2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2016-04-22Senjorų klubo narių susirinkimas gegužę įvyks Seimo rūmuose

Gerbiamieji Senjorų klubo nariai, tradicinis mėnesio pirmojo trečiadienio susirinkimas gegužės 4 dieną 11 val. įvyks ne Teatro sąjungos salėje, o Seimo rūmuose. Renkamės gegužės 4 dieną 11 val. prie Seimo II rūmų. Į Seimą galima įeiti pagal iš anksto paruošta sąrašą. Šiuo metu šiame sąraše yra 35 žmonės. Specialūs Seimo darbuotojai surengs mums ekskursiją po Seimą, atsakys į iškilusius klausimus.

2016-04-15LŽS Senjorų klubo svečias - Seimo narys Aleksandras Zeltinis

Tradicinis, kiekvieną pirmąjį mėnesio trečiadienį vykstantis LŽS Senjorų klubo susirinkimas šį kartą vyko pasikvietus LR Seimo narį, Švietimo, mokslo, kultūros ir Europos reikalų komitetų narį Aleksandrą Zeltinį, su žmona Simin Wieghard- Zeltinis, "Vokietijos-Lietuvos draugystės vartai" labdaros draugijos (Hamburgas) prezidente.

2016-01-07LŽS Senjorų klube – ne tik Trijų karalių sutiktuvės

Šių metų sausio šeštąją, Trijų karalių dienoje, naujametiškai išpuoštoje Teatro sąjungos salėje įvyko pirmasis šias metais LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas. Gausiai susirinkusius (salė buvo perpildyta) senjorus su Naujaisiais metais pasveikino klubo pirmininkas Ipolitas Skrida, linkėdamas visiems geros sveikatos, gražaus bendravimo ir kūrybinės sėkmės. Į Senjorų klubą atvyko "Trys karaliai" iš Kaišiadorių - Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus, Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Nevėra, Kaišiadorių miškų urėdas Stasys Truskauskas.

2014-03-13Senjorų klubas: Patarė pozityviau vertinti gyvenimą

Senjorų klubo tradicija buvo nepažeista ir kovą tradiciniame kasmėnesiniame susitikime – pristatytas įdomus pašnekovas. Šįkart juo buvo spaudos žmogus – rašytojas ir leidėjas Jeronimas Laucius. Jis pats sako gimęs tris kartus: pirmą kartą 1946 m. sausio 1 d. Panevėžio rajone, Glebauskų kaime, antrą kartą – kai 1977 m. vasario 22 d. nežinia kieno pastūmėtas užrašė pirmąjį kūrinėlį, trečiasis gimtadienis – 1988 m. spalio 8 d., kai tapo žurnalo „Žvaigždutė“ vyriausiuoju redaktoriumi. Pasak J. Lauciaus, jis iki šiol yra likęs vienintelis paskirtasis redaktorius, kaip buvo įprasta anais „organų“ laikais.

2014-01-19Senjorų klubas: žurnalistams apie miškuose augančią ir miestuose išmetamą būstų šilumą

Kaip niekad šiltą sausio trečiadienį susirinkę senjorai bendravo su UAB STRATEGIJA generaliniu direktoriumi Egidijumi Gaidamavičiumi. Patyrę žurnalistai ne tik klausėsi, klausinėjo bet ir patarinėjo kaip dar geriau ir pigiau šildyti gyventojų būstus, nes šis šiltas sausis greičiau yra išimtis, o ne kasmet pasikartojantis reiškinys.

2013-09-07Senjorų klubo narių susirinkime – skaidri ir darbinga nuotaika

Po vasaros atostogų vėl tradicinėje vietoje - Lietuvos teatro draugijos salėje įvyko Senjorų klubo susirinkimas. Ji pradėjo klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus. Visi atsistoję minutės tyla pagerbė mūsų kolegės Filomenos Taunytės šviesų atminimą. Iš pradžių buvo pagerbti jubiliatai. Jų buvo net septyni: Tamara Bražienė, Ona Birutė Boreišienė, Leonas Grubinskas, Sigitas Povilas Krivickas, Emilija Kulakauskienė, Algirdas Alfonsas Pakeliūnas ir Juozas Stasinas.

2013-03-05Regimuntas Romualdas Mockus: „Dar rašau trims užsienio periodiniams leidiniams“

Kolegą Regimuntą Romualdą Mockų visada matau geros nuotaikos, optimistiškai nusiteikusį ir visad kupiną naujų idėjų. Ir jo visur būna pilna, ar tai vyktų LŽS Senjorų klubo renginys, ar klubo Tarybos posėdis, ar pažintinė grupinė kelionė.

2012-09-24Senjorų klube: pokalbis apie Seimo rinkimus

Rugsėjį, į tradicinį senjorų susitikimą visi rinkosi geroje, pakilioje nuotaikoje, pailsėję po vasaros malonių. Klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus susitikimą pradėjo nuo sukaktuvininkių pagerbimo. Šį kartą gražius jubiliejus šventė kolegės Eleonora Builuk ir Liudvika Dockienė.

