2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2013-07-16„KINFO“: kokiam filmui jėgas suvienijo Holivudo ir Lietuvos kino kūrėjai?

Įpusėjus vasarai – jau trečioji „KINFO“ laida. Šį trečiadienį (liepos 17 d.) kviečiame žiūrėti išskirtinį interviu su visame pasaulyje populiarios lietuvių kilmės rašytojos Rūtos Šepetys knygos „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijos teises vos prieš kelias savaites gavusiais žinomais kino kūrėjais Mariumi Markevičiumi („Kita svajonių komanda“) ir Žilvinu Naujoku („Tadas Blinda“, „Valentinas vienas“).

2013-07-15Paroda „Jaunieji Rusijos fotografai 2013” (2)

„Vilniaus“ fotografijos galerijoje, Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19),Vilnius) pradėjo veikti įdomi paroda „Jaunieji Rusijos fotografai 2013”. Vilniuje demonstruojami Jelenos Anosovos (Maskva), Darijos Aslanian. (Samara), Viktoro Borovskicho (Novosibirskas) ir kitų konkurso „Jaunieji Rusijos fotografai – 2013“ laureatų darbai. Paroda veiks iki liepos 27 dienos.

2013-07-15Paroda „Afganistano karo fotografija“ (3)

„Vilniaus“ fotografijos galerijoje, Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19),Vilnius) pradėjo veikti įdomi Johno Burke ir Simono Norfolko (Didžioji Britanija) paroda: „Afganistano karo fotografija“

2013-07-12A.Suckeveris : ’’…rašiau pasislėpęs sugriautame dūmtraukyje’’

Liepos 17 d., trečiadienį, 17.30 val. Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centras ir Prancūzų institutas Vilniuje kviečia į rašytojo ir jidiš literatūros tyrinėtojo Gilles Rozier (Prancūzija) paskaitą "Avromas Suckeveris ir Vilnius". Tai išties įspūdinga galimybė sužinoti, pažinti, įvertinti Vilniuje gyvenusį ir kūrusį poetą, kuris tapo ne tik pripažintu eiliuotų ir prozos tekstų autoriumi, bet ir savo laikmečio metraštininku. Kaip liudininkas A. Suckeveris 1946 m. dalyvavo Niurnbergo procese, o kaip kūrėjas tik per žingsnį buvo nuo Nobelio premijos.

2013-06-28„TARPti. Nuo flamenko iki sutartinių“- intriga muziejaus erdvėse

Prie pagrindinės sostinės senamiesčio arterijos- Pilies gatvėje 40- įsikūręs Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejus liepos 5-osios vakarą į savo glėbį ketina privilioti kiekvieną „Kultūros nakties“ dalyvį. Praeiti pro šalį tiesiog nebus įmanoma. Viskas prasidės 21 val. ir tęsis iki vidurnakčio Pilies gatvėje prie 40-ojo namo ir muziejaus kiemelyje. Įžanginis projekto koncertas- liepos 4 d. 18 val. PIANO.LT koncertų salėje. Pasak renginio idėjos autorės Brigitos Bubelytės, tai galimybė visiems kartu kurti muzikos formų erdvę, supinant sutartinių melodijas ir flamenko ritmus.

2013-06-27Po kūrybinio simpoziumo A.Savickui atminti – plenero dalyvių paroda

Birželio 28 d., penktadienį, 18 val. Augustino Savicko paveikslų galerijoje (J.Basanavičiaus g. 11, Vilniuje) atidaroma pirmojo tarptautinio kūrybinio simpoziumo-plenero Augustinui Savickui atminti dalyvių darbų paroda. Plenere, kurį remia LR kultūros rėmimo fondas, dalyvauja menininkai iš keleto šalių: Authandil Léladze (Prancūzija), Sasha Ganelin (Izraelis), Una Leitane ir Aigars Truhins (Latvija), Ramunė Savickaitė, Mantas Meškėla, Daumantas Pilipavičius, Aloyzas Stasiulevičius, Aleksandras Vozbinas ir Raimondas Savickas (Lietuva).

2013-06-25L.Šepkos drožinių ir fotografijų paroda – M.ir J.Šlapelių muziejaus galerijoje

Šiuo metu M.ir J.Šlapelių muziejaus galerijoje eksponuojamą grafikos parodą „Randai“ iš parodų ciklo „Kūnas. Lietuvių grafika 1980-2013“ jau liepos 8 d. pakeis kita, ne mažiau įspūdinga ekspozicija. Vilniečiai ir miesto svečiai galės susipažinti su unikalių drožinių kūrėjo Liongino Šepkos kūrybiniu palikimu. Parodoje „Pažįstamas ir nepažįstamas Lionginas Šepka“ bus eksponuojami garsiausio Lietuvoje dievdirbio drožiniai, kurie netilpo į jo ekspoziciją Rokiškio krašto muziejuje, ir fotografijos, atskleidžiančios kūrėjo kasdienę aplinką. M.ir J.Šlapelių muziejaus galerijoje (Pilies g.40, Vilniuje) ši paroda veiks dvi savaites.

2013-06-12„KŪNAS“: 10 ekspozicijų devyniose Vilniaus galerijose ir originalus žvilgsnis į lietuvių grafiką

Birželio 12 – liepos 6 dienomis devyniose Vilniaus miesto meno galerijose bus rodomas dešimties parodų ciklas „KŪNAS. Lietuvių grafika 1980–2013“. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejus (Pilies g. 40, Vilnius) kviečia aplankyti vieną šio ciklo parodą „RANDAI“ ir pamatyti grafikų Jono Čepo ir Kęstučio Vasiliūno darbus. Parodos kuratorių Kristinos Kleponytės-Šemeškienės ir Jurgos Minčinauskienės sumanyta idėja išties originali ir padės parodų lankytojams pažvelgti į lietuvių grafiką išskirtiniu kampu.

