2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas

 

2020-12-08Lietuvos sporto žurnalistų federacijos Prezidiumo posėdis

Antradienį, gruodžio 8-ąją, įvyko virtualus Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) Prezidiumo posėdis. Pagrindinis svarstytas klausimas – Metų apdovanojimai.

2020-11-12Geriausioje spalio sporto nuotraukoje – įspūdinga futbolininkų dvikova „antrajame aukšte“

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) rengiamo „Mėnesio sporto nuotraukos“ konkurso dešimtuoju šių metų laureatu tapo vilnietis Elvis Žaldaris. Jis konkurso laureatu tapo trečią kartą šiais metais ir penktą kartą per visą jo istoriją. Nugalėtojas surinko 27 taškus iš 39 galimų. E. Žaldaris per „Hegelmann LFF taurės“ pusfinalio rungtynes Vilniuje užfiksavo dėl kamuolio kovojančius Josipą Tadičių (Marijampolės „Sūduva“) ir Ivaną Tatomirovičių (Vilniaus „Žalgiris“).

2020-10-14 „Mėnesio sporto nuotraukos“ konkurse rugsėjo laureatais tapo du fotografai

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) rengiamame „Mėnesio sporto nuotraukos“ konkurse rugsėjo laureatais tapo du fotografai – Waldemar Dowejko ir Alfredas Pliadis. Jų nuotraukos autoriams pelnė po 16 taškų iš 45 galimų. W. Dowejko užfiksavo vienuolę golfo lauke. Fotografas dalyvavo Lietuvos golfo federacijos prezidento Česlavo Okinčico taurės turnyre Europos centro golfo klubo aikštyne. Renginio metu surinktos lėšos buvo skirtos palaimintojo kunigo Mykolo Sopočkos hospisui. Turnyro atidarymo smūgį atliko hospiso įkūrėja vienuolė Michaela Rak. O A. Pliadis įamžino pirmąjį jaunosios penkiakovininkės startą varžybose Vilniuje.

2020-09-17Lino Kunigėlio knyga „Jonas Valančiūnas. Su kamuoliu - paskui svajonę”

Vilniškė leidykla “Alma Lttera” išleido krepšinio komentatoriaus Lino Kunigėlio knygą “Jonas Valančiūnas. Su kamuoliu - paskui svajonę”.

2020-09-09LSŽF Prezidiumo posėdis

Rugsėjo 9 d. Vilniuje įvyko Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) Prezidiumo posėdis. LSŽF Prezidiumo nariai vienbalsiai pritarė galutiniam LSŽF įstatų projektui, kuris bus teikiamas tvirtinimui kitais metais vyksiančioje organizacijos ataskaitų ir rinkimų konferencijoje.

2020-09-03Galima pateikti darbus AIPS apdovanojimams

AIPS informuoja dėl darbų pateikimo 3-ią kartą rengiamų AIPS Sporto žiniasklaidos apdovanojimų (AIPS Sport Media Awards) organizatoriams termino pratęsimo. Geriausius savo darbus, publikuotus nuo 2019 metų spalio 8 dienos, galėsite pateikti iki 2020 metų lapkričio 9 dienos tinklapyje www.aipsawards.com

2020-08-26Gera žinia krepšinio sirgaliams: Eurolygą tiesiogiai transliuos LRT

LRT pasirašė sutartį dėl teisių transliuoti naujojo sezono Eurolygos rungtynes, kuriose žais Kauno „Žalgiris“. LRT žiūrovai taip pat galės tiesiogiai stebėti ir atkrintamąsias rungtynes bei Eurolygos finalo ketverto turnyrą. Rungtynės nuo spalio mėnesio bus transliuojamos tiesiogiai per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt, o jų vaizdo įrašus bus galima pasižiūrėti LRT mediatekoje. Rungtynes ar jų įrašus LRT portale ir mediatekoje bus galima stebėti prie portalo prisijungus iš Lietuvos teritorijos.

2020-08-21Seimo komanda dalyvaus tradiciniame „Velomaratone“

Rugpjūčio 23 dieną Vilniuje vyksiančiame dviračių sporto renginyje „Velomaratonas“ tradiciškai dalyvaus ir Seimo komanda. Į ją šiemet susibūrė beveik 30 dalyvių. Apdovanojimų ceremonijoje maratono nugalėtojams sveikinimo žodį tars ir dovanas įteiks Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas.

