2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2010-10-11Ekskursijoje – kitoks požiūris į Šalčininkų rajoną

Praeitą savaitę Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyriaus nariai važiavo į ekskursiją po Šalčininkų rajoną, kuris turi probleminės teritorijos statusą. Be to, šio netoli sostinės esančio rajono vardas neretai viešoje erdvėje linksniuojamas neigiamame kontekste dėl čia egzistuojančių socialinių problemų. Ekskursijos dalyviai nusprendė savo akimis pažiūrėti, kaip viskas yra iš tikrųjų.

2010-10-01Valdybos posėdyje - per vasarą susikaupę darbai

Po prabėgusios vasaros ateina naujas darbo sezonas. Praeitą savaitę Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyriaus valdyba susirinko į tradicinį posėdį, kuriame buvo aptariami aktualiausi darbai.

2010-09-29Pokalbių klubas kviečia į ekskursiją

Spalio 7 d. (ketvirtadienį) 9 val. planuojama ekskursija po vieną iš keliolikos probleminių Lietuvos rajonų - Šalčininkus. Kelionės metu aplankysime įžymias rajono vietas, susitiksime su rajono vadovais, dalyvausime įdomiame pokalbyje Jašiūnų dvare ir seniūnijoje.

2010-05-18Pokalbių klube – atvira diskusija su leidėjais

Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrius kviečia į tradicinį Pokalbių klubo susitikimą tema “Ar laisvas yra žurnalistas, ar leidėjas yra priklausomas?” Pastaruoju metu daug buvo kalbėta apie šiandienines Lietuvos žurnalistikos problemas, bet vis iš žurnalistų pozicijų. Susitikime bus įdomu (ir naudinga!) išgirsti dviejų leidėjų – Rolando Baryso (“Verslo žinios”) ir Algimanto Šindeikio (“Veidas”) nuomonę apie dabartinę spaudą, žurnalistiką, jų bėdas, taip pat apie Vakarų spaudą.

2010-04-29Vaižganto takais po Svėdasų kraštą

Artėjant lietuviškos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai balandžio 24 d. LŽS Vilniaus skyriaus žurnalistai apsilankė Vaižganto gimtinėje – Svėdasų krašte. Čia daug kas mena tautos blaivintoją, lietuvių literatūros klasiką, laikraščių leidėją, žurnalistą Juozą Tumą, savo kūrinius pasirašinėjusį Vaižganto slapyvardžiu. Sename Kunigiškių kaime išliko carizmo laikais statyta pradžios mokykla, kurią lankė būsimasis klasikas.

2010-03-31Pokalbių klubas kviečia į Vaižganto gimtinę

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia kolegas šių metų Spaudos dieną paminėti Vaižganto gimtinėje. Išvyksime balandžio 24 d. (šeštadienį) 8.30 val. Padėsime pavasarinių gėlių prie Vaižganto paminklo Svėdasuose. Aplankysime Vaižganto muziejų, kuriam esame pažadėję dovanoti knygų – juk mūsų gretose yra visas būrys talentingų autorių, parašiusių, išleidusių po vieną ir net po kelias knygas. Vaižganto muziejus norėtų jų turėti su autorių autografais..

2010-03-16VU Teatro salėje pristatyta knyga apie „moterų fizionomiką“

Kovo 15 d. Vilniaus universiteto Teatro salėje įvyko Sauliaus Špokevičiaus, Rimanto Šalnos ir Voicecho Piotrovičiaus knygos „Stanislovas Moravskis. Moterų fizionomika“ sutiktuvės. Prie šio vakaro organizavimo prisidėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas.

2010-03-09Pokalbių klubas kviečia į knygos sutiktuves

Kovo 15 d. 17.30 val. Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į Vilniaus universiteto Teatro salę, kur vyks Sauliaus Špokevičiaus, Rimanto Šalnos ir Voicecho Piotrovičiaus knygos „Stanislovas Moravskis. Moterų fizionomika“ sutiktuvės.

2010-03-01Kaip išgyventi žurnalistui: pamąstymai

Ekonominis sunkmetis verčia žurnalistus permąstyti savo padėtį darbo rinkoje. Tai, jog toks teiginys teisingas, patvirtino ir Lietuvos Žurnalistų Sąjungos (LŽS) Vilniaus skyriaus Pokalbio klubo surengta diskusija „Žurnalistas pokyčių laike“. Ši diskusija sulaukė daugelio kolegų dėmesio, nemažai jų sutiko pasidalinti savo mintimis ir „išgyvenimo“ pasikeitusiose ekonominėse sąlygose patirtimi.

2010-02-22Pokalbių klube – diskusija apie žurnalistus šiandien

Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrius organizuoja ir kviečia į renginį „Žurnalistas pokyčių laike“. Renginio metu kalbėsime ir diskutuosime apie pasikeitusį laiką, jo reikalavimus žurnalistams, darbo biržos naujienas, Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimus ir tai, kaip gyvena laisvai samdomi žurnalistai.

2010-02-04Pirmosios 2010 metų naujienos: valdyba - dirba, Pokalbių klubas - diskutuoja

Po užsitęsusio šventinio sąstingio Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyrius tęsia savo tradicinę veiklą. Sausio 28 dieną į pirmą posėdį šiais metais susirinko skyriaus valdyba, tą pačią dieną į susitikimą pakvietė ir skyriaus organizuojamas Pokalbių klubas.

2010-01-12Kultūros ministerijoje atidaryta žurnalistės S.Nemeikaitės fotoparoda

Kultūros ministerijoje atidaryta LŽS narės, žurnalistės Sigitos Nemeikaitės fotoparoda „Užutrakio vakarai“. Joje – penkerių metų to paties pavadinimo muzikos festivalio istorijos akimirkos. Per šį laiką festivalis yra tapęs savotiška Trakų vizitine kortele.

2009-12-23Vilniaus skyrius pažymėjo metų pabaigą

Gruodžio 22 dieną LŽS Vilniaus skyriaus bendruomenė susirinko į tradicinį šventinį skyriaus renginį, kuris vainikavo 2009 metų skyriaus veiklą. Renginys vyko A. Mickevičiaus muziejuje, visai šalia VU Žurnalistikos instituto, kuriame savo laiku susirinko iniciatyvinė grupė, įkūrusi skyrių.

2009-12-17Kalėdiniame renginyje bus apdovanoti geriausieji

Kviečiame Vilniaus skyriaus narius ir draugus į metinį LŽS Vilniaus skyriaus renginį, kuris vyks gruodžio 22 d. (antradienį) 17 val. A. Mickevičiaus muziejuje (Bernardinų skg.11, Vilniuje).

2009-12-09Seminare apie verslą ir žiniasklaidą - A.Vinokuras

Gruodžio 16 d. Visagine vyks seminaras tema “Verslas ir žiniasklaida: naudingi receptai šiandien”, kurį ves Vilniaus skyriaus valdybos narys žurnalistas Arkadijus Vinokuras.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media