2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Valdybos posėdis: Apie kasdienybę, šventes ir pareigą

2010-03-29
 
Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: Kauno žurnalistų namuose pirmąkart susitiko nauji LŽS nariai Dalia Maciukevičienė, Lina Rumbutytė (centre) ir Vaidas Grudis

Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: Kauno žurnalistų namuose pirmąkart susitiko nauji LŽS nariai Dalia Maciukevičienė, Lina Rumbutytė (centre) ir Vaidas Grudis

Rasa Kaunietytė

 

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos posėdyje, įvykusiame Žurnalistų namuose paskutinį kovo šeštadienį, dalyvavo visi  nariai: Vladimiras Beresniovas, Daiva Budrienė, Aušra Garnienė, Austė Korbutė, Kristina Lukoševičiūtė, Birutė Mačienė, Vidas Mačiulis (pirmininkas), Lilija Stoškienė, Aurelija Žutautienė. Prasidėjus tretiesiems šios valdybos veiklos metams, vėl visų  laukia įprasatiniai ir nauji darbai, kurie buvo kolegialiai aptarti, priimti sprendimai.

 

ŠVENTĖ. Tradicinė LŽS Kauno apskrities skyriaus šventė, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, dvidešimtaisiais Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metais vyks gegužės 8-ąją (šeštadienį), 14 val. Aštuonioliktojo Spaudos baliaus organizatore ir įkvėpėja patvirtinta skyriaus valdybos narė Birutė Mačienė, kuriai praėjusieji metai buvo ypač dosnūs. Ji apdovanota medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai“ ir Santakos Garbės ženklu. Koks bebūtų oras, lauko kavinėje „Vasaros olimpas“ bendraminčių būryje visiems turi būti jauku ir įdomu. Baliaus organizatoriai tikisi, kad šventės dalyviai nepajus laikinos ekonominės krizės padarinių. Tik ar tas nuolatinis žmonių dejavimas dėl atėjusio sunkmečio „neužprogramuos“ žurnalistus „pamiršti“ Spaudos balių ir likti namuose?

 

KANDIDATAI. Penkioliktą kartą Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga bus pagerbiami geriausi apskrities žurnalistai, kuriems kasmet skiriami kretingiškio tautodailininko Dainiaus Miliaus individualioje įmonėje pagaminti originalūs „Gintariniai parkeriai“. Posėdyje tradiciniam įvertinimui buvo pristatyti pirmieji spaudos, radijo ir televizijos žurnalistai. Pirminės LŽS organizacijos, taip pat atskiros redakcijos  iki 2010-ųjų balandžio 15 dienos dar gali siūlyti savo kandidatus „Gintarinių parkerių“ apdovanojimui.

 

MOKESTIS. Viena iš kelių Lietuvos žurnalistų sąjungos nario pareigų (tai patvirtinta Įstatuose) yra: „LŽS narys privalo valdybos nustatyta tvarka sumokėti nario mokestį“. Iš 156 dabar  LŽS skyriaus įskaitoje esančiųjų, keturiasdešimt šį reikalavimą yra pažeidę. Keli nario mokesčio yra nesumokėję net už dvejus metus, neskaitant 2010-ųjų. Valdyba primena LŽS Kauno apskrities skyriaus atsiskaitomąją sąskaitą (AB „Swedbank“): LT317300010002248443  ; į/k 193413282. Nesumokėję nario mokesčio už praėjusius metus ir nusprendę nebūti LŽS nariu, privalo apie tai raštiškai (el. p. lzskaunas@gmail.com) informuoti iki 2010 m. gegužės 1 d. Iki šios datos neatsiskaitę už skolas, bus šalinami iš LŽS narių.

 

TINKLALAPIS. Valdybos posėdyje buvo pasidžiaugta skyriaus tinklalapiu, kurio „Aktualijose“, „Kūrybos artelėje“ ir „Komentaruose“ nuo praėjusių metų rudens iki šio pavasario  pateikta  150 įvairių publikacijų. Tinklalapis „LŽS. Kauno skyrius“ rengiamas visuomeniniais pagrindais, neturi redaktoriaus, honorarinio fondo. Dėl to  praėjusių metų rudenį LŽS Kauno skyriaus valdyba Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateikė projektą dėl dalinio tinklalapio finansavimo.  Panašių kūrybinių organizacijų el. žiniasklaidos projektams Fondas skyrė nuo 20.000 iki 60000 litų, bet kauniečiai finansinės  paramos nesulaukė... Kadangi SRTRF oficialiai nepateikia  motyvų, nežinoma, kodėl  ignoruojamas LŽS Kauno skyrius? Nepaisant tokio akibrokšto, skyriaus tinklalapis tęs savo veiklą. Valdyba visus kviečia geranoriškai siųsti į el. p. lzskaunas@gmail.com   naujienas, savo komentarus, kūrybą.

 

PASIŪLYMAI. 2010 metų lapkričio 27 dieną Vilniuje šaukiamas eilinis Lietuvos žurnalistų sąjungos suvažiavimas, kuriame be ketverių metų darbo ataskaitos bus papildomi bei keičiami LŽS įstatai, renkamas naujas pirmininkas. Visi Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai įpareigoti iki balandžio 10 d., kai Vilniuje vyks LŽS Tarybos posėdis, pateikti savo pasiūlymus dėl įstatų. Tai padaryti kviečiami visi LŽS skyriaus nariai, kuriems rūpi  profesinės sąjungos nūdiena ir jos ateitis.

 

ĮTEIKIMAS. LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos  pirmininkas Vidas Mačiulis posėdžio metu Lietuvos žurnalistų sąjungos nario pažymėjimus įteikė „Tremtinio“ savaitraščio žurnalistei Daliai Maciukevičienei, tinklalapio „Kaunoalėja“ korespondentui Vaidui Grudžiui ir Vytauto Didžiojo universiteto studentei, jau turinčiai žurnalistės diplomą, Linai Rumbutytei. Nauji nariai  buvo apdovanoti almanachu „Žurnalistika“, knygomis „Žurnalistai apie laiką ir save“ bei „Linksmoteka“, pakviesti į iškilmingus pietus.  Nario pažymėjimų neatvyko pasimti raseiniškiai  Sigitas Gudžiūnas ir Paulius Sendrauskas.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-03-29 14:47
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media