2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos žurnalistų sąjungos vėliava – virš Monblano!

2013-07-23
 
Lietuvos žurnalistų sąjungos vėliava – virš Monblano! Gerimanto Statinio nuotrauka

Lietuvos žurnalistų sąjungos vėliava – virš Monblano! Gerimanto Statinio nuotrauka

 

 

Gerimantas Statinis

 

Sveiki gyvi, gerbiami kolegos. Noriu jums pranešti, kad Lietuvos žurnalistų sąjungos ir mūsų klubo vėliavos šių metų  liepos 16 d. 7.15 val. suplevėsavo virš aukščiausio Europos kalno Monblano. Jo aukštis 4810 metrų.

Ištraukos iš kelionės dienoraščio:

"Viršuje, kuomet deguonies trūksta, žmogus tampa pusiau zombiu, sulėtėja ne tik judesiai bet ir mąstymas, norisi miego ir pasidarai viskam abejungas...

Lipant stačia ketera, jeigu ne išmintas takas, reikėtų susirišti, tačiau į tai nekreipiame dėmesio ir einame palaidi...

Kopiame kiekvienas savo tempu, aš velkuosi kažkur gale, tačiau dėlto nepergyvenu...

Pasiekus Monblano viršūnę visi glėbesčiuosi, tarsi patekę į rojų, aš iš to grožio net susigraudinu - oras toks vaiskus ir aplinkui matosi neaprašomi ir neapsakomi toliai. Jaučiamės "pateptaisiais", kuriuos kalnas įsileido, o mintyse skamba Salomėjos Neries citata: "O baltieji kalnai, o baltieji kalnai, nusilenkt aš Jums kaip dievams atėjau".

Plačiau pakalbėsime, kai sugrįšime į Vilnių.

 

LŽS komentaras:

2009 metų vasarą LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliava plevėsavo Tian Šanio kalnuose, dalyvauta Lietuvos vardo tūkstantmečiui ir Gedimino Akstino viršūnės 50-čiui paminėti ekspedicijoje. Buvo įkopta į tris viršūnes: Gedimino Akstino 4250 m, ir naujas - Dotnuvos 4277 m bei 4711 m Lietuvos 1000-čio viršūnes. Kitos grupės keliavo po Ukrainą bei Karaliaučiaus kraštą, o metų renginio kulminacija buvo „Metų avies" nominacijos. Klubo dienoraštyje Prezidentas Valdas Adamkus keliautojams palinkėjo sėkmės ateities planams.

LŽS Kelionių ir pramogų klube, įsikūrusiame 2007 gegužės 16 d. jau yra trisdešimt aštuoni nariai. Jo veikloje gali dalyvauti visi norintieji, be balsavimo teisės, kaip įrašyta klubo nuostatuose. Klubo narių tikslas - organizuoti laisvalaikį ir pramogas, rengti pažintines išvykas po Lietuvą ir populiarinti kraštotyrą. Žodį „pramoga" klubiečiai suvokiame kaip naudingą laiko praleidimą ne tik sau, bet ir juos supančiai aplinkai, pirmiausia - gamtai. Didžiausia vertybė - žmonės, juos atrandi dažniausiai kelionėje, todėl mes kartu ir ieškotojų bei atradėjų klubas. Taip pat klubas rengia tikslines ekspedicijas, konkursus, yra įsteigęs tarpukario keliautojo ir žurnalisto Mato Šalčiaus premiją už geriausią kūrybinę veiklą kelionių tema.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-07-23 10:04
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

dalyvis

2013-07-28 11:48

Mūsų keliauninkams mažai kas ir beliko - tik užkopti į Džiamalungmą (Everestą). Galėčiau jiems iki Nepalo panešti kuprines.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Nesakysiu

2013-07-27 09:22

o edelveisų ar priskynė? Lietuvaitės laukia Meilės gėlių.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

šaukiantis Valio

2013-07-23 19:15

valio mūsų keliauninkams!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media