2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas

 

2013-10-29Žurnalistai kviečiami į seminarą „Kaip vyksta neteisėti susitarimai sporte ir kaip juos išsiaiškinti?“ (2)

Lapkričio 2 d. „Transparency International” Lietuvos skyrius kviečia į seminarą „Kaip vyksta neteisėti susitarimai sporte ir kaip juos išsiaiškinti?“ Seminarą ves žurnalistas ir organizuoto nusikalstamumo ekspertas Declan Hill.Seminaras vyks lapkričio 2 d. nuo 10:00 iki 17 val. Vilniuje „Transparency International“ Lietuvos skyriaus konferencijų salėje. (Didžioji g. 5 – 405). Registruotis kviečiame iki lapkričio 1 d. el.paštu rugile@transparency.lt

2013-10-12Lietuvos sporto žurnalistai vėl nugalėjo kolegas latvius (1)

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ tęsia tradiciją ir prieš nacionalinės Lietuvos futbolo rinktinės rungtynes futbolo aikštėje susitinka su Lietuvoje viešinčiais sporto žurnalistais. Šiandien LFF stadione Lietuvos sporto žurnalistai susitiko su kolegomis iš Latvijos. Svečiams atsirevanšuoti už pralaimėjimą Rygoje 0:4 nepavyko. Lietuviai vėl laimėjo triuškinamu rezultatu 8:3.

2013-10-11Žurnalistai ir medikai skatina daugiau sportuoti

Lietuvos sporto žurnalistų ir medikų rinktinės savo pavyzdžiu skatina vaikus ir jaunimą daugiau sportuoti. Šį šeštadienį sporto žurnalistai ir medikai susitiks futbolo aikštėje. Rungtynės prasidės 11 val. LFF stadione Vilniuje, 13 val. ten pat prasidės šeimų futbolo turnyras. Per renginį bus tikrinama visų norinčių sveikata, mokoma suteikti pirmą medicinos pagalbą.

2013-10-11Susitinka Lietuvos ir Latvijos žurnalistų futbolo rinktinės

Sveiki, kolegos, noriu jus pakviesti į LŽS sporto žurnalistų klubo renginius. Penktadienį 14.00 val. LFF stadione Press'as susitinka su Latvijos žurnalistais, vėliau spaudos konferencijų salėje - vaišės ir bendravimas su kolegomis :) Šeštadienį 11.00 sporto žurnalistų ir medikų futbolo rungtynės LFF stadione. Specialiai įrengtoje palapinėje medikai tikrins visų sveikatą. Nuo 13.00 val. vyks šeimų turnyras, jame gali dalyvauti visi norintys (daugiau informacijos apie šeimų turnyrą www.lff.lt).

2013-10-09Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) pareiškimas „Dėl kaltinimų žiniasklaidai ir sporto žurnalistams“ (2)

LSŽF reiškia susirūpinimą dėl bandymų persekioti sporto žiniasklaidos atstovus už kritiką ir kontroliuoti jų darbą. Esame įsitikinę, kad visuomenėje plačiai žinomi ir gerbiami sporto žmonės turėtų gerbti demokratijos vertybes, laisvą žodį ir žurnalisto profesiją, kurios priedermė yra pateikti skirtingas nuomones ir požiūrius.

2013-10-05KK2: Edita Daniūtė paduota į teismą (2)

Televizijos laida KK2 pranešė: Lietuvoje vyksta šokėjų karas. Teisiama garsi sportininkė Edita Daniūtė. Šokių karalienė kaltinama melu, garbės ir orumo pažeminimu, iš jos reikalaujama 75 tūkstančių litų kompensacijos.

2013-10-01Olimpinis čempionas aplankė vėžiu sergančius vaikus

LŽS sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ kartu su vėžio prevencijai skirtos interneto svetainės www.iveikliga.lt redakcija tęsia gražią tradiciją ir mokslų metų pradžioje kartu su garsiais Lietuvos sportininkais lanko vėžiu sergančius vaikus. Vilniaus onkohematologijos centre vaikus ir jų tėvus aplankė tituluočiausias Lietuvos sportininkas – disko metikas Virgilijus Alekna

2013-09-20Legendinis krepšinio žurnalistas Vidas Mačiulis: „Esu ramus dėl medalių“  (3)

BTV „Krepšinio pasaulyje“ laidos vedėjas, žurnalistas Vidas Mačiulis prieš finalines lietuvių kovas pernelyg nesijaudina ir yra užtikrintas, kad šį kartą mūsų rinktinė grįš pasidabinusi medaliais. „Tikrai be medalio negrįšime. Manau, kad net ir šiandien mes turime įveikti Kroatiją. Mane labai nuramino aiškiaregio Maksimo Gordejevo žodžiai. Jis matė medalius ant mūsų krepšininkų kaklų“, – sakė BTV „Krepšinio pasaulyje“ laidos vedėjas Vidas Mačiulis.