2013-06-10Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija pristato unikalią parodą „Lietuva pašto siuntoje“  (1)

Birželio 11 d., antradienį, 17 val. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono 11, Vilnius) įvyks Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato kuruotos parodos „Lietuva pašto siuntoje/ Lithuania in the Mail Parcel“, skirtos Lietuvos pirmininkavimui ES Taryboje, atidarymas ir pristatymas visuomenei. Kiekvienoje „pašto siuntoje“ slypi Lietuvos kultūros ir gamtos vertybės, įrašytos į UNESCO registrus ir sąrašus. Renginyje sveikinimo žodį tars Lietuvos kultūros ministras Š.Birutis, parodą pristatys jos rengėjai ir kuratoriai.

2013-05-29Po bažnyčios skliautais- choro iš Nebraskos koncertas

Gegužės 30 d., ketvirtadienį, 20 val. Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčioje (Vokiečių g. 20) koncertuos Nebraskos Konkordijos Universiteto studentų choras Concordia University-Nebraska a Capella Choir. Tai gera proga ne tik užsukti į sostinės senamiestyje esančią evangelikų liuteronų bažnyčią, bet ir pasimėgauti koncertu. Jo programoje – klasikinė ir naujoji sakralinė muzika. Koncertas Vilniuje – 2013 m. turo po Europą dalis. Koncertas nemokamas.

2013-05-28Dokumentika iš ciklo "Litvakų laiko ženklai"

Gegužės 29 d., trečiadienį, 18.30 val. Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje vyks renginys iš ciklo "Litvakų laiko ženklai". Po dokumentinio filmo "Tiesos kryžkelės" peržiūros vyks susitikimas su filmo kūrėja Lilija Kopač. „Tiesos kryžkelės“- tai filmas apie Šiaulių miesto burmistrą Jackų Sondeckį, karo metais gelbėjusį žydus. Tai buvo drąsus ir kilnus žmogus, savo šalies patriotas, o vėliau- ir ilgametis lietuvių kalba užsienyje leidžiamo laikraščio "Keleivis" redaktorius. J.Sondeckis paliko Lietuvą 1944 metais. Čia liko sunkiai serganti jo žmona ir du vaikai - Danguolė ir Saulius.

2013-04-24M. ir J.Šlapelių muziejuje- spektaklis Motinos dienai

Gegužės 4, 5 d. 20 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40, Vilniuje) vyks spektaklis “POST SCRIPTUM”, kuris su dideliu pasisekimu pastaruoju metu rodomas šioje neįprastoje teatro gurmanams erdvėje. Vienos dalies spektaklis, kurį režisavo ir pagrindinį vaidmenį jame atlieka aktorė Eglė Tulevičiūtė, pastatytas M. Delibeso romano “Penkios valandos su Mariju” motyvais. Šįkart spektaklis skirtas Motinos dienai.

2013-04-23Odė tūbai: išskirtinis L.Ulevičiaus ir jo mokinių koncertas

Balandžio 27 d. 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje vilniečių ir Vilniaus svečių laukia įspūdingas vakaras, kurio metu 70-ojo gimtadienio proga bus pagerbtas profesorius Leonardas Benediktas Ulevičius. Dalyvaus visas būrys profesoriaus mokinių, taip pat Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“. Ne taip dažnai koncertuose gali išgirsti grojant solo tūba, muzikos istrumentu, kurį Lietuvoje įteisino L.Ulevičius. Jis ir buvo pirmasis tūbininkas, kurį sėkmingai muzikinei veiklai parengė profesorius Domas Svirskis.

2013-04-17Į Lietuvą atvyksta žymi P. Korėjos pansorio atlikėja

Šį ketvirtadienį, balandžio 18 d., 12 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje, Pilies g. 40 (Vilnius) vyks spaudos konferencija, pristatanti unikalų ir vienetinį renginį Lietuvoje – Korėjos tradicinio dainavimo meistrų vizitą, kurie korėjiečių kalba atliks A. Baranausko “Anykščių šilelį”. Spaudos konferencijoje dalyvaus: Park In Hye, Chang Jae Hyo (P.Korėja), o taip pat dainininkas Andrius Mamontovas, režisierius Oskaras Koršunovas, teatro kritikė R.Vasinauskaitė, K.Marčiulynas (Bo Haeng) ir E.Mikulionytė bei kiti.

2013-04-11Kitaip įgarsinta T.Venclovos poezija- Venclovų namuose

Balandžio 12 d., penktadienį, 19 val. į muzikos ir poezijos vakarą "Šiaurės vakarų ženklai" kviečia Venclovų namai-muziejus. Pasak muziejininkės Justinos Juozėnaitės, šis renginys skiriamas poetui Tomui Venclovai, sveikinant jį tapus Vilniaus miesto garbės piliečiu. Nors poetas iš Vilniaus išvyko prieš trisdešimt šešerius metus, ryšys su miestu nenutrūko. Kokias sumas sudėlios vakaro atlikėjai - sužinosite atėję. Kokias ribas Šiaurės ir Vakarų trajektorijose žymės garsas ir žodis? Eksperimentine muzika "įgarsinta" T. Venclovos poezija skambės pirmą kartą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media