2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Klaipėdoje – jubiliejinė ŽENIA. “Metų Žurnalisto” ŽENIA nominacija - Jolantai Beniušytei

2015-05-13
 
 “Metų Žurnalisto” ŽENIA nominacija už principingą žurnalistų profesinių teisių apgynimą asmeniniu pavyzdžiu įteikta buvusiai ilgametei dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistei Jolantai Beniušytei. Egidijaus Jankausko nuotrauka

“Metų Žurnalisto” ŽENIA nominacija už principingą žurnalistų profesinių teisių apgynimą asmeniniu pavyzdžiu įteikta buvusiai ilgametei dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistei Jolantai Beniušytei. Egidijaus Jankausko nuotrauka

 

Klaipėdoje praūžė 2015 - ųjų ŽENIA - tradiciniai uostamiesčio žurnalistų apdovanojimai, rengiami Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga. Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus (ŽENIA) apdovanojimai nusipelniusiems uostamiesčio žurnalistams buvo įteikti jau 15 - ą  kartą.

Jubiliejinei šventės datai paminėti LŽS Klaipėdos apskrities skyrius išleido specialų žurnalą" JE SUIS ŽENIA", kuriame linksmai kalbama apie rimtus dalykus. Pasakojama kaip gimė ir augo ŽENIA - nuo linksmo bendraminčių vakarėlio iki prestižinio uostamiesčio žurnalistų bendruomenės renginio, pristatoma LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus veikla, šmaikščiai prisiliečiama prie Klaipėdos žurnalistikos istorijos, pasakojama apie jūrą ir buriavimą pamėgusius žurnalistus.

Gausiai uostamiesčio naujame "Kultūros fabriko" pastate švęsti susirinkusią Klaipėdos žurnalistų bendruomenę su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena sveikino Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentas Rimantas Taraškevičius, vienas iš šventės rėmėjų jūrų krovinių kompanijos KLASCO vadovas Audrius Pauža, leidyklos "Eglė" vadovas Antanas Stanevičius ir kiti šventės svečiai bei bičiuliai.

Klaipėdos valstybinės jūrų osto direkcijos atstovai apdovanojo prizais geriausiai uosto aktualijas šiais metais atspindėjusius žurnalistus.

ŽENIOS apdovanojimai - originalios statulėlės -  teikiamos keturiose nominacijose: "Metų Atradimas" - už ryškiausią talento proveržį, "Metų Praradimas" - už žurnalistų bendruomenei skausmingą veiksmą, "Metų Skrydis" - už staigiausią kilimą karjeros laiptais, "Metų Knyslys" - už didžiausią rezonansą sukėlusius straipsnius ir TV, radijo reportažus. Dar vienos nominacijos - "Metų Praskridimo" laimėtojas vietoj ŽENIOS statulėlės gauna šmaikštų prizą.

Nugalėtojų rinkimai vyksta dermokratiškai ir linksmai. Kiekvienam apdovanojimui išrenkami labiausiai per metus pasižymėję nominantai. Laimėtojus iš nominantų renka jų kolegos šventės metu stodami į eilę už nugaros. Už kieno pečių sustoja ilgiausia eilutė kolegų, atstovaujančių skirtingas žiniasklaidos priemones, tie ir laimi.

Jubiliejinės ŽENIOS proga šios šventės siela ir vedėjas radijo stoties "Laluna" žurnalistas Žydrūnas Naujokas kaip reikiant papokštavo - pasipuošė "supermeno" Betmeno kostiumu. "Supermenas" Žydrūnas linksmai dirigavo visai apdovanojimų šurmulingai ceremonijai. O nominacijas lydėjo žodelis "super", atspindintis Klaipėdos, šiemet TV konkurse laimėjusios Lietuvos supermiesto titulą, temą.

Taigi, šiemet visų žurnalistų labiausiai geidžiama "Metų Knyslio" statulėlė atiteko dienraščio "Lietuvos žinios" žurnalistui ir superkraštotyrininkui  Denisui Nikitenkai už nuolatinį kultūros paveldo "knisimą", sulaukusį net ir nacionalinio apdovanojimo. "Metų Knyslio" apdovanojimą už profesionalias publikacijas D. Nikitenka jau gauna antrą kartą.

"Metų Atradimo" apdovanojimas atiteko "Vakarų ekspreso" žurnalistui Tomui Gukauskui už originalų straipsnį, kuriame jis teigė, kad maisto dievas gyvena Salantuose, kurio dar ten nerado net „superUžkalnis".

„Metų Praradimo" statulėlė atiteko vienam iš keturių „Vakarų ekspreso" redakciją palikusių žurnalistų - Valdui Pryšmantui, pasirinkusiam emigranto dalią Didžiojoje Britanijoje.

„Metų Skrydžio" ŽENIA buvo įteikta buvusiai „Klaipėdos" dienraščio žurnalistei, „supermergaitei" Virginijai Spurytei, leidusiai save „sugundyti" „Delfi" galiūnui, t. y.  padariusiai karjeros šuolį į šį portalą.

„Metų Praskridimo" prizą - simpatišką kiaulaitę - taupyklę - laimėjo „Vakaro žinių" žurnalistas Darius Čiužauskas,  ne savo noru palikęs aukštą „Respublikos" reporterio kėdę ir nusiritęs į „Vakaro žinių" liūną.

Už gerą darbą su žiniasklaidos atstovais speciali „Ačiū ŽENIA" nominacija buvo įteikta Klaipėdos jūrų uosto direkcijos atstovei spaudai Dovilei Ringis. Ši tradicija - kasmet per ŽENIA apdovanoti ir geriausius atstovus spaudai, viešųjų ryšių specialistus - gyvuoja jau kelerius metus.

Garbingiausias uostamiesčio žurnalistų bendruomenės apdovanojimas - „Metų Žurnalisto" ŽENIA statulėlė buvo įteikta LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkei Jolantai Beniušytei, buvusiai dienraščio „Vakarų ekspresas" ilgametei žurnalistei,  už principingą žurnalistų profesinių teisių apgynimą asmeniniu pavyzdžiu.

LŽS Klaipėdos apskrities skyriui apdovanojimus šiemet padėjo surengti Klaipėdos valsybinio jūrų uosto direkcija, uosto kompanijos -  Klaipėdos konteinerių terminalas, Vakarų laivų gamykla,  jūrų krovinių kompanijos KLASCO, BEGA, "Klaipėdos Smeltė", bendrovės "Fortum Klaipėda", "Klaipėdos monolitas", "Klaipėdos energija", "Klaipėdos vanduo", Klaipėdos LEZ valdymo bendrovė, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras, prekybos ir pramogų centras "Akropolis".

LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus informacija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-05-13 08:38
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Jolanta

2015-05-29 15:50

Mieli kolegos, ačiū už sveikinimus

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Henrikas

2015-05-22 09:48

Spaudžiu dešinę Jolantai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media