

2022-06-30Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius, gimusius liepos mėnesį (5)

LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu, nuoširdžiai sveikiname kolegas, žinomus žurnalistus, liepos mėnesį švenčiančius savo Gimtadienius,

2022-06-29Religijų laisvė ir žurnalistika: pažinti, suprasti, priimti

Šiomis dienomis finišavo Lietuvos religijų įvairovės ir įsitikinimų laisvės pažinimo projektas, kurį Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) vykdė kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) 2021-2022 metais.

2022-06-23Kviečiame dalyvauti strateginėje sesijoje „Tautinių santykių (de)eskalavimas medijose“

Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia žiniasklaidos, akademinės bendruomenės, tautinių mažumų NVO atstovus bei komunikacijos specialistus dalyvauti strateginėje sesijoje „Tautinių santykių (de)eskalavimas medijose“. Renginys vyks birželio 29 d. nuo 10 val. iki 14 val. 30 min. Kernavės archeologinės vietovės muziejaus konferencijų salėje.

2022-06-14Fotografijų konkurso paroda apie religijas Lietuvoje sėkmingai keliauja po šalį

Finišą pasiekė vienuolikoje Lietuvos savivaldybių eksponuota geriausių fotografijų paroda apie religijos ir įsitikinimų laisvę mūsų šalyje. 40 fotografijų paroda buvo eksponuojama nuo pernai lapkričio iki šių metų vasaros pradžios. Įspūdingos profesionalių fotografų nuotraukos parodai buvo atrinktos pernai vykusio konkurso metu. Nuotraukos atspindi ne tik savitą kūrėjų požiūrį, bet ir fiksuoja religijos suvokimo reiškinius visuomenėje: vartotojiškumą, laikinumą, sakralumą, tikros atgailos kančią, vienatvę. Dažnai vizualia kalba kalbantys kūrėjai kadre meistriškai sustabdyta akimirka gali ne tik nustebinti žiūrovą, bet ir pakeisti jo nuomonę, leisdami išvysti momento emociją sklindančią iš fotografijos.

2022-05-31Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius gimusius birželio mėnesį! (4)

LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikinu kolegas žinomus žurnalistus, š.m. birželio mėnesį švenčiančius savo Gimtadienius

2022-05-23"Čikagos aidas" apie mūsų renginį Mažeikiuose

Neseniai daug žurnalistų suvažiavo į Mažeikius, kur krašto muziejuje iškilmingai buvo paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, įteikta V. Gedgaudo premija. "Čikagos aidas" paskelbė kolegės Loretos Nikolenkienės reportažą apie mūsų renginį Mažeikiuose.

2022-05-21Vilniaus rotušė - 2022 metų konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ nugalėtojų apdovanojimų ceremonija. Kviečiame (7)

Mieli fotografijos bičiuliai, gegužės 22 dieną, sekmadienį 15:00 val. visų jūsų laukiame Vilniaus rotušėje, kur vyks 2022 metų konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ nugalėtojų apdovanojimų ceremonija - „Auksinių kadrų“ įteikimas ✨ Įėjimas atviras visiems.

2022-05-13Žurnalistų namai - susitikimas su Seimo Kultūros komiteto nariu Robertu Šarknicku, kolegos Alfonso Čepausko skaitmeninės grafikos parodos atidarymas (1)

Gerbiamieji Senjorai, gegužės mėn. 18 d., trečiadienį 14 val., Žurnalistų namuose /Jogailos g. 11, 3 aukštas, Vilnius/ įvyks LŽS Senjorų klubo narių /dalyvauti gali ir ne klubo nariai/ susirinkimas. Įvyks kolegos Alfonso Čepausko skaitmeninės grafikos //aliuzijos// parodos atidarymas. ir Susitikimas-pokalbis su Seimo Kultūros komiteto nariu Robertu Šarknicku.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media