2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2009-12-08Gruodžio 22 d. – Vilniaus skyriaus metinis renginys

Šių metų gruodžio 22 d. (antradienį) 17 val. A. Mickevičiaus muziejuje (Bernardinų skg.11, Vilniuje) įvyks metinis LŽS Vilniaus skyriaus renginys. Pagerbsime skyriaus narius, kuriems bus įteikti medaliai „Už nuopelnus žurnalistikai”. Apdovanosime konkursų “Taikliausias šūvis-2009” ir “Metų kornišonas” laureatus.

2009-12-08„Taikliausias šūvis-2009“: ieškomi laureatai

Jau ketvirtus metus LŽS Vilniaus skyrius rengia konkursą „Taikliausias šūvis-2009“. Šiemet jis skirtas Lietuvos radijo stotyse dirbantiems žurnalistams. Praėjusiais metais LŽS Vilniaus skyriaus konkurso „Taikliausias šūvis-2008“laureate tapo Teresė Staniulytė, „Verslo žinių“ apžvalgininkė, kuri šio įvertinimo sulaukė už straipsnius „Bankai dairosi naujų aukso gyslų“, „Lietuvos įvaizdis – ant sutręšusių pamatų“, „Valstybės tarnautojai plinta kaip gripo virusas“, „Skatinimo programą užkonservavo it silkes“ (www.vz. lt //„Verslo žinios“). Teresės publikacijas kolegos pripažino pataikius į svarbiausių įvykių bei aktualijų šerdį.

2009-12-03Valdyba susirinko į paskutinį 2009 metų posėdį

Lapkričio pabaigoje Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba susirinko į paskutinį šiais metais posėdį. Valdybos darbotvarkėje buvo daug klausimų, dėl kurių reikėjo priimti neatidėliotinus sprendimus. Posėdyje kalbėta ir apie nūdienos aktualijas: 2009 metai buvo sunkūs visai žurnalistų bendruomenei, šalį užplūdusi ekonominė krizė pakoregavo ir kai kuriuos LŽS Vilniaus skyriaus planus. Neką geresni žada būti ir sekantys metai.

2009-10-30Pokalbių klubas kviečia į Nacionalinę dailės galeriją

Lapkričio 3 d. 16 val. vyks LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubo susitikimas su Nacionalinės paveikslų galerijos vadove dr. Jolita Jablonskiene ir naujos ekspozicijos apžiūrėjimas.

2009-10-09Žurnalistai aplankė Bernardinų kapines

Spalio 7 dieną LŽS Vilniaus skyriaus „Pokalbių klubas“ pakvietė žurnalistus į ekskursiją, kurios metu buvo aplankytos Bernardinų kapinės – viena seniausių ir įdomiausių amžino poilsio vietų, išlikusių Vilniuje. Organizuoti ekskursiją padėjo Vilniaus skyriaus valdybos narys Rimantas Šalna, o pravedė ją sostinės istorijos žinovas, žurnalistas ir poetas Voicechas Piotrovičius.

2009-10-06Pokalbių klubas kviečia į ekskursiją po Bernardinų kapines

LŽS Vilniaus skyriaus žurnalistų Pokalbių klubas spalio 7 d. kviečia į Poetinį trečiadienį Bernardinų kapinėse.

2009-09-29Pokalbių klube – du kolegų žvilgsniai į… moteris kerėtojas

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klube rugsėjo 24 d. pristatytos dvi žurnalistų parašytos knygos. Abu autoriai yra LŽS nariai, aktyviai dalyvaujantys Vilniaus skyriaus veikloje.

2009-09-17Pokalbių klube – nauji susitikimai

Po vasaros pertraukos vėl prasideda susitikimai LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klube. Jie, kaip ir anksčiau, vyks A.Mickevičiaus muziejuje (Bernardinų skg.11). Pirmasis susitikimas – rugsėjo 24 d. 17.30 val. Bus pristatytos naujos dviejų mūsų kolegų, LŽS Vilniaus skyriaus narių, knygos. Tai Daivos Červokienės „XXI a. Lietuvos žolininkai – kaip įveikti ligas“ ir Rimanto Šalnos (kartu su Voicechu Petrovič) „Adomas Mickevičius ir moterys“.

2009-09-16LŽS Vilniaus skyriaus valdyba vėl aktyviai dirba

Rugsėjo pradžioje Lietuvos Žurnalistų Sąjungos Vilniaus skyriaus Valdyba susirinko į pirmą po vasaros posėdį. Buvo aptarinėjami aktualūs skyriaus reikalai. Skyrius pasipildė naujais nariais. Dabar jame yra 242 žurnalistai.

2009-08-03 Trakuose atidaryta žurnalistės S.Nemeikaitės fotografijų paroda

Rugpjūčio 2 d., sekmadienį, gausiai dalyvaujant Trakų miesto bendruomenei Užutrakio dvare atidaryta žurnalistės, LŽS Vilniaus skyriaus narės Sigitos Nemeikaitės fotografijų paroda. Šiuo akcentu prasidėjo dar vienas tradicinio muzikos festivalio "Užutrakio vakarai" koncertas.

2009-07-23 Skyriaus nariai kviečiami į pažintinę kelionę

LŽS Vilniaus skyrius šį savaitgalį savo narius kviečia į pažintinę kelionę „Kunigaikščių Radvilų takais“. Ją organizuoja Lietuvos reformacijos istorijos ir kultūros draugija.

2009-07-10 LŽS Vilniaus skyriaus nariai aplankė Valdovų rūmus

Liepos 9 d. LŽS Vilniaus skyriaus nariai apsilankė ekskursijoje atstatytuose Valdovų rūmuose. Ši ekskursija susilaukė didelio dėmesio - savo akimis pamatyti, kaip iš vidaus atrodo atkurtas Lietuvos valstybės simbolis susirinko virš trisdešimties skyriaus narių. Galima numanyti, jog susidomėjimą ekskursija skatino ir nevienareikšmis specialistų ir visuomenės Valdovų rūmų atstatymo projekto vertinimas.

2009-07-07 Vilniečių žurnalistų pažintis su Klaipėdos ir Neringos plėtra

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas liepos 2 d. drauge su rėmėjais – Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir 2007-ųjų pabaigoje įkurta Darnios plėtros akademija – surengė žurnalistų išvyką į Klaipėdą ir Neringą susipažinti su šių miestų urbanistine plėtra ir problemomis, kurios iškyla siekiant įgyvendinti darnios plėtros idėjas. Išvykoje dalyvavo 18 vilniečių žurnalistų, uostamiestyje prisijungė kolegos klaipėdiečiai.

2009-07-01Kitos aktualijos

Naujienos perkeltos iš senesnės svetainės versijos
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media