2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Aukštadvario seminaras

2010-05-13
 
Sėkmingas Aukštadvario seminaras 

Su Europos sąjungos parama įrengtoje komfortiškoje Aukštadvario miestelio Viktorijos ir Antano Bielinių sodyboje 2010 m. gegužės 8-9 dienomis vyko 3-sis Lietuvos esperantininkų žurnalistų ir LŽS esperantininkų klubo seminaras-stovykla.

Renginys prasidėjo (ir baigėsi) „Draugystės“ ratu su skanduote: „Per Esperanto por amikeco kaj kunlaboro!“ (per esperanto už draugystę ir bendradarbiavimą). Į seminarą susirinko 22 esperantininkai, LŽS Esperantininkų žurnalistų klubo ir Lietuvos esperantininkų žurnalistų sąjungos nariai. Taigi, žurnalistai profesionalai ir mėgėjai (esperantiškos spaudos bendradarbiai). Įvyko LŽS Esperantininkų klubo ataskaitinis posėdis. Audrys Antanaitis buvo perrinktas LŽS esperantininkų klubo pirmininku, Vytautas Šilas pavaduotoju (išrinktas dar ir Lietuvos esperantininkų žurnalistų sąjungos pirmininku), Aušra Žalytė - sekretore. Aptartos esperantininkų dialogo su visuomene ir su  Lietuvos žurnalistais problemos (simpatizuoja esperantininkams daugelis, bet mažai kas iš jų rengiasi pasimokyti esperanto kalbos). Buvo susipažinta su nauju,  Lietuvoje einančio žurnalo „Litova Stelo“ numeriu, kuriame pristatoma aktorė ir rašytoja Doloresa Kazragytė ir jos kūryba. Žurnalo redaktorius V.Šilas informavo, kad kito numerio žmogumi bus fotomeninkas Rimantas Dichavičius.

            Oficialios seminaro-stovyklos dalys vyko lietuvių kalba, diskusijos valanda (tema – žmonijos evoliucijos perspektyvos) ir pramoginė dalis – esperantiškai. Seminare dalyvavo ir savo mintimis apie esperantininkų žurnalistų misiją pasidalino Korėjos Respublikos žurnalistas Choe Taesok. Labai gražu, kad stovyklą aplankė Aukštadvario seniūnė Janina Staldaunykienė su bendruomenės pirmininke Regina Budrevičiene. Jos papasakojo apie Aukštadvario bendruomenės gyvenimą, supažindino seminaro dalyvius su šio unikalaus mietelio realijomis. Džiugu ir tai, kad šios Aukštadvario šviesuolės pakvietė esperantininkus žurnalistus rudeniop vėl atvykti į Aukštadvarį ir jos visuomenei pristatyti tarptautinę esperanto kalbą.Taigi, Aukštadvario seminaras nenuvylė nei dalyvių, nei organizatorių.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-05-13 13:13
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media