2013-09-12Olimpinis čempionas Virgilijus Alekna lankys vaikus Vilniaus Santariškių vaikų ligoninės onkohematologijos skyriuje

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubas „PRESS‘as“ tęsia gražią tradiciją ir mokslo metų pradžioje kartu su garsiais sportininkais lanko vėžiu sergančius vaikus. Rugsėjo 13 d., penktadienį, 15 val. Vilniaus Santariškių vaikų ligoninės onkohematologijos skyriuje vaikus lankys olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna.

2013-09-09Jaunųjų sporto žurnalistų konkursas

Tarptautinis olimpinis komitetas organizuoja tradicija tampančią Jaunųjų žurnalistų mokymo programą. Šiuose mokymuose, kurie vyks II jaunimo olimpinių žaidynių metu, 2014 metų rugpjūčio 12 – 29 dienomis Nandzinge (Kinijoje), dalyvaus 30 jaunųjų sporto žurnalistų.

2013-09-08Rygoje Lietuvos žurnalistai futbolo aikštėje įveikė kolegas latvius

Futbolą Rygoje penktadienį žaidė ne tik Latvijos ir Lietuvos nacionalinės rinktinės. "Skonto" stadiono dirbtinės dangos treniruočių aikštėje jėgas išmėgino abiejų šalių žiniasklaidos atstovų komandos. Lietuviai, kurių branduolį sudarė Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo "Press'as" nariai, sutriuškino varžovus 4:0 (2:0). Net tris įvarčius įmušė sporto komentatorius Nerijus Kesminas.

2013-09-06Futbolo aikštėje susitiks Lietuvos ir Latvijos žurnalistai (3)

Prieš 2014 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos turnyro rungtynes tarp Latvijos ir Lietuvos rinktinių, penktadienį Rygoje jėgas futbolo aikštėje išmėgins ir šių šalių sporto žurnalistai.

2013-08-06„Autoplius 300 Lakes Rally“ pokeris

Ką tik sugrįžau iš www.lzs.lt laikraštyje skelbtos "Autoplius 300 Lakes Rally" spaudos konferencijos. Į ją susirinko net per pusšimtį mūsų kolegų. Visiems buvo įteikta po specialų „Ralio žurnalą“. Ir ralio statistika įspūdinga – trasa per du rajonus, per dvi šalis, dalyvių daugiau kaip 100 iš devynių valstybių, lenktyniaus lengvieji automobiliai, sunkvežimiai... Į jas jau akreditavosi beveik 60 žurnalistų. Maniau visą tai aprašyti, pasidalyti šia informacija su www.lzs.lt skaitytojais. Tačiau grįžtu namo, įsijungiu kompiuterį, o ten... o ten randu kolegos Renaldo Gabarto jau parašytą tekstą apie būsimas ralio lenktynes. Taigi skaitykite kolegos Renaldo rašinį... Vytautas Žeimantas

2013-08-01Rusijos pirmojo televizijos kanalo akibrokštas (5)

Antradienio vakarą visų lietuvių akys buvo nukrypusios į olimpinį Barselonos „Palau Sant Jordi“ baseiną, kur plaukė mūsų olimpinė čempionė šešiolikmetė Rūta Meilutytė. Finalinį plaukimą aktyviai komentavo ir Rusijos pirmojo kanalo sporto komentatorius, kuris, suprantama, visą laiką palaikė savo tautietę Juliją Efimovą. Deja, jo galvos skausmui, ji atplaukė tik antroji.

2013-07-26Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas – tiesiogiai per LRT

LRT televizija lieka svarbiausių sporto renginių transliuotoja ir rugpjūčio 10-18 dienomis žiūrovams pasiūlys tiesiogines transliacijas iš Pasaulio lengvosios atletikos čempionato Maskvoje. Neabejojama, kad tai didžiausias 2013-ųjų sporto renginys pasaulyje. Garsiajame 80 000 vietų turinčiame „Lužnikų” stadione ir Maskvos gatvėse vyksiančiose varžybose dalyvaus garsiausi pasaulio lengvaatlečiai – Usainas Boltas, Allyson Felix, Davidas Rudisha, Jessica Ennis ir kiti.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media