2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Žurnalistų svečias - vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas

2011-03-07
 
Žurnalistų svečias – vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas (stovi dešinėje), Vytauto Žeimanto nuotr.

Žurnalistų svečias – vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas (stovi dešinėje), Vytauto Žeimanto nuotr.

Vytautas Žeimantas

 

Tradicinį Senjorų klubo susirinkimą klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus pradėjo nuo jubiliatų sveikinimo. LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus pasirašyti sveikinimo raštai buvo įteikti Vidai Elenai Kazlauskienei, Vytautui Valentinui Česnuliui, Virgilijui Mundriui.


Vida Elena Kazlauskienė žurnalistikos specialybę įsigijo Vilniaus universitete su šeštąją žurnalistų laida. Triūsė „Tarybiniame studente", Valstiečių laikraštyje", „Komjaunimo tiesoje", „Tiesoje". Per dvidešimt metų dėstė Vilniaus universiteto žurnalistikos studentams, dirbo ir Mokslų akademijos Filosofijos, sociologijos ir teisės institute.


Vytautas Valentinas Česnulis Vilniaus universitete žurnalistikos specialybę įsigijo 1959 m. Dirbo žurnaluose „Komunistas", „Mokslas ir gyvenimas", laikraštyje „ „Gyvenimas - mokykla". Po to beveik 30 metų dirbo Valstybiniame televizijos ir radijo komitete, Nacionaliniame radijuje. Daug prisidėjo atkuriant Lietuvos žurnalistų sąjungą. Pastaraisiais metais aktyviai domisi bažnyčios istorija. Parašė ir išleido knygas apie Varėnos II parapiją, Perlojos bažnyčią, kraštotyrines knygas apie Varėnos krašto šaulius, gimtąjį Moliadugnį. Dabar aktyviai bendradarbiauja „Vorutos" laikraštyje. Beje, paskutiniame „Vorutos" numeryje yra paskelbtas nuoširdus redakcijos kolektyvo sveikinimas jubiliatui.


Virgilijus Mundrys irgi žurnalistikos specialybę įsigijo Vilniaus universitete. Jis praktiškai visą gyvenimą paskyrė sportui (jam suteiktas fechtavimo sporto meistro vardas) ir sporto žurnalistikai. Dirbo „Sporto", „Sovetskaja Litva", „Respublikos", „Tiesos", „Sargybos", „Lietuvos žinių" laikraščiuose, žurnale „Esu". Ypač daug nuveikė dirbdamas Lietuvos TVR Sporto skyriaus vedėjo pareigose. Per trisdešimt metų sporto aistruoliai klausėsi jo profesionalių komentarų per televiziją iš įvairių Lietuvos, Sovietų Sąjungos, Europos ir pasaulio čempionatų, turnyrų, varžybų, Maskvos vasaros, Insbruko ir Sarajevo žiemos olimpinių žaidynių. Ir dabar dar jubiliatas bendradarbiauja Varėnos laikraštyje „Giružis".


Už ilgametį ir vaisingą darbą Senjorų klubo pirmininko pavaduotojo pareigose LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus pasirašytas Padėkos raštas buvo įteiktas Algiui Juozui Kustai. Jis aktyvus visuomenininkas, gabus žurnalistas, specialybę įsigijęs irgi Vilniaus universitete. Redagavo arba redaktoriaus pavaduotojo pareigose dirbo laikraščiuose „Tarybinis studentas", „Gimtasis kraštas", „Lietuviška mugė", „Lithuania offers", „Šalies ūkis", „Naujoji politika", dirbo leidykloje „Margi raštai". Dabar redaguoja žurnalą „Gairės". Išleido publicistikos ir poezijos rinkinį „Tylioji meilė". Jis daug nuveikė ir būdamas Senjorų klubo pirmininko pavaduotoju. Jam atsisakius šių pareigų, pavaduotojais buvo išrinkti Jonas Vėlyvis ir Regimantas Romualdas Mockus. Tačiau A.J.Kusta nuo visuomeninės veiklos neatsisakė. Klubas jį delegavo į LŽS Etikos komisiją.


Po apdovanojimų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus pristatė svečią - Lietuvos vidaus viceministrą Sigitą Šiupšinską. Šis politikas dirbo Vyriausybės ir Prezidento kanceliarijose, Lietuvos savivaldybių asociacijoje. Nuo 2009 m. - vidaus reikalų viceministras. Jis yra nemažai nuveikęs viešajame administravime, regioninėje politikoje, vietos savivaldų tobulinime ir reorganizavime. Todėl ir pokalbis su žurnalistais sukosi apie savivaldą, centro ir vietinių valdžios organų sąveiką, pareigų ir prievolių pasidalijimą. Žurnalistai kėlė ir aktualias problemas: seniūnijų mažareikšmiškumą, apskričių administravimą, regioninę politiką, net bandė spėti, kad bus naujas Vilniaus meras. Viceministras Sigitas Šiupšinskas kalbėjo atvirai, konkrečiai, todėl ir pokalbis vyko nuoširdžioje atmosferoje, suteikdamas daug naujos informacijos.


Beje, neliko nepastebėtas ir faktas, kad svečiais yra žinomo žurnalisto, redaktoriaus, mūsų klubo nario Juozo Šiupšinsko sūnus.


Oficialiai daliai pasibaigus, kolegė Jūra Marija Baužytė karštai pakvietė visus gelbėti lietuvių kalbą. Jos manymu, dabar mūsų gimtajai šnekai yra iškilusi didėlė grėsmė. Jos žodžiai susilaukė pritarimo. Buvo prisiminta neseniai per LŽS ataskaitinį rinkiminį susirinkimą priimta rezoliucija dėl lietuvių kalbos. Buvo pasiūlyta ją vykdyti.


Aurelija Akstinienė pakvietė kolegas kovo 11 dieną sudalyvauti vakare, skirtame poetui Justinui Marcinkevičiui atminti. Jos kvietimas susilaukė gyvo pritarimo.

 

Nuotraukoje:
Žurnalistų svečias - vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas (stovi dešinėje)
Vytauto Žeimanto nuotrauka

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-03-07 09:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media