2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kalėdiniame vakarėlyje paminėtas LŽS Vilniaus skyriaus 10 metų jubiliejus

2013-12-16
 
Prieš 10 m. įkurto LŽS Vilniaus skyriaus signatarai (iš kairės): Birutė Balynienė, Dalia Larsen,  Aurelija Arlauskienė, Algimantas Jasulaitis, Danutė Jokubėnienė, Angelina Liaudanskienė, Dainius Radzevičius, Audronė Nugaraitė.

Prieš 10 m. įkurto LŽS Vilniaus skyriaus signatarai (iš kairės): Birutė Balynienė, Dalia Larsen, Aurelija Arlauskienė, Algimantas Jasulaitis, Danutė Jokubėnienė, Angelina Liaudanskienė, Dainius Radzevičius, Audronė Nugaraitė.

Daiva Červokienė

 

Adventinis LŽS Vilniaus skyriaus susitikimas šiemet vyko gruodžio 12-ąją, tą pat mėnesio dieną, kai prieš 10 metų buvo įkurtas skyrius.

 

Jo steigėjai - 12 entuziastų, pirmuoju pirmininku išrinktas redaktorius, teismo ekspertas, gydytojas ir dėstytojas Algimantas Jasulaitis. Tad suėjimas A.Mickevičiaus muziejuje palydėti metus ir buvo skirtas šiai svarbiai datai. LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkė Aurelija Arlauskienė pasidžiaugė, kad per dešimt metų skyrius išsiplėtė daugiau kaip 22 kartus, turi 264 narius ir yra didžiausias Žurnalistų sąjungos padalinys; vardino pastaraisiais metais vykusius kolegų knygų pristatymus, pokalbių klubo susitikimus; skyriaus signatarai buvo pagerbti padaugintu Vilniaus skyriaus steigimo dokumentu su savo parašais, apdovanoti rožėmis.

 

Adventiniame LŽS Vilniaus skyriaus renginyje tradiciškai pagerbti skyriaus organizuojamo konkurso „Taikliausias šūvis" nugalėtojai. Konkurso komisijos pirmininkė Rasa Liutkuvienė pasidžiaugė, kad kvietimui dalyvauti tradiciniame konkurse kolegos nebuvo abejingi ir pristatė žinomo žurnalisto Sigito Krivicko konkursui pateiktus darbus. Loreta Jastramskienė pristatė konkursui pateiktą žurnalo „Aviacijos pasaulis" redaktorės Vilmos Jankienės radijo laidų ciklą "Skriskime", skirtą S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą 80 metų jubiliejui.

 

Tačiau komisija nusprendė, kad 2013-aisiais „Taikliausio šūvio" prizo - išgraviruotos kulkos - labiausiais nusipelnė BNS agentūros žurnalistės Jūratė Damulytė ir Jūratė Skėrytė už tai, kad nepabūgo ir atlaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų spaudimą. Už žurnalistes apdovanojimo atsiimti atvykusi BNS vadovė Jurga Eivaitė sulaukė daug klausimų apie tarptautinį žurnalistų palaikymą ir šio incidento pamokas - jos svarbios visos šalies žurnalistams.
Apdovanojimo „Metų kornišonas" arba Žaliojo agurkėlio prizo, kasmet skiriamo labiausiai susimovusiam kolegai, nutarta neteikti, kad prieš didžiąsias metų šventes negadintų kolegoms nuotaikos.

 

Na o po tradicinių apdovanojimų šįkart atidaryta nenuilstančio kolegos Zino Kazėno paroda, tad žurnalistai noriai „kibo" į Zino pasiūlytą darbą - sugalvoti jai pavadinimą. Skambėjo įvