2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Kvietimas žiniasklaidai: „Lietuva be palmių aliejaus – misija (ne)įmanoma?”

2019-10-22
 
Gerbiami žurnalistai, ką galima padaryti, kad palmių aliejaus Lietuvoje būtų mažiau? VšĮ „Žiedinė ekonomika" kviečia į apskritojo stalo diskusiją „Lietuva be palmių aliejaus - misija (ne)įmanoma?".
„Lietuva be palmių aliejaus - misija (ne)įmanoma?" renginys vyks spalio 23 dieną, 13 - 15 val. Seimo Konstitucijos salėje.
Diskusijoje dalyvaus Seimo nariai, Aplinkos, Energetikos ir Žemės ūkio ministerijų atsakingi vadovai. Savo įžvalgomis pasidalins Aplinkosaugos koalicijos, B. Galdikas fondo, Fridays for Future, vartotojų ir kitų nevyriausybinių organizacijų atstovai. Taip pat kviečiami verslo asociacijų vadovai.
Eksportui į ES skirto palmių aliejaus gamyba susijusi su beveik 1 mln. hektarų atogrąžų miškų iškirtimu. Dėl masiško ir negailestingo miškų kirtimo. Kasdien išnyksta iki 200 gyvūnų rūšių. 53% į ES importuojamo aliejaus naudojama biodegalų gamyboje. Net 50% produktų esančių prekybos centruose sudėtyje turi palmių aliejaus.
Renginio metu bus galimybė pakalbinti diskusijos dalyvius ir gauti jų atsakymus į rūpimus klausimus. Taip galėsite pamatyti tarptautinio pripažinimo sulaukusį Viktorijos Mickutės virtualios realybės filmą „Palmių aliejaus prakeiksmas".
Daugiau informacijos:
Domantas Tracevičius, 
Všį „Žiedinė ekonomika" | „Be palmių aliejaus"
domantas@circulareconomy.lt
+370 618 22667
https://www.bepalmiualiejaus.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-10-22 11:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media