2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas

 

2019-07-15Rugpjūčio 10 d. ekskursija į Suvalkiją ir spektaklis Jono Basanavičiaus gimtinėje. Kviečiame!  (1)

Siūlome ekskursiją po Sūduvą ir spektaklį „Mano Tėvynė – prie jo širdies“ Ožkabaliuose, Jono Basanavičiaus gimtinėje. Jo metu išvysite dar nepažintą Joną Basanavičių, sužinosite apie jo lemtingą meilę čekų vokietaitei Gabrielai Eleonorai Mohl (1863–1889 m.).

2019-07-11Pozityvistų klubo seminaras-diskusija IŠ VIENATVĖS Į PILNATVĘ

„Žinijos“ draugijoje (Kalvarijų g. 2, Vilnius) 2019 m. rugpjūčio 6 d. 18 val. įvyks Pozityvistų klubo seminaras-diskusija IŠ VIENATVĖS Į PILNATVĘ. Lektoriai:VU doc. dr. Artūras Bautrėnas ir rašytojas-pozityvistas Jeronimas Laucius.

2019-07-01Kristupo Saboliaus paskaita „Ar mes sapnuojame kolektyvinį sapną?“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Renginių erdvėje, III aukštas) liepos 16 d. 15 val. įvyks filosofo, mokslininko ir rašytojo Kristupo Saboliaus, šiemet tapusio „Epale“ autoritetu, paskaita „Ar mes sapnuojame kolektyvinį sapną?“.

2019-06-06„Žinijos“ draugijoje - POZITYVISTŲ KLUBO seminaras-diskusija NORŲ IR JAUSMŲ ENERGETIKA (2)

„Žinijos“ draugijoje (Kalvarijų g. 2, Vilnius) 2019 m. liepos 2 d. 18 val. įvyks POZITYVISTŲ KLUBO seminaras-diskusija NORŲ IR JAUSMŲ ENERGETIKA. Lektoriai: VU doc. dr. Artūras Bautrėnas, rašytojas-pozityvistas Jeronimas Laucius.

2019-06-06Vegfest LT festivalyje "Žaliosios dėžutės" komanda kvies jungtis į socialinę akciją

Vegfest LT festivalis vyks 2019 m birželio 8 dieną, nuo 10 iki 18 val. prekybos centre “Panorama”. Įėjimas nemokamas! 10:30 - 11:30 Pokalbis su Mariumi Abromaičiu "Pažintis su aromaterapija". 12:30 - 13:30 Pokalbis su Alanu Džeranovu "Sportas ir sveika gyvensena". 13:30 - 14:30 Pokalbis su Sandrija Čapkauskienė "Vaisiai ir uogos mūsų maisto racione". 16:00 - 17:00 Pokalbis su Pauliumi Paulausku "Augalinė mityba".

2019-06-03Poliarininkas Algimantas Kuras: Grenlandijoje, vienas tarp ledkalnių

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į susitikimą su garsiu keliautoju, poliarininku Algimantu Kuru. Nacionalinės bibliotekos svečias – buvęs aktyvus alpinistas, daugkartinis Lietuvos alpinizmo ir Baltijos šalių alpinizmo čempionatų prizininkas ir nugalėtojas kalnų turizmo ir aukštuminio alpinizmo klasėse. Jis papasakos apie trijų savaičių nuotykius vakariniame Grenlandijos krante. Renginys vyks birželio 11 d. 18 val. Konferencijų salėje, V aukšte.

2019-06-03Fotografo Norberto Tukajaus paskaita „Pastatų istorijos: buvo–yra–(ne)bus“

Kodėl fotografuojamos miesto erdvės ir pastatai? Ką norima pasakyti tokiomis fotografijomis? Kokia nuotaika jose perteikiama? Kokią vertę kuria šios fotografijos? Apie visa tai paskaitoje „Pastatų istorijos: buvo–yra–(ne)bus“ pasakos architektūros fotografas Norbertas Tukajus. Paskaita vyks birželio 6 d.18.30 val. Renginių erdvėje, III aukšte.

