2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2021-04-11„BrainStorm“ skelbia būsimą naujo kūrinio bei vaizdo klipo „Feels“ premjerą

Balandžio 21 d., 16 val. specialiai tam sukurtoje interaktyvioje platformoje Brainstormfeels.com įvyks pasaulinė Baltijos regiono žvaigždžių „BrainStorm“ naujausio singlo ir vaizdo klipo premjera. Šio išskirtinio internetinio renginio metu publika turės galimybę tiesiogiai pabendrauti su charizmatiškaisiais grupės nariais Renaru, Mariu, Janiu ir Kasparu.

2021-03-23Kauno IX forto muziejus pristato naują parodą ir audio kompoziciją

Po kelis mėnesius trukusių muziejų veiklos apribojimų dėl Covid-19 pandemijos ir šalyje paskelbto karantino, vėl leidžiama lankytis muziejuose ir galerijose. Kauno IX forto muziejus lankytojus pasitinka nauja paroda „ISTORIJOS LŪŽIAI. Vietos atspindžiai“.

2021-03-21Lietuvos rašytojų sąjunga skelbia Dr. Aloyzo Petriko literatūrinės premijos konkursą

Verslininkas dr. Aloyzas Petrikas, JAV bei Lietuvos aukštųjų medicinos technologijų korporacijos „Vitta Corporation“ prezidentas, 2017 m. įsteigė Dr. Aloyzo Petriko literatūrinę premiją, skiriamą už lietuvių rašytojų sukurtus kūrinius vaikams ir jaunimui. Šia premija pratęsiama Lietuvos Raudonojo Kryžiaus premijos, įsteigtos 1933 metais, tradiciją. Anuomet šios premijos iniciatorius buvo tuolaikinis Lietuvos Raudonojo Kryžiaus valdybos pirmininkas Aloyzas Petrikas (1893 – 1964).

2021-03-09Vytauto A. Gocento tapybos paroda ,,Klaipėdos kraštas: etiudai, peizažai” (1)

Vytautas A. Gocentas savo kūrybą skiria Klaipėdos kraštui. Jis sako, jeigu yra tėviškės rašytojas (vok. k. – Heimatdichter), yra ir tėviškės tapytojas. Iš tėvų paveldėjęs meilę ir pagarbą krašto žmonėms svajonėmis ir mintimis liko ištikimas gimtajam kraštui. Prisipažįsta, kad begalinį tėviškės ilgesį užpildo dailės studijos, kita kūryba ir dosniai atlygina atradimais, eilėmis, rašiniais bei piešiniais, kurie apsigyvena straipsniuose, knygose, pranešimuose ar parodose.

2021-03-08Konkursas „Lietuvos istorijos žinovas“: Kovo 11-osios išvakarėse pagilinkite žinias apie Lietuvos istoriją

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse, kovo 10-ąją, kviečiame prisijungti prie septintąjį kartą organizuojamo nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“. Konkursas, kuris šiemet skirtas Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-mečiui, vyks 12 val. naujienų portale „Delfi.lt“.

2021-03-05Esė konkursas „KOL LIEPA ŽALIUOS, TOL LAPINAS GYVUOS!“

Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinis butas-muziejus literatūros ir gamtos mylėtojus kviečia dalyvauti aplinkosauginiame esė konkurse „Kol liepa žaliuos, tol Lapinas gyvuos!“

2021-03-03Kviečiame naudoti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos 31-osioms metinėms sukurtą vizualinę medžiagą

Netrukus minėsime atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos 31-ąsias metines. Nuo šiandien, kovo 3 d., maloniai kviečiame visus naudoti šiai sukakčiai sukurtą vizualinę medžiagą ir ja dalytis. Maketus plakatams ir socialiniams tinklams galima atsisiųsti iš Seimo svetainės. Raginame naudoti ir specialiai šiai progai sukurtą rėmelį Facebook!

