2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2015-02-02Čempionų titulą apgynė „Press‘o“ žurnalistai

Jau aštuntus metus iš eilės šalies žurnalistus suvienijo futbolas. Vilniuje universalioje arenoje „Sportima“ vyko Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas. Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) organizuotose varžybose rungtyniavo dešimt komandų. Dėl pagrindinio turnyro rėmėjo „Orakulo“ įsteigtos čempionų taurės finale susitiko LŽS sporto žurnalistų klubas „PRESS‘as“ ir Kauno žurnalistų komanda. Pergalę rezultatu 4:1 šventė ir čempiono titulą apgynė „PRESS‘as“.

2013-12-27Aplinkos ministerijoje apdovanoti konkurso „Žmogus ir aplinka“ laureatai (1)

Prieš pat Kalėdų šventes Aplinkos ministerijoje buvo įteikti apdovanojimai šio konkurso laimėtojams. Diplomus ir prizus jiems įteikė aplinkos viceministras Linas Jonauskas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

2013-12-20LŽS sporto žurnalistų klubo pirmininku išrinktas Tautvydas Vencevičius (1)

Gruodžio 18 dieną Vilniuje vyko Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Vadovauti LŽS sporto žurnalistų klubui dar ketveriems metams patikėta Tautvydui Vencevičiui, jo kandidatūrą klubo nariai palaikė vienbalsiai.

2013-12-18Skelbiami nauji konkursai religinės įvairovės ir žmogaus teisių tema

Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) kartu vykdydami projektą “Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje” organizuoja žurnalistinių straipsnių ir fotografijų konkursus. Konkursų tikslas - prisidėti prie religinės įvairovės pažinimo sklaidos bei žmonių teisės reikšti savo įsitikinimus, religijos laisvės puoselėjimo Lietuvoje. Jo siekis - išrinkti geriausius Lietuvoje skelbtus straipsnius ir fotografijas, susijusius su religinės įvairovės ir žmogaus teisių tematika.

2013-12-15Kalėdiniame vakarėlyje paminėtas LŽS Vilniaus skyriaus 10 metų jubiliejus (1)

Adventinis LŽS Vilniaus skyriaus susitikimas šiemet vyko gruodžio 12-ąją, tą pat mėnesio dieną, kai prieš 10 metų buvo įkurtas skyrius. Jo steigėjai - 12 entuziastų, pirmuoju pirmininku išrinktas redaktorius, teismo ekspertas, gydytojas ir dėstytojas Algimantas Jasulaitis. Tad suėjimas A.Mickevičiaus muziejuje palydėti metus ir buvo skirtas šiai svarbiai datai.

2013-12-06Senjorų klubas: Metai palydėti aukšta žurnalistikos gaida  (3)

Paskutinįjį šiųmetinį susitikimą senjorai pradėjo gruodžio mėnesį gimusiųjų priminimu. Jų pavardes perskaitė Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus. Jų buvo aštuoni. Toliau buvo sveikinami jubiliatai, kuriems buvo įteikti LŽS padėkos raštai su gražiais darbų priminimais ir mobilizuojančiais linkėjimais ateičiai. Garbingaisiais ir darbingaisiais jubiliatais buvo: Geruta Paleckytė, Mečislavas Sadovskis ir Liongina Zaleckaitė.

2013-12-05"Utenos dienos" redakcijoje lankėsi LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius

Gruodžio 2 dieną „Utenos dienos" redakcijoje lankėsi Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Kartu su juo svečiavosi ir Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Birutė Sabatauskaitė, „Afrikos dienų" organizatorė, Nacionalinės nevyriausybinių vystomojo bendradarbiavimo organizacijų platformos patarėja Giedrė Biržytė, VDU sociologijos doktorantė, besispecializuojanti lyčių sociologijoje Darja Lyzenko.

