2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Sugrįžimas į Jaunųjų žurnalistų klubą

2017-09-12
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Liepa Rimkutė

 

Kodėl aš nusprendžiau grįžti į Jaunųjų žurnalistų klubą? Atsakymas į šį klausimą nėra vienas ar du sakiniai, tai jau visas straipsnis. Šią vasarą keliavau į daug kam baugiai, o kai kuriems ir egzotiškai skambančią šalį – Maroką. Beveik kiekvieną dieną svajojau nieko nebijodama paimti interviu iš daugelio tų keistų žmonių, kurie elgiasi taip, kaip mums neįprasta. Žurnalistika man toje šalyje labai pravertė. Galėjau kitu kampu pažvelgti į tai, kas jies normalu, o mums ne. Praėjusiais  metais iš Jaunųjų žurnalistų klubo pasisėmiau pakankamai daug, kad tai pakeistų mano požiūrį.

 

Kartais Maroke norėjosi tiesiog prieti prie įžūlių žmonių ir paklausti, kas jiems darosi. Tačiau nesugebėjau būti tokia drąsi, nors vieną dieną kažkoks vyras vos ant manęs neužmetė savo beždžionėlės. O grįžusi į Lietuvą tapau labiau tolerantiška nei bet kada anksčiau.

 

Mano vasara toliau tęsėsi Palangoje. Labai dažnai pasigesdavau savo žurnalistikos mokytojos Erikos, straipsnių rašymo bei to jaudulio prieš „TEDx Vilnius“ renginį, kuriame ėmiau interviu iš dalyvių. Labai dažnai paimdavau fotoaparatą į rankas, tad nusprendžiau šiais metais išbandyti save  ir fotografijos srityje. Per savo atostogas labai daug rašiau. Rašiau apie skaitytas knygas, su drauge apsiėmėme ''spausdinti' žurnalą. Žurnalas, kurį užpildėme savo kurtais straipsniais ir paveikslėliais bei piešiniais, sulaukė daug pagyrų. Jis vadinosi „Žvaigždė“. Močiutė  nusprendė žurnalą netgi nunešti į redakciją, tačiau, deja, nespėjo. Ir buvau patenkinta savo rašymu vien dėl žurnalistikos patirties.

 

Jau  prieš pat mokslo metų pradžią ėmiau apibendrinti savo vasarą. Ilgai apmąsčiusi savo vasaros nuotykius, supratau kad man trūko tik vieno dalyko- žurnalistikos! Tą akimirką supratau, kad tikrai ir toliau lankysiu Jaunųjų žurnalistų klubą.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-09-20 13:10
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media