2024 m. balandžio 30 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Ar lengva išsirinkti būrelį

2023-02-14
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Kotryna Tamulevičiūtė


Būrelį išsirinkti paprasta, kai tu žinai ko nori, bet jeigu nežinai, tai gali būti sunku. Būna, kad išbandai daug būrelių ir nebūtinai randi tinkamą. Kai kuriems išaiškėja, kad privalo keisti savo veiklą dėl sveikatos, tada jautiesi pasimetęs ir būrelį išsirinkti būna sunkiausia. Išsirinkti gali būti nelengva ir tada, kai mėgsti daug ir įvairių veiklų.


Mano pirmasis būrelis buvo krepšinio treniruotės sporto mokykloje. Pirmą kartą ten nuėjau mamai pasiūlius. Iš pradžių buvo baugu, bet vėliau pajutau tą žaidimo malonumą, kurio nebenorėjau paleisti. Jaučiausi pirmą kartą kaip komandos dalis. Su komanda turėjau daug gražių rungtynių. Man geriausiai sekėsi mėtyti baudas. Nebelankau krepšinio dėl per didelio fizinio krūvio.


Kai lankiau krepšinį, man sekėsi ir patiko kūno kultūra. Dabar, be krepšinio, kūno kultūra man yra nuobodi. Sekasi vis dar vienodai, kaip ir lankant krepšinį, bet visai neteikia džiaugsmo.


Dabar aš lankau jau penktą būrelį. Tai Jaunųjų žurnalistų klubas. Pasirinkau šį būrelį, nes norėjau išmokti geriau, tiksliau, taisyklingiau rašyti ir labiau įsigilinti į tai, ką aš noriu pasakyti. Iš šio būrelio tikiuosi, kad gerai praleisiu laiką, išmoksiu rašyti straipsnius, ruoštis interviu ir jį parengti. Galbūt tai mane paskatins aiškiau įsivaizduoti, ką norėsiu veikti ateityje.


Mūsų Jaunųjų žurnalistų klubo vadovė Erika, kai buvo mokyklinio amžiaus, neturėjo tokio didelio būrelių pasirinkimo. Iš pradžių ji bandė patekti į muzikos mokyklą su savo sese dvyne, bet kadangi priėmė tik vieną, tai mama neleido nei vienos. Tada abi sesės pasirinko tinklinį. Ir ilgai lankė sporto mokyklą. Vasarą vykdavo sporto stovyklos, buvo daug varžybų. Pašnekovė sako, kad tai buvo smagus laikas.


Dvylikametis Jokūbas savo pirmajį būrelį rado pirmoje klasėje. Tai buvo keramika. Tada po metų keitė šią veiklą į dainavimą chore. Dabar jis lanko pramoginius šokius. Vasaromis vyksta daug varžybų, stovyklų, išvažiuoja net į kitas šalis. Jokūbas sako, kad labai džiaugiasi būrelio veiklomis ir puikiai leidžia laiką.

 

Lankyti būrelius yra gerai. Ten galima susirasti naujų draugų, ko nors išmokti arba tiesiog smagiai praleisti laiką.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 12 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-05-02 17:30
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media