2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Senjorų klube: pokalbis apie Seimo rinkimus

2012-09-24
 
Lietuvos seimas

Lietuvos seimas

 

Vytautas Žeimantas

 

Rugsėjį, į tradicinį senjorų susitikimą visi rinkosi geroje, pakilioje nuotaikoje, pailsėję po vasaros malonių. Klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus susitikimą pradėjo nuo sukaktuvininkių pagerbimo. Šį kartą gražius jubiliejus šventė kolegės Eleonora Builuk ir Liudvika Dockienė.

Eleonora Builuk baigusi Vilniaus pedagoginio instituto Filologijos fakultetą pradėjo dirbti laikraštyje „Sovietskaja Litva", vėliau „Vakarinėse naujienose". 1969 metais pradėjo redaguoti savaitraščio „Savaitės ekranas" rusišką variantą. Tuo pačiu metu dirbo ir žurnale „Kinas". Per 25 kūrybinio darbo metus yra paskelbusi daug įdomių reportažų iš filmavimo aikštelių, kino festivalių, interviu su žymiais režisieriais, aktoriaus, kitais kino veikėjais. 1992 m., išėjusi į pensiją, dar tris metus redagavo profsąjungų laikraštį „Lietuvos darbininkas".

Liudvika Dockienė studijavo Kauno Vytauto Didžiojo, vėliau Vilniaus valstybiniame universitete. Įsigijo filologo kvalifikaciją. Nuo 1951 metų pradėjo dirbti „Minties" leidykloje. Redagavo knygas, rašė straipsnius į sieninius, šeimos, moters, dvisavaitinius ir kitus kalendorius. Kartu su Knygų Rūmais leido „Spaudos metraščius", kitus bibliografinius leidinius, tarp jų ir unikalų leidinį - „Knygos lietuvių kalba. 1547-1861 metai". Į Lietuvos žurnalistų sąjungą ji įstojo 1960 metais. 1977 metais jai suteiktas Lietuvos nusipelniusios kultūros švietimo darbuotojos garbės vardas.

Po apdovanojo ceremonijos LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius supažindino klubo narius su mūsų sąjungos aktualijomis, nuveiktais darbais ir uždaviniais artimiausiam laikotarpiui.

Šį kartą klubo svečias buvo žinomas politologas ir politinis veikėjas Vladimiras Laučius. Jis gimė Leningrade (dabartiniame Sankt Peterburge). 1989 m. apsigyveno Lietuvoje. 1991-1993 m. tarnavo Lietuvos pasienio tarnyboje. 1996 m. baigė Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą, o 1999 m. - Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą. 1995-1997 m. dirbo Lietuvos istorijos institute. 1996-2001 m. užėmė įvairias pareigas Tėvynės Sąjungos (Lietuvos konservatorių) partijoje. Buvo Lietuvos visuomeninės organizacijos „Konservatizmo klubas" pirmininkas. 2001 m. išstojo iš Tėvynės Sąjungos. Nuo 2001 m. dirba žurnalistikos baruose. Dirbo žinių agentūroje „ELTA", buvo koncerno „MG Baltic" konsultantas žiniasklaidos projektams, internetinio portalo „Alfa.lt" vyriausiasis redaktorius. Be to, dėstė Mykolo Romerio universitete, Vilniaus universiteto Žurnalistikos institute.

Klubo svečias įdomiai ir argumentuotai įvertino visų svarbiausių Lietuvos politinių partijų galimybes artėjančiuose Seimo rinkimuose, atsakė į klausytojų klausimus. Beje, anot V. Laučiaus prognozės, šį kartą daugiausia vietų Seime gaus Socialdemokratų partija, tačiau lemiamos daugumos ji nepasieks, galės tapti valdančiąja tik koalicijoje su kokia nors kita partija. Ką gi, rinkimai ne už kalnų, greitai sužinosime ar išsipildys jo prognozės.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-15 10:37
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media