2020-07-01Tarptautinei sporto žurnalistų dienai - Vilniuje tradicinis krepšinio turnyras

Artėjant Tarptautinei sporto žurnalistų dienai Vilniuje vyko tradicinis krepšinio turnyras tarp LR Seimo, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) ir „Perlo“ veteranų komandų.

2020-06-26Kvietimas į Tarptautinės sporto žurnalistų dienos šventę

Lietuvos sporto žurnalistų federacija visus kolegas kviečia kartu švęsti Tarptautinę sporto žurnalistų dieną! Šiais metais šventę švęsime dvi dienas. Birželio 30 dieną 18.30 val. „Žalgirio“ sporto draugijos salėje (Olimpiečių g. 17) vyks tradicinis krepšinio turnyras, kuris dėl karantino buvo perkeltas iš Spaudos atgavimo dienos. Turnyre dalyvaus LSŽF, Olifėjos ir Seimo komandos. Po turnyro vyks apdovanojimai ir rungtynių aptarimas kavinėje. Kviečiame visus, ne tik žaidžiančius! Liepos 2 dieną 16.00 val., visus LSŽF narius ir norinčius dalyvauti LSŽF veikloje sporto žurnalistus, kviečiame į „Vilnojos“ sodybą Sudervėje. Kartu aptarsime Lietuvos sporto žurnalistų federacijos veiklą, labiausiai sporto žurnalistams rūpimus klausimus ir aktualijas. Vėliau Jūsų laukia kultūrinė ir pramoginė veikla bei smagus bendravimas su kolegomis.

2020-06-16Žiniasklaidoje Lietuvoje moterų sporto pasiekimams dėmesio skiriama keliskart mažiau nei vyrų

Lietuvos žiniasklaidoje moterų sportui skiriama keliskart mažiau dėmesio negu vyrų, rodo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) užsakymu atlikta „Kantar“ analizė. Išimtinai vyrų sportui skirtų publikacijų 2019 metų sausio-gruodžio mėnesiais buvo 3,3 kartus daugiau negu moterų. Tokie skaičiai gauti analizuojant visas olimpines vasaros sporto šakas, neįtraukus krepšinio.

2020-06-08LŽSF Prezidiumo posėdis – birželio 9 dieną

Sveiki, kolegos, informuojame, kad birželio 9 d. 12.00 val. sporto bare „Stars and Legends“ vyks LSŽF Prezidiumo posėdis. Pagrindiniai svarstomi klausimai: 1. LSŽF įstatų pakeitimo projektas 2. Tarptautinės sporto žurnalistų dienos renginys liepos 2 d. 3. Naujų narių priėmimas Turintys pasiūlymų šiais ar kitais klausimais, kviečiame dalyvauti posėdyje, ar siūlymus pateikti el.paštu.

2020-05-05Tautvydas Vencevičius: Lietuvos sporto žurnalistų federacijos naujienos

Nepaisant susiklosčiusios situacijos dėl koronaviruso, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos darbai vyksta. Kai kurie iš jų - susiję su ne pačiomis maloniausiomis situacijomis.

2020-03-25Dėl teisinės pagalbos LSŽF nariams

Informuokite, kokia situacija yra pas jus. Informuokite LSŽF, jeigu manote, kad jus neteisėtai nori atleisti iš darbo, pažeidžiant darbo sutartį ar nemokant išeitinių pašalpų, patiriate spaudimą, kad išeitumėte „abipusiu susitarimu“, liepia imti nemokamų atostogų ar susidūrėte su panašiomis problemomis. Dėl teisinės pagalbos sutarta su Lietuvos žurnalistų sąjungą jau kelerius metus konsultuojančiu „Triniti“ advokatų kontoros darbo teisės specialistu. Profesionalios teisinės konsultacijos LSŽF nariams bus suteiktos nemokamai.

2020-03-13Lietuvos olimpinis judėjimas kolekcininkų žvilgsniu

Dienos šviesą išvydo neeilinė knyga – ilgoku, bet tuo pačiu ir daug ką pasakančiu pavadinimu “Atkurto Lietuvos tautinio olimpinio komiteto 30 metų (1988 - 2018) jubiliejus kolekcininkų žvilgsniu”. Sukaktines datas priimta įprasminti įvairiai, taip pat ir knygomis apie nuveiktus darbus. Šį kartą pasielgta kitaip – išėjo jubiliejinis leidinys ne apie LTOK pasiekimus, atkūrimo istoriją, bet apie tai, kas lydi civilizuotame pasaulyje aktyviai ir produktyviai dirbantį derinį, koks yra LTOK.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media