2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Po LŽS vėliava susibūrė režisierių gildija

2009-09-29
 
Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: (iš kairės) vieni iš “Režisierių gildijos” steigėjų – Aida Vėželienė, Regina Stadalninkaitė, Laima Lingytė ir Justinas Lingys

Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: (iš kairės) vieni iš “Režisierių gildijos” steigėjų – Aida Vėželienė, Regina Stadalninkaitė, Laima Lingytė ir Justinas Lingys

Kornelija Ežerskytė

 

Šiandien Lietuvos žurnalistų sąjungoje oficialiai susikūrė dar vienas klubas režisierių gildija.

Naujasis klubas ketina suvienyti žiniasklaidos priemonėse dirbančius režisierius. Klubo branduolys – 12 režisierių, tarp kurių yra 10 LŽS narių.

 

LŽS klubo “Režisierių gildija” steigiamajame susirinkime dalyvavo 12 režisierių: Aida Vėželienė, Laima Lingytė, Justinas Lingys, Regina Stadalninkaitė, Jonas Grižas, Tomas Ribaitis, Jūratė Šimkutė, Gražvyda Šukytė, Lilija Liutikaitė, Margarita Pivarauskaitė, Irena Morkevičienė ir Kristina Kunčinaitė.

 

Pasak klubo “Režisierių gildija” vadovės Aidos Vėželienės, kone pusmetį brandintas sumanymas – po LŽS vėliava suburti režisierių klubą – pagaliau realizuotas. “Dabar mums labiausiai rūpi reabilituoti režisieriaus statusą ir vardą bei apginti savo kaip kūrėjų teises.”

 

 

Iškart po klubo steigiamojo susirinkimo kolegas suskubo pasveikinti Žurnalistų sąjungoje tuo metu buvęs LŽS kelionių ir pramogų klubo vadovas Gerimantas Statinis. Linkėdamas naujo klubo nariams sėkmės ir intensyvios veiklos jis priminė, jog gali teisėtai vadintis naujojo klubo krikštatėviu. Mat net du Kelionių ir pramogų klube buvę režisieriai “perbėgo” į režisierių gildiją. “Nebūtumę jų išleidę, iki šiol negalėtumėte įsteigti ir klubo”,- šmaikštavo G.Statinis.

 

A.Vėželienė bendraminčių vardu žadėjo Režisierių gildijos įkurtuves švęsti kartu su “krikštatėviu” ir jo vadovaujamu klubu.

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-09-29 17:34
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media