2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2010-04-02Kaune gimusi, jubiliejų šventė Vilniuje!

ELTA. Šias keturias raides žino kiekvienas šalies pilietis, tačiau jas teisingai iššifruoti – nevisi gali. Juo labiau, kad prieš 90 metų Kaune įkurta Lietuvos telegramų agentūra, mobiliųjų telefonų ir kompiuterių amžiuje - pavadinta Lietuvos naujienų agentūra. Nors ši informacinė tarnyba Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pavedimu buvo įsteigta 1920 metų kovo 8-ąją, savo gimtadienį ELTA švenčia balandžio pirmąją. Gal dėl to, kad jų informacija negali būti melaginga ir klaidinga, o tik operatyvi ir objektyvi.

2010-03-31Balandžio mėnesį gimusieji, ilgiausių metų, ilgiausių !..

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina ir kūrybinės sėkmės, sveikatos, geros nuotaikos linki balandžio mėnesį gimusiems LŽS nariams. Savo gimtadienį švenčia 16 kolegų, du iš jų - jubiliejines sukaktis.

2010-03-29Valdybos posėdis: Apie kasdienybę, šventes ir pareigą

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos posėdyje, įvykusiame Žurnalistų namuose paskutinį kovo šeštadienį, dalyvavo visi nariai: Vladimiras Beresniovas, Daiva Budrienė, Aušra Garnienė, Austė Korbutė, Kristina Lukoševičiūtė, Birutė Mačienė, Vidas Mačiulis (pirmininkas), Lilija Stoškienė, Aurelija Žutautienė. Prasidėjus tretiesiems šios valdybos veiklos metams, vėl visų laukia įprasatiniai ir nauji darbai, kurie buvo kolegialiai aptarti, priimti sprendimai.

2010-03-29Įsiklausykime: čiulba pavasaris!- ragina “Rasos”…

Vėluodamas, bet čiulba. Vieversio giedojimu, upelio čiurlenimu, varveklių lašėjimu. Čiulba ir viltimi. Kad su šviesa ir ateis šviesa. Į širdį – gal net greičiau. O gal tiek, kiek suskubsime tą šviesą patys įsileisti. Juk laikas papildyti savo optimizmo stalčiuką pats palankiausias. Prasideda nemokami terapijos užsiėmimai. Žemės terapijos. Sauja žemės - sėkla, sauja žemės – sėkla. Vos ne kiekvieno lietuvio pavasarinė meditacija.

2010-03-23„Alio, Raseiniai?“ - Priimkit sveikinimus ir žurnalistą... dovanų!

Keistas tas mūsų gyvenimas: žinome, kas vyksta Vilniuje, bet nepastebime gerų permainų savame kieme. Jeigu ne dvidešimt antruosius gyvenimo metus einantis raseiniškis Paulius Sendrauskas, vasario viduryje Vilniuje vienbalsiai priimtas į Lietuvos žurnalistų sąjungą, nebūtume pamatę, kur Kauno apskrityje yra vienas geriausių regioninių laikraščių.

2010-03-19Kovo 18-ąją iškilmingai pristatyta aštuonioliktoji žurnalistės knyga!

Maironio lietuvių literatūros muziejus Kaune į poetės, eseistės, literatūrologės , Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų narės Marijos Macijauskienės 80-mečio jubiliejinį kūrybos vakarą sutraukė daugybę skaitytojų. Nors jubiliatė spalvinguose pakvietimuose įrašė:“Jokios gėlės! Knygą bus galima įsigyti!“, vieni kauniečiai išgirdo jos prašymą, o kiti tradicijos nepažeidė. Buvo ir pavasarinių žiedų, įteiktų mielai rašytojai ir žurnalistei, buvo daug parduota ir naujausios knygos „Žingsnis po žingsnio...“egzempliorių.

2010-03-18Žurnalistės Dalios Urbonienės rūpestis ir džiaugsmas – „Sveikas žmogus“

Netiesa, kad su žmogum reikia suvalgyti pūdą druskos, kad įsitikintum, koks jis yra... Bendrų žurnalistinių švenčių ar susirinkimų metu, atsitiktinai susitikus gatvėje ar renginyje, visi pastebi, kad kolegė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Dalia Urbonienė visada spinduliuoja paprastumu, nuoširdumu, gerumu ir, žinoma, moterišku žavesiu.

2010-03-17Kai žurnalistams meras meluoja…

„Meras etikos nepažeidė“, - taip nusprendė posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės Etikos komisija. Ji pakartotinai svarstė kauniečių skundą, kuriame prašoma įvertinti, ar A.Kupčinskas nepažeidė Politikų elgesio kodekso viešai meluodamas. Nors komisijai buvo pateiktas žurnalisto pokalbio su meru įrašas, įrodantis, kad jis meluoja, komisijos nariai merą išteisino nesigilindami į įrodymus.

