2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Įvyko išplėstinis Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdybos posėdis

2013-11-30
 
 

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) lapkričio 16 dieną įvyko išplėstinis Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdybos posėdis, kuriame dalyvavo 10 valdybos narių Taip pat dalyvavo 29 LŽS Tarybos nariai.

Posėdžio pirmininkas - LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, posėdžio sekretorė - LŽS referentė Almonė Elena Baltrūnienė.

Posėdyje buvo išspręsta daug aktualių uždavinių.

Tradiciškai posėdis prasidėjo nuo naujų narių į LŽS priėmimo. Buvo nutarta į mūsų sąjungą priimti Reginą Jakučiūnaitę-Kubertavičienę- tikrąja nare ir Audrių Vanagą - nariu-korespondentu.

Buvo svarstyta dėl LŽS nario mokesčio 2014 metams. Nutarta 2014 metams patvirtinti tą patį LŽS nario mokestį, koks buvo ir 2013 metais: nariams - 100 Lt, senjorams - 50 Lt.

Buvo svarstytas klausimas: „Dėl Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos reorganizavimo".

Nutarta pritarti Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos reorganizavimui, pasisakant už tai, kad ši tarnyba taptų tokia institucija, kuri aktyviai gintų spaudos ir žodžio laisvę, kovotų su pažeidimais šioje srityje.

Ilgiausiai buvo svarstomas Valdybos darbotvarkės klausimas: „Dėl teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldos institucijų problemos". Referavo UAB „Anykštos redakcija" vyriausioji redaktorė Gražina Šmigelskienė. Šiuo klausimu buvo priimtas išplėstinis nutarimas:

1. Suformuoti LŽS specialią komisiją dėl įstatymų ir kitų teisės aktų pakeitimų, kurie garantuotų tinkamą žodžio ir spaudos laisvės veikimą Lietuvoje Komisijos nariai: Aurelija Arlauskienė, Gražina Šmigelskienė, Audronė Nugaraitė, Viktoras Trofimišinas, Dainius Radzevičius, Jūratė Sobutienė ir Vidas Mačiulis.

2. Toliau inicijuoti susitikimus su valdžios struktūromis, kurios atsakingos už valdžios įstaigų darbą užtikrinant žodžio laisvę - su STT, Vyriausybe, Seimu, Prezidentūra, Aukščiausiojo teismo vadovybe.

3. Lapkričio 20 dieną BNS salėje surengti viešą spaudos konferenciją. Joje išdėstyti visas problemas, kurios šiandien yra aktualios, ne tik dėl teisėtvarkos organų elgesio su BNS žurnalistais, bet ir apskritai Lietuvoje, susijusios su spaudos ir žodžio laisve, t.y., su realia padėtimi Lietuvoje. Į konferenciją pakviesti kolegas iš regionų, kurie išdėstytų savas problemas.

4. Kreiptis į mūsų bendruomenę, kad kolegos solidariai, kol nebus priimti realūs valdžios sprendimai, reikalautų, jog Valstybės institucijos ir valdžia imtųsi realių priemonių.

Apie kiekvieną, bent menkiausią, teisių pažeidimą nedelsiant informuoti LŽS ir visuomenę, kad žinotume, kokia yra reali padėtis. Visa tai bus skelbiama tinklapyje www.lzs.lt

5. Kreiptis į Žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, kad ji savo viešais pareiškimais įvertintų situaciją, susijusią su profesionalios žurnalistikos buvimu Lietuvoje, pareikštų nuomonę apie reiškinius, susijusius su žurnalistų teisių ribojimais, žurnalistų persekiojimu, dėl pačios valdžios, kaip leidėjo atėjimo į žiniasklaidos rinką.

Be to, buvo nutarta sustabdyti neribotam laikui, iki atskiro LŽS Valdybos sprendimo, bendrą kūrybinį konkursą „Žiniasklaida prieš korupciją", kurį iki šiol vedė LŽS su STT. Konkurso sustabdymo priežastis -STT veikla, susijusi su mūsų kolegų persekiojimu.

Buvo aptarti ir einamieji reikalai.

http://www.lzs.lt/ inf.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-30 13:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media