2011-02-09Senjorų ataskaitinis rinkiminis - darbingoje pakilioje nuotaikoje

2011 vasario 9 diena. Senjorų klubo atskaitinis rinkiminis susirinkimas prasidėjo kaip įprasta - nuo apdovanojimų, kuriuos įteikė klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus ir LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Su gražiu jubiliejumi buvo pasveikinta Daina Vaupšienė, kuri beveik trisdešimt metų išdirbo tuo metu labai populiariame dienraštyje „Vakarinės naujienos". Iki šiol prisimenu jos rašytus reportažus ir apybraižas apie garsius Lietuvos rašytojus, dailininkus, aktorius, šmaikščia plunksna sukurtus feljetonus ir humoreskas.

2011-01-14Bus parengta žurnalistų senjorų ekslibrisų paroda

Pagal tradiciją Senjorų susirinkimą klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus pradėjo nuo pasveikinimų gimtadienio proga. O kolegų, gimusių sausyje susidarė net kelios dešimtys. 2010 metų gruodis irgi pabėrė daug gražių jubiliejų. Senjorų klubo nariai Vestuta Prišmantienė, Teodora Amelija Baranauskienė, Vytautas Karolis Kazlauskas, Stanislovas Zenonas Butkevičius, Algimantas Jazdauskas ir Daiva Vaupšienė atšventė įvairaus lygio sukaktis. Jie visi buvo nepamiršti, nuoširdžiai pasveikinti.

2010-09-17Senjorų klubui - 20 metų!

Rugsėjo 9 dieną, tradicinį trečiadienį į jau tradicinę tapusią Lietuvos teatro sąjungos salę LŽS Senjorų klubo nariai ėjo pakilioje nuotaikoje, nes žinojo, kad šį kartą renkasi į neeilinį klubo susirinkimą. Taip, Senjorų klubui sukako 20 metų. Istoriniu požiūriu toks laiko tarpas nėra didelis, tačiau klubo veikloje - tai ženkli sukaktis, verta ir rimtesnės nuveikto kelio apžvalgos, klubo veiklos įvertinimo. Manau tai ateityje bus padaryta, o kol kas apsiribosiu nedidele mūsų klubo veiklos apžvalga.

2010-05-24Vytautas Žeimantas – Baltarusijos rašytojų sąjungos narys

Iš Minsko atskriejo įdomi žinia – mūsų kolega, LŽS ir NŽKA narys Vytautas Žeimantas priimtas į Baltarusijos rašytojų sąjungą. V.Žeimantas prieš kelis metus stipriai susidomėjo lietuvių ir baltarusių kūrybiniais ryšiais. Savarankiškai išmoko baltarusių kalbą. Netrukus periodinėje spaudoje pasirodė ir pirmieji V.Žeimanto vertimai iš baltarusių kalbos: dabartinių rašytojų L.Arabei ir G.Marčiuko kūriniai.

2010-05-24Senjorų svečias – „Verslo žinių“ redaktorius Rolandas Barysas

Tradicinis Senjorų klubo susitikimas gegužės 5 d. prasidėjo tradiciškai – jubiliatų sveikinimais. Šį kartą sveikinome kolegą Romualdą Čėsną su jo septyniasdešimties metų sukaktimi. Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus pakvietė visus aktyviai dalyvauti Spaudos šventės renginiuose. Vėliau S.Pleskus pristatė klubo svečią - žurnalistą ir leidėją Rolandą Barysą, kuris 1994 m. įkūrė iki šiol vadovauja „Verslo žinioms“, vienam iš populiariausių dienraščių Lietuvoje.

2010-04-29Kolegos Vytauto Vaitkaus septyniasdešimtmetis – irgi su vario medaliu

LŽS Senjorų klube šiemet gražių jubiliejų metas. Neseniai ir mūsų kolega Vytautas Petras Vaitkus kartu su plunksnos draugais paminėjo gražią savo sukaktį – septyniasdešimtmetį. Jubiliejinės iškilmės vyko ne visai tradiciškai – sukaktuvininkui dailininkas Stasys Makaraitis įteikė iš vario sukurtą medalį, skirtą žurnalistui V. Vaitkui.

2010-03-04Į LŽS senjorų klubo valdybą išrinktas V.Žeimantas

Kovo 3 d. vykusiame LŽS Senjorų klubo susirinkime pirmiausia gražiai pasveikinti trys sukaktuvininkai: Povilas Lapeikis, Bronius Slavinskas ir Andrius Cvirka (pastarasis nedalyvavo). Visi trys senjorai šį mėnesį mini gražų 70-ties metų jubiliejų.

2010-03-02Kultūros paveldo metraštininkui B.Slavinskui – 70

Televizijos ir kino dokumentininką, LŽS senjorų klubo narį Bronių Slavinską, kovo 2 d. švenčiantį savo septyniasdešimtmetį, galima teisėtai vadinti kultūros paveldo metraštininku, kadangi jo kūrybinėje biografijoje daugiausiai įvairių siužetų, dokumentinių laidų ir filmų šia tematika.

2010-02-24Senjorų susirinkime – dalykiškai ir įdomiai apie migruojančius kolegas

Kovo 3 d. (trečiadienį) 11 val. klubo nariai vėl kviečiami į tradicinį susibūrimą, kuris vyks Teatro sąjungos salėje (Teatro g.8, Vilnius). Pasak LŽS Senjorų klubo vadovo Stanislovo Pleskaus, susirinkimas prasidės šventine gaida – bus sveikinami sukaktuvininkai Andrius Cvirka ir Povilas Lapeikis. Abu senjorai mini gražų 70-ties metų jubiliejų.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media