2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: „E. sveikata Lietuvoje: dažniausiai užduodami klausimai ir naudojimo gairės“

2015-06-28
 
 

Kviečiame žiniasklaidos atstovus į spaudos konferenciją, kuri įvyks 2015-06-29, pirmadienį, 11 val. BNS konferencijų salėje. Jos metu bus atsakyta į visuomenei kylančius aktualius klausimus, susijusius su e. sveikatos sistemų diegimu ir naudojimo gairėmis.

Birželio mėn. baigta kurti centrinė e. sveikatos informacinė sistema (ESPBI IS) su posistemėmis E. receptas ir Medicininių vaizdų archyvas, kuri pristatyta visose 10 Lietuvos apskričių vykusių sistemos pristatymų medikų bendruomenei metu. Šiuose pristatymuose dalyvavo apie 800 gydytojų bei vaistinių atstovų. Buvo aptarta daug praktinių klausimų, susijusių su sistemos veikimu bei jos naudojimu. Spaudos konferencijos metu bus pristatyti ir atsakyti dažniausiai užduodami klausimai.

Spaudos konferencijoje dalyvaus ir į visuomenei kylančius klausimus apie e. sveikatos sistemą atsakys Sveikatos apsaugos ministrės patarėjas A. Skorupskas, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) E. sveikatos koordinavimo ir įgyvendinimo skyriaus vadovas N. Dučinskas, SAM Farmacijos departamento Vaistinių ir farmacijos specialistų skyriaus vedėja M. Domeikienė, VĮ Registrų centro direktoriaus pavaduotojas turto vertinimui A. Bagdonavičius, diegėjų atstovai.

Pirmoje dalyje bus apžvelgiami klausimai apie centrinę e. sveikatos sistemą (11:00-11:20)

Visuomenei kylančių klausimų apie centrinę e. sveikatos sistemą pavyzdžiai:

kaip bus pildomi e. sveikatos įrašai gydymo namuose atveju?kaip privačios įstaigos galės dirbti su centrine sistema?ar sistemoje bus istoriniai pacientų duomenys?

Antroje dalyje bus apžvelgiami klausimai apie e. receptą (11:20-11:40)

Visuomenei kylančių klausimų apie e. recepto posistemę pavyzdžiai:

Ar keisis nereceptinių vaistų išdavimo tvarka? Ar gydytojas galės matyti, kad pacientas įsigijo vaistus pagal jam išrašytą receptą? Ar farmacijos specialistas galės matyti pacientui išduotų vaistų istoriją?

Apie savo dalyvavimą prašome pranešti Leonui Kondrašovui, mob: +370 65080375|leonas@gravitas.lt

E. sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinė sistema (ESPBI IS) (Projektas „E. sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros plėtra", projekto Nr. VP2-3.1-IVPK-10-V-01-009) ir e. recepto posistemė (Projektas „Elektroninės paslaugos „E. receptas" plėtra", projekto Nr. VP2-3.1-IVPK-10-V-01-013) sukurti Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis.

 

Kontaktinis asmuo

Leonas Kondrašovas

Projektų asistentas

UAB "Gravitas Partners"

865080375

leonas@gravitas.lt

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-06-28 11:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media