2019-05-22Kviečiame į tarptautinę kūrybiškumo ir inovatyvių idėjų mugę-festivalį „Vilnius Mini Maker Faire 2019“

„Vilnius Mini Maker Faire“ – tai tarptautinis kūrybiškumo ir inovatyvių idėjų festivalis-mugė, sujungianti mokslą, technologijas, verslą, meną, amatus ir „Pasidaryk pats“ (angl. Do-It-Yourself) iniciatyvas. Renginys vyks Martyno Mažvydo bibliotekoje gegužės 25 d. nuo 10 val. iki 18 val. atrijusje ir prie vitražo, Renginių erdvėje (III a.), dirbtuvės PATS SAU ir kitose bibliotekos erdvėse. Kviečiame.

2019-05-20Kolegos, yra unikalią progą aplankyti Kauno geležinkelio tunelį

Gegužės 22 dieną kauniečiai ir miesto svečiai turės unikalią progą ne tik aplankyti Kauno geležinkelio tunelį, bet ir patirti išskirtinių įspūdžių – specialiaisiais garso efektais, šviesomis ir meninėmis vaizdo projekcijomis sukurtas spektaklis atskleis šio statinio istoriją.

2019-05-13„Žinijos“ draugijoje POZITYVISTŲ KLUBO seminaras-diskusija VAISTAŽODŽIAI IR BURTAŽODŽIAI

„Žinijos“ draugijoje POZITYVISTŲ KLUBO seminaras-diskusija VAISTAŽODŽIAI IR BURTAŽODŽIAI „Žinijos“ draugijoje (Kalvarijų g. 2, Vilnius) 2019 m. birželio 4 d. 18 val. įvyks POZITYVISTŲ KLUBO seminaras-diskusija VAISTAŽODŽIAI IR BURTAŽODŽIAI. Lektoriai: VU doc. dr. Artūras Bautrėnas, rašytojas-pozityvistas Jeronimas Laucius.

2019-04-29Konferencija apie pagalbos priklausomiems asmenims perspektyvas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir bendruomenė „Aš Esu“, minėdama 10 metų prasmingos veiklos sukaktį, kviečia į mokslinę-praktinę konferenciją „Priklausomybių anatomija: pagalbos priklausomiems asmenims galimybės ir perspektyvos“. Šiuo renginiu siekiama atkreipti valstybės ir visuomenės dėmesį į priklausomybės ligomis sergančius asmenis, pagalbos priklausomiems asmenims galimybes ir perspektyvas mūsų šalyje. Renginys vyks gegužės 2 d. 13 val. Konferencijų salėje, V aukšte.

2019-04-29Muzikologo Viktoro Gerulaičio paskaita „J. Basanavičius – J. Naujalis – J. Mačiulis-Maironis: trys Lietuvos lyderiai ar trys senienos?“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka džiaugiasi išskirtine galimybe muzikos gerbėjus pakviesti į garsaus Lietuvos muzikologo, rašytojo, muzikos švietėjo, puikaus renginių vedėjo Viktoro Gerulaičio keturių paskaitų ciklą. Paskaita „J. Basanavičius – J. Naujalis – J. Mačiulis-Maironis: trys Lietuvos lyderiai ar trys senienos?“ vyks gegužės 2 d. 17.30 val. Konferencijų salėje, V aukšte.

2019-04-28Žurnalistai kviečiami į Gyvybės apdovanojimus

Kviečiame žurnalistus dalyvauti iškilmingoje „Gyvybės apdovanojimų“ įteikimo ceremonijoje, kuri vyks gegužės 5 d. (sekmadienį) 15 val. Lietuvos mokslų akademijos salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius).

2019-04-23Šį savaitgalį festivalis gamtoje „Vidur girių 2019“ kviečia žurnalistus į Dzūkiją (6)

Jau šį savaitgalį gamtininkai kviečia pasidžiaugti bundančia Dzūkijos gamta nemokamame festivalyje „Vidur girių“. Gausus gamtininkų būrys parengė išskirtinę programą, kurioje – veiklų gamtoje įvairovė, garsūs gamtininkų vardai, diskusijos svarbiomis gamtosauginėmis temomis, specialios veiklos dviratininkams, kulinarijos, medžio meistrystės gerbėjams, šeimoms su vaikais.

2019-04-15Žurnalistai kviečiami į plakatų parodą „Statutai – kaip Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės nepriklausomybės ir didybės liudijimai

Žurnalistai kviečiami į Vilniaus Pranciškaus Skorinos baltarusių gimnaziją (Sietyno g. 21, Vilnius), kur vyksta plakatų paroda „Statutai - kaip Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės nepriklausomybės ir didybės liudijimai". Paroda veiks iki balandžio 26 dienos.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media