2013-12-05Žurnalistai aplankė Jehovos liudytojų bendruomenės centrą

Birštone vykusio Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centro (NRTIC) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga organizuoto partnerystės kūrimo seminaro "Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje" metu surengta išvyką į Kauno rajone, Giraitėje esantį Lietuvos Jehovos liudytojų religinės bendrijos biurą. Kelionės iniciatorė NRTIC direktorė doc. dr. Milda Ališauskienė.

2013-12-04LŽS Vilniaus skyrius tradiciniai konkursai “Taiklusis šūvis” ir “Metų kornišonas”

Kiekvienais metais Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrius rengia konkursus “Taikliausias šūvis” ir “Metų kornišonas”. Konkurso “Taikliausias šūvis” laureatais tampa radijo, televizijos, interneto ar spaudos žurnalistas, tais metais savo darbais pataikęs į svarbiausių įvykių bei aktualijų šerdį. Konkurso “Metų kornišonas” prizas (žalias agurkėlis) iškeliauja pas tuos kolegas, kurie labiausiai “susimovė”. Laukiame Jūsų darbų ir pasiūlymų iki š.m. gruodžio 10 d., o gruodžio 12 d. 17 val. 30 min kviečiame į A.Mickevičiaus muziejų (Bernardinų g.11) kartu palydėti senuosius metus, apdovanoti laureatus ir atidaryti naują Zino Kazėno parodą.

2013-12-04Indija – tai neįveikiamas sfinksas...“ Antanas Poška. LŽS ekspedicija „Indija’13 A.Poškos keliais“  (1)

LŽS Kelionių ir pramogų klubas 2013 11 10 – 28 dienomis dalyvavo unikalioje kultūrinėje ekspedicijoje į Indiją ir Andamanų salas, pagerbiant didįjį lietuvių keliautoją, esperantininką, antropologą, rašytoją ir žurnalistą Antaną Pošką. Šiemet sukako 110 – sios gimimo metinės, todėl ekspedicijos pagrindinis tikslas buvo pažymėti šią sukaktį keliaujant A.Poškos keliais Indijoje.

2013-12-01Laiškas iš Indijos. Ekspedicijos "Indija'13 A.Poškos keliais" nariai – jau pakeliui į namus

Pranešu, kad "Indija'13 A.Poškos keliais" ekspedicijos LŽS Kelionių ir pramogų klubo grupė jau pakeliui namo. Trys savaitės prabėgo turiningai, prasmingai ir įdomiai.

2013-11-30Įvyko išplėstinis Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdybos posėdis

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) lapkričio 16 dieną įvyko išplėstinis Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdybos posėdis, kuriame dalyvavo 10 valdybos narių Taip pat dalyvavo 29 LŽS Tarybos nariai. Posėdžio pirmininkas – LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, posėdžio sekretorė – LŽS referentė Almonė Elena Baltrūnienė.

2013-11-25Jau išrinkti kandidatai Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premijai gauti (1)

Šių metų spalio 9 dieną mūsų svetainėje paskelbėme kvietimą siūlyti kandidatus Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premijai gauti. Lietuvos meno kūrėjų asociacija informavo mus, kad jau yra atrinkti kandidatai šiai premijai gauti

2013-11-20Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centru organizuoja partnerystės seminarą

2013 m. lapkričio 28-29 d.,(ketvirtadienį, penktadienį), Birštone, Karališkoje rezidencijoje, Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centru organizuoja partnerystės seminarą "Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida".

2013-11-14Tarptautinis Vilniaus spaudos fotografijos festivalis persikels į miesto gatves

„Šiuo metu mieste turime erdvės trylikai iš aštuoniolikos festivalio parodų. Kadangi norime, jog visi darbai būtų pamatyti, kviečiame verslo atstovus ir organizacijas, kurios norėtų papuošti savo vitrinas fotografų darbais, prisijungti prie šios iniciatyvos. Visi kartu miestą galime padaryti dar gražesnį ir meniškesnį”, - sakė festivalio organizatorius Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media