2021-02-27Kaune - 6-osios Vilniaus keramikos meno bienalės paroda „Naujas / Fresh”

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje (V. Putvinskio g. 64, Kaune) pradėjo veikti 6-osios Vilniaus keramikos meno bienalės paroda „Naujas / Fresh”. Paroda veiks iki 2021 03 28.

2021-02-23Kviečiama teikti kandidatūras kalbininko Petro Būtėno ir jo mokinės Aleksandros Kazickienės atminimo premijoms

Kazickų šeimos fondas ir Lietuvių kalbos draugija praneša, kad jau galima teikti pretendentų, vertų apdovanoti Kalbininko Petro Būtėno ir jo mokinės Aleksandros Kazickienės atminimo premija, kandidatūras.

2021-02-19Kviečia į virtualią viktoriną „Kėdainiai ir kalba“

Ši viktorina – puiki proga pasitikrinti, ką žinote apie Kėdainių kraštą. Joje – 20 paprastų klausimų. Kviečiame ne tik dalyvauti viktorinoje, bet ir, kai leis epidemiologinė padėtis, atvykti aplankyti Kėdainių. Klausimus parengė Lietuvių kalbos draugijos Kėdainių Mikalojaus Daukšos skyrius, balsavimą organizuoja Kalbos ir kultūros institutas „Lingua Lituanica“.

2021-02-15LMA Vrublevskių biblioteka: Paroda „Lietuvos politinės komunikacijos raida lankstinukuose nuo 1990 metų iki mūsų dienų“

Valstybės dienos proga pristatome naujausią parodą LMA Vrublevskių bibliotekos virtualių parodų tinklalapyje http://eparodos.mab.lt/ Vrublevskių bibliotekos fonduose saugoma per kelis šimtus 1990–2020 metų laikotarpio rinkiminės agitacijos dokumentų. Iš bibliotekos fondų ir privačių kolekcijų pavyko parinkti lankstinukų, atskleidžiančių pastarųjų trisdešimties metų rinkiminės agitacijos dizaino vystymąsi, perteikiančių idėjų aktualumą tada ir šiandien, rodančių, kaip keitėsi mūsų gerai pažįstamų politikų įvaizdis, kokie siekiai liko vis dar labai svarbūs.

2021-02-06Bažnytinio paveldo muziejaus virtualių paskaitų ciklas „Istorijos apie paveldą ir žmones“

Bažnytinio paveldo muziejus kviečia vasario vakarais turiningai praleisti laiką! Per valandos trukmės virtualias paskaitas turėsite galimybę prisiminti Vilniaus katedros ir jos statytojų istoriją, mieste gyvavusias vienuolijas ir jų palikimą, o Vasario 16-osios proga – atrasti Fribūro universiteto (Šveicarija) vaidmenį kuriantis moderniai Lietuvai.

2021-02-03Lietuvos mokslu akademijos Vrublevskių biblioteka pristato naujai sukurtą virtualų kultūros vertybių portalą

Lietuvos mokslu akademijos Vrublevskių biblioteka pristato naujai sukurtą virtualų kultūros vertybių portalą http://eparodos.mab.lt/

2021-01-12Susikaupusios Lietuvos visuomenės emocijos – dar niekur neeksponuotuose 1991 m. sausio 13-osios plakatuose

Atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-mečio proga kviečiame susipažinti su virtualia paroda „1991 m. sausio 13-oji: plakatai, menantys kovą už laisvę“. Parodoje pristatoma šešiolika iš gausybės 1991 metais Lietuvos žmonių pieštų, klijuotų ir karpytų ir iki šiol niekur neeksponuotų plakatų skaitmeninių atvaizdų, kuriais su Seimo kanceliarija sutiko pasidalyti Lietuvos nacionalinis muziejus. Tai originalus, emocionalus vizualinis šaltinis menantis trisdešimties metų senumo įvykius.

2021-01-11Sausio 13-ai virtuali paroda

Minėdamas Sausio 13-osios trisdešimtmetį Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras pristato virtualią parodą „1991 m. sausis Lietuvos nepriklausomybės gynėjų liudijimuose“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media