2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kolegos Vytauto Vaitkaus septyniasdešimtmetis – irgi su vario medaliu

2010-04-29
 
Vytauto Žeimanto nuotraukoje: įteikus medalį kartu su kolegomis: (iš kairės) Jonas Vėlyvis, Vytautas Vaitkus, Albertas Vaidila, Stasys Makaraitis ir Vytautas Žeimantas

Vytauto Žeimanto nuotraukoje: įteikus medalį kartu su kolegomis: (iš kairės) Jonas Vėlyvis, Vytautas Vaitkus, Albertas Vaidila, Stasys Makaraitis ir Vytautas Žeimantas

Vytautas Žeimantas

 

LŽS Senjorų klube šiemet gražių jubiliejų metas. Neseniai ir mūsų kolega Vytautas Petras Vaitkus kartu su plunksnos draugais paminėjo gražią savo sukaktį – septyniasdešimtmetį. Jubiliejinės iškilmės vyko ne visai tradiciškai – sukaktuvininkui dailininkas Stasys Makaraitis  įteikė iš vario sukurtą medalį, skirtą žurnalistui V. Vaitkui.

 

V.Vaitkus gimė 1940 metais Kaune. Augo ir brendo Gargžduose. Jis siekė įvairiapusio išsilavinimo, todėl 1962 m. Vilniaus universitete įsigyja istoriko, o 1977 m. – dar ir ekonomisto specialybę.

 

Sukaktuvininkas nuo jaunystės aktyviai sportavo. Kelis metus buvo ir Lietuvos vandensvydžio rinktines narys, gynė Lietuvos garbę įvairiose rungtynėse, tarp jų ir tarptautinėse. Pomėgis sportui skatino ir bendravimą su spauda. Jo pirmosios publikacijos sporto tematika pasirodė „Komjaunimo tiesoje“, „Sporte“.

 

Profesionaliu žurnalistu pradėjo dirbti nuo 1987 m., kai pradėjo vadovauti  „Kooperatininko“ žurnalo redakcijai. Šio mėnesinio žurnalo vyriausiuoju redaktoriumi jis dirbo iki 1991 m.  1991-1998 m dirbo „Vakarinių naujienų“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju, 2006-2009 m. – „Lietuvos aido“  reklamos ir skelbimu skyriaus vedėju, rašė ir straipsnius, daugiausia ekonominėmis, politinėmis, istorinėmis, sporto temomis.

 

2000 m. V.Vaitkus kartu su šių eilučių autoriumi parašė ir išleido knygą  „Lietuvos vartotojų kooperacija: nuo pirmųjų žingsnių iki 2000 metų“.

 

Dabar jubiliatas tapo aktyviu Senjorų klubo nariu. Palinkėkime jubiliatui tvirtos sveikatos ir niekada nenurimstančios kūrybinės plunksnos!

 

Keletą žodžių reiktų pasakyti ir apie jubiliejinio medalio autorių – dailininką Stasį Makaraitį. Jis – didelis žurnalistų draugas, noriai bendrauja su mūsų kolegomis, Lietuvos žurnalistų sąjunga. Jau yra sukūręs žurnalistų Alberto Vaidilos, Jono Vėlyvio ir šių eilučių autoriaus vario medalius, Lietuvos žurnalistų sąjungai – Juozo Tumo Vaižganto medalį, kuriuo dabar kasmet apdovanojami J.Tumo-Vaižganto premijos laureatai.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-04-29 15:17
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media