2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2009-11-04„Ūkininko patarėjas“ buvo teisus!

Mūsų tinklalapyje spalio 1-ąją buvo išspausdinta publikacija “Ūkininko patarėjas” supykdė LŽŪM”. Laikraščio korespondentė, LŽS narė Rasa Jagaitė net trijuose “Ūkininko patarėjo” numeriuose pateikė žurnalistinį tyrimą apie Lietuvos žemės ūkio ministerijos surežisuotą perversmą AB “Jonavos grūdai”. Skandalinga publikacija labai nepatiko šalies ŽŪM, kuri pasiryžo užčiaupti burną žemdirbių spaudai. Nepavyko, nes žurnalistai buvo teisūs!

2009-11-03In Memoriam Kauno menininkams ir žurnalistams

Visų šventųjų ir Vėlinių dienų išvakarėse pirmąkart Kauno dramos teatre surengta mirusiųjų miesto kūrybinių sąjungų narių pagerbimo valanda „In Memoriam Kauno menininkams“.

2009-10-30Atsisveikinant su Jonu Vildžiūnu

Lapkričio 2-ąją, Vėlinių dienos popietę, į Amžinojo poilsio vietą Petrašiūnų kapinėse palydime buvusio ilgamečio „Šviesos“ leidyklos redaktoriaus, seniausio Lietuvos žurnalisto sąjungos Kauno apskrities skyriaus nario Jono Vildžiūno, su kuriuo man teko drauge dirbti net trisdešimt metų, palaikus. Kolega mirė eidamas 87-uosius savo gyvenimo metus...

2009-10-30Rudeninė R. Norkaus „Santara“

Su nuolatiniu, prasmingu devizu „Tenutolsta visoks riksmas ir pyktis (Procul omnis esto clamor et ira)“ pasirodė kultūros žmonių laukiamo, patrauklaus savo turiniu ir formatu ketvirtinio žurnalo „Santara“ (2009. Ruduo. 61/62) numeris. LŽS narys Romualdas Norkus, pernai apdovanotas medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai, 1989 metais išleido pirmąjį šio kultūrinio žurnalo numerį. Per tą laiką „Santara“ tapo populiari ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, kur gyvena mūsų tautiečiai.

2009-10-20Žurnalistės laimėjimas – projekte „Darni šeima“

LŽS Tarybos ir Kauno apskrities skyriaus valdybos narės, „Kauno dienos“ žurnalistės Aušros Garnienės šeima paskelbta viena iš penkių konkurso „Darni šeima“ nugalėtojų. Laimėtojus iš Kauno apskrities išrinko šio originalaus projekto iniciatyvinė grupė ir interneto svetainės lankytojai.

2009-10-19Profesionalų duoklė – dienraščio skaitytojams

„Kauno dienos“ redakcijos kolektyvas, turintis mieste didžiausią LŽS pirminę organizaciją, yra nuolatiniame ieškojimų ir atradimų kelyje. Vėl pakeistas dienraščio dizainas, kitoks antraščių šriftas, kuris skaitytojams turėtų būti malonesnis ir patogesnis.

2009-10-19Senjorų svečias – Jurgis Gimberis

Tradiciniame LŽS Kauno apskrities skyriaus žurnalistikos senjorų klubo „Mes“ susitikime vėl buvo linksma, nes svečias – rašytojas satyrikas Jurgis Gimberis, kurio kūrinius skaitant laikraščiuose ir žurnaluose arba trylikoje knygų (paskutinė – „ Jūs turite teisę tylėti“– išleista šiais metais) negali nenusišypsoti. Gyvenime Jurgis – santūrus, kiek susimąstęs. Toks Lietuvos rašytojų sąjungos narys buvo ir bendraudamas su kolegomis žurnalistais, o apie linksmus dalykus jis kalbėjo lyg su liūdesiu.

2009-10-09Vidui Mačiuliui įteiktas Garbės ženklas

Už aktyvų visuomeninį darbą ir ypatingus pasiekimus profesinėje veikloje LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas, televizijos žurnalistas Vidas Mačiulis neseniai apdovanotas Kauno apskrities viršininko administracijos Garbės ženklu. Apdovanojimas jam įteiktas spalio 3 d.istorinėje Kauno prezidentūroje, kur buvo gražiai pagerbti visų pagarbą ir pripažinimą pelnę žmonės. Vienuolikos apdovanotojų būryje buvo ir vienintelis žurnalistas, kurį garbingam ir pelnytam įvertinimui pristatė LŽS senjorų klubas „Mes“.

2009-10-09Kauniečių knygos – Svėdasų muziejui

Akciją „Vaižganto 140-ojo gimtadienio proga – 140 knygų šio iškilaus šviesuolio muziejui“ entuziastingai palaikė LŽS Kauno apskrities skyrius. Į Svėdasų seniūnijos Kunigiškių kaimą valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis išsiuntė 14 skyriaus narių išleistų knygų. Daugiau kaip prieš dvidešimt metų Anykščių rajone, buvusioje Kunigiškių pradžios mokykloje, kurią lankė ir būsimasis lietuvių literatūros klasikas, visuomenės veikėjas, kanauninkas Juozas Tumas – Vaižgantas, įkurtas įdomus muziejus, kuris pavadintas iškilaus žemiečio vardu.

2009-10-08Ilgiausių metų, ilgiausių, Birute Mačiene!

Kas suskaičiuos, kiek per savo gyvenimą žurnalistė Birutė Mačienė artimiesiems, bičiuliams, kolegoms užtraukė nepakartojamą sukaktuvininkų himną „Ilgiausių metų, ilgiausių!” Ar kas gali spaudos baliuje gražiau, jeigu ne ji padainuoti? Juk Birutė Liutkutė savo kūrybinę biografiją pradėjo Kauno profsąjungų kultūros rūmų vaikų vokaliniame ansamblyje, kai jai tebuvo vos penkeri... Kolegės Birutės Mačienės, spalio pradžioje sulaukusios jubiliejinio rudens, garbei mes nedainuojame (nenorime apsijuokti), bet už ją keliame taures ir sakome, kaip toj dainoj “Kas gera prisiminkime, kas bloga – lai išblės...“

2009-10-01„Ūkininko patarėjas“ supykdė LŽŪM!

Įdomus, aktualus ir kovingas laikraštis „Ūkininko patarėjas“, skaičiuojantis keturiasdešimtuosius leidimo metus, 2009-ųjų rugsėjį trijuose numeriuose išspausdino žurnalistės Rasos Jagaitės publikaciją apie Lietuvos žemės ūkio ministerijos surežisuotą perversmą AB „Jonavos grūdai“. Skandalinga publikacija labai nepatiko ŽŪM, kuri pasiryžo užčiaupti burną žemdirbių spaudai.

2009-09-25„Kauno dienoje“ atgimė „Santaka“

"Santaka" sugrįžta!“, – džiugiai paskelbė dienraščio „Kauno diena“ kolektyvas. Rugsėjo 23-iąją skaitytojai, atsivertę laikraštį ir stebėjosi, ir džiaugėsi, ir gyrė, ir kritiškai žvelgė į naujai dienos šviesą išvydusį kultūros ir meno priedą.

2009-09-25Darbų sūkuryje – sveikinimai kolegei

Tęsiama graži Lietuvos žurnalistų sąjungos tradicija – pasveikinti savo kolegas jubiliejaus proga. Rugsėjo 24-ąją kolegų sveikinimai buvo įteikti gražią sukaktį šventusiai Jonavos kabelinės televizijos (UAB „Avva“) redaktorei Audrai Odinienei.

2009-09-09Auksinis Vido Beitnaro ruduo

Su auksiniu rudeniu ir nuostabiu gyvenimo penkiasdešimtmečiu kolegą Vidą Beitnarą pasveikino LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis ir žurnalistikos senjorų klubo „Mes“ vadovas Vladimiras Beresniovas, palinkėję jam puikios sveikatos, energijos ir amžino kūrybinio įkvėpimo.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media