2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas

 

2014-02-13Pirmasis lietuvis žiemos olimpinių žaidynių aukso medalininkas – LRT televizijos premjeroje

„Aš dar mokykloje turėjau tikslą – esu laiptelius nusipiešęs. Norėjau būti stipriausias klasėje, paskui stipriausias mokykloje, rajone, Lietuvoje, Sovietų Sąjungoje ir ... pasaulyje.“ Tai prisiminimai, kuriuos atskleidžia pirmasis Lietuvos sportininkas, prieš 30 metų iškovojęs aukso medalį žiemos olimpinėse žaidynėse. Prisiminimų autorius – 1984-aisiais Sarajeve olimpinį auksą laimėjęs biatlonininkas Algimantas Šalna, kurį išvysime naujame LRT televizijos dokumentiniame filme „Norėjau būti geriausias“. Filmo premjera – jau šį šeštadienį, vasario 15 d. 12 val.

2014-02-11Žiūrimiausias olimpiados atidarymas per 14 metų: Sočio žaidynių atidarymą per LNK stebėjo daugiau nei milijonas

Transliacija iš Sočio prie televizijos ekranų sutraukė rekordinį žiūrovų skaičių ir tapo populiariausia programa šiemet. Preliminariais TNS LT duomenimis, 2014-ųjų žiemos olimpinių atidarymo ceremoniją iš Sočio stebėjo 1, 033 mln. žiūrovų.

2014-02-03Sartai: žvarbių lenktynių puošmena - trys rekordai

Pučiant aštriam pietryčiui šeštadienį Dusetose vykusias tradicines ristūnų lenktynes „Sartai 2014“ vainikavo trys nauji trasos rekordai. Žiūrovai visų jų sulaukė paskutiniajame, „Didžiojo žiemos prizo“, kurį tradiciškai steigia šių lenktynių organizatorė – žemės ūkio ministerija – važiavime. Plojimais buvo pasitiktas iki šios dienos gyvavusio rekordo autorius, varėniškis, Dubyčių žemės ūkio bendrovės sportininkas Stanislovas Kėrys, su žirgu Sakalu 2012 metais greičio kartelę pakėlęs iki 2 min. 03,219 sek.

2014-01-30Žurnalistai kviečiami į „LTeam“ žiemos olimpinį festivalį Ignalinoje

Renginio vietą iš Vilniaus šeštadienio rytą bus galima pasiekti specialiai užsakytu autobusu, kuris į Vilnių grįš tos pačios dienos vakare. Vietų skaičius ribotas, todėl dėl kelionės organizatorių užsakytu transportu kviečiame susisiekti žemiau nurodytais kontaktais. Maloniai kviečiame sudalyvauti šioje žiemos šventėje ne tik žiemos sporto entuziastus, bet ir visus neabejingus žiemos pramogoms! Su išsamia renginio programa galite susipažinti internetiniame puslapyje www.lteam.lt. Būsime dėkingi, jei apie savo dalyvavimą informuosite iš anksto.

2014-01-29Pergales tradicinėse lenktynėse „Sartai 2014“ primins solidūs prizai

Nors olimpinis principas skelbia, jog ne tiek svarbu laimėti, kiek dalyvauti, tačiau žirginio sporto prestižiniai turnyrai seniai garsėja solidžiais prizais, jų laimėtojams menančiais pergalės skonį. Istorija byloja, kad pirmasis piniginis prizas žirgų lenktynių ant Sartų ežero ledo nugalėtojui buvo įteiktas daugiau nei prieš 80 metų, 1933-aisiais, kai Žemės ūkio rūmai ėmė globoti ne tik Aukštaitiją garsinančią šventę ir premijuoti eikliausių žirgų šeimininkus. O iki tol garsiųjų lenktynių ant Sartų ežero ledo nugalėtojai kaip prizą parsivešdavo kadagio dūmais kvepiančią lašinių paltį, naujus pakinktus ar tada taip brangų mineralinių trašų maišą...

2014-01-23 „Sartai 2014“ – perlas žiemos sporto karūnoje

Vasario 1-ąją Dusetose vyksiančios tradicinės žirgų lenktynės „Sartai 2014“ pagrįstai tituluojamos kaip didžiausia, ne tik šį Aukštaitijos miestelį, bet ir visą Lietuvą garsinanti žirgų sporto mylėtojų fiesta. Daugeliui žmonių, nekalbant jau apie giminaičius ar gerus bičiulius, susitikti žirgų lenktynėse prie Sartų tapo garbės reikalu.

2014-01-21Pranešimas spaudai: Pasikeitęs ralio valdymas - saugumui užtikrinti

Šiais metais sausio 24-25 dienomis Utenos apylinkėse įvyksiančiame „Halls Winter Rally 2014" keičiasi ralio valdymas, siekiant užtikrinti, kad kiekvienam žiūrovui bei dalyviui renginys būtų saugus, sklandus ir paliktų nepamirštamus įspūdžius.

2014-01-16Olimpines žaidynes televizijos GALA klientai galės žiūrėti jiems patogiu metu HD formatu

Televizijos „Interaktyvioji GALA“ klientai olimpinių žaidynių sporto varžybas galės stebėti raiškiuoju (HD) formatu. Kai kurios varžybos vyks dieną ar vėlai vakare, tačiau televizijos GALA klientai visų varžybų įrašus galės peržiūrėti jiems patogiu metu. Be to, net ir įsijungę TV varžyboms jau prasidėjus, jas galės atsukti nuo pradžių, sustabdyti vaizdą ar pasukti jį į priekį.

2014-01-12Dėl S. Šaparnio šiuolaikinės penkiakovės taurės kovojo ir žurnalistai

Vilniuje įvyko 2014 metų Stasio Šaparnio taurės šiuolaikinės penkiakovės turnyras. Jame jėgas išbandė ne tik perspektyviausi jaunieji sportininkai, bet ir žurnalistai. Jaunųjų sportininkų varžybose pirmą kartą šiuolaikinę penkiakovę išbandė ir žiniasklaidos atstovai. Jie rungėsi tik kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje. Žurnalistų varžybų nugalėtoju tapo Romanas Buršteinas, antroji vieta atiteko Kiprui Jauniškiui, trečioji – Robertui Trakiui. Pirmą kartą lazerinius pistoletus į rankas paėmusiems žiniasklaidos atstovams reikėjo du kartus užsukti į šaudyklą, o joje geriausią taiklumą pademonstravo LNK sporto žurnalistė Asta Žukaitė (4 ir 5 taiklūs šūviai).

2014-01-06Kas vakarą BTV eteryje – karščiausios naujienos iš „Dakaras 2014“

Nuo šiol kiekvieną dieną po 23 val. BTV eteryje – naujausios pavojingiausio pasaulio ralio „Dakaras 2014” apžvalgos, kurias rengs BTV laidos „Autopilotas” laidos vedėjas, automobilių sporto entuziastas R.Fetingis.

2014-01-02Sekmadienį BTV laidoje „Krepšinio pasaulyje“ – išskirtinis interviu su Arvydu Saboniu

Jau šį sekmadienį 9.30 val. ryto BTV laidoje „Krepšinio pasaulyje“ – išskirtinis interviu su krepšinio legenda Arvydu Saboniu. Atsisveikinęs su Kauno ,,Žalgiriu“, už kurį žaidė aštuonerius metus, 1989-ųjų rudenį krepšininko legionieriaus kelią drauge su Valdemaru Chomičium jis pradėjo Ispanijoje, Valjadolido ,,Forum“ komandoje. Ir nuo pirmų dienų pajuto žurnalistų atakas. To įrodymas - archyviniai TV vaizdai, kai prieš 25 metus abu lietuviai krepšininkai buvo pakviesti į Valjadolido televizijos studijos kalėdinę laidą. Neregėta apranga papuošti lietuvaičiai šalia gyvų ėriukų jau turėjo kalbėti ... ispaniškai. Buvo nelengva. Ypač Arvydui, kuris kitame pokalbyje su žurnaliste prašė jos neskubėti ir lėtai pateikti klausimus, nes jis dar ne viską supranta ispaniškai.

2013-12-02Debiutinį sezoną „Press‘o“ futbolininkai baigė pergale prieš čempionus

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ futbolininkai baigė debiutinį sezoną Sekmadienio futbolo lygoje (SFL). Paskutinėse rungtynėse „Press‘as“ rezultatu 1:0 įveikė „Stickers“ komandą, kuri jau anksčiau buvo užsitikrinusi B2 diviziono nugalėtojų vardą. Pergalingą įvartį 12 minutę įmušė vartininkas Tautvydas Vencevičius, jis realizavo vienuolikos metrų baudinį.

2013-12-02„Press‘o“ krepšinio komanda debiutavo VKL lygoje

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ krepšinio komanda debiutavo VKL Įmonių-Hurom lygoje. Startas pavyko: debiutinėse rungtynėse „Press‘as“ rezultatu 61:49 (15:16, 21:15, 13:10, 12:10) nugalėjo „Flexpro“ ekipą.

2013-11-27Dėmesio Lietuvos sporto žurnalistų federacijos nariams!

Sveiki, primenu tiems, kas pamiršo ar tiesiog dar svarstė, kad laukiame nuotraukų naujiems LSŽF pažymėjimams. Nuotraukas siųskite Modestui Krukauskui modestaskrukauskas@gmail.com

2013-11-18Lietuvos sporto žurnalistų federacija renka geriausius 2013 metų sportininkus, trenerį ir komandą

Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) kviečia rinkti geriausius 2013 metų sportininkus, trenerį ir komandą. Pasiūlykite tris sportininkes, tris sportininkus bei po vieną komandą ir trenerį. Taip pat parašykite savo vardą, pavardę ir redakciją/organizaciją. Jūsų nuomonė lems, kurie devintųjų LSŽF rinkimų laureatai bus apdovanoti per tradicinę ceremoniją Vilniuje gruodžio 16 d. 16 val
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media