2010-03-16„Mes skaičiuojam dienas ir nepastebim lekiančių metų...“

Tai eilutė iš Audronės Jankuvienės knygos „Žodžiai kaip smėlis. Žvilgsniai“, už kurią žurnalistei 2008 metais buvo įteikta Vytauto Gedgaudo premija. Visiems gerai žinoma kaunietė, LŽS narė Audronė Jankuvienė švenčia savo penkiasdešimtąjį pavasarį. Ryškų pėdsaką darbšti ir principinga kolegė paliko Lietuvos tūkstantmečio projekte “Kas yra kas. Kraštiečiai”.

2010-03-10Triguba žurnalistės ir rašytojos Marijos Macijauskienės šventė

Lietuvos žurnalistų ir rašytojų sąjungų narė Marija Macijauskienė šešiasdešimt metų kovo 11-ąją švęsdavo tik savo gimtadienį, nuo 1990-ųjų - dar ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. 2010-ųjų kovo 11-oji darbščiai, talentingai kūrėjai dar džiugesnė. Gyvenimo aštuoniasdešimtmečio ir Lietuvos valstybingumo atkūrimo dvidešimtmečio išvakarėse išleista monumentali M.Macijauskienės esė knyga “Žingsnis po žingsnio”.

2010-03-05Birutės Garbaravičienės atsisveikinimas su žurnalu „Miesto IQ“

„Mes, Jūsų skaitytojai, nekantriai laukiame pasirodant kiekvieno „Miesto IQ“ ir labai tikimės, kad šis įdomus kultūros žurnalas išsilaikys ir krizės laikais." Živilė iš Dalaso, išsiuntusi tokį laišką redakcijon į Kauną, dar nežinojo, kad jos mėgiamas žurnalas, Lietuvos spaudos kioskuose pasirodęs 2010-ųjų vasario mėnesį (Nr.19), yra paskutinis ir daugiau nebus leidžiamas. Buvusi „Miesto IQ“ vyr. redaktorė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Birutė Garbaravičienė, dabar tapusi leidinio „IQ The Ekonomist“ valdybos pirmininke, pristato paskutinio miesto kultūrinio žurnalo numerio temas.

2010-03-01Kovo mėnesį gimusieji, ilgiausių metų, ilgiausių!..

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina ir kūrybinės sėkmės, sveikatos, geros nuotaikos ir ištvermės linki kovo mėnesį gimusiems LŽS nariams.

2010-02-26Lietuvos atkūrimo 20-mečiui – A.Švenčionio fotografijų paroda

Prasmingai mūsų tautos šventei, kurią visi drauge minėsime kovo 11-ąją, savo dovaną paruošė Lietuvos žurnalistų ir fotomenininkų sąjungų narys kaunietis Albertas Švenčionis. Kauno technologijos universitete, kurį jis baigė, kolega atidarė didelę savo fotografijų parodą, skirtą Lietuvos atkūrimo dvidešimtmečiui.

2010-02-24Sveikiname kauniečius - naujus LŽS narius!

2010-ųjų vasario 13 d. Lietuvos žurnalistų sąjungos valdyba į tikruosius narius arba į narius korespondentus priėmė šešiolika šalies spaudos, radijo ir televizijos darbuotojų. LŽS tikraisiais nariais patvirtinti ir penki Kauno apskrities skyriaus kūrybiniai darbuotojai.

2010-02-23Dienos interviu. Į atlaidus – per radiją

Vasario viduryje Kaune įsikūrusiam Marijos radijui pradėjo vadovauti kunigas Kęstutis Kėvalas. Baigęs Kunigų seminariją Kaune, JAV ekonomiką studijavęs dvasininkas nežada kardinalių pokyčių penkerius metus veikiančioje radijo stotyje, bet atstumiančio saldaus pamaldumo eteryje turėtų nebelikti.

2010-02-22Žurnalistės Santakos garbės ženklas - su rožėm, kaktusu ir ...atšauktu įspėjimu!

2010-ųjų Valstybės atkūrimo dieną ilgai prisimins Lietuvos naujienų agentūros ELTA politikos skyriaus korespondentė Kaune, LŽS narė Birutė Mačienė. Jai, kaip ir dar šešiems miestui nusipelniusiems piliečiams, buvo įteiktas aukščiausias Kauno apdovanojimas – Santakos garbės ženklas.

2010-02-11Vyties Kryžiaus kavalieriai – didelė ir svarbi Lietuvos istorijos dalis

2010-ųjų vasario 16-oji Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus nariui Viliui Kavaliauskui dviguba šventė. Šią dieną Šiaulių Rotušėje iškilmingai pristatomas V.Kavaliausko istorinio-enciklopedinio leidinio “Lietuvos karžygiai” antrasis tomas. Kauniečiai žurnalistai nuoširdžiai sveikina kolegą su puikiu titaniško darbo rezultatu ir linki Viliui stiprybės, visų paramos leidžiant dar keturis “Lietuvos karžygiai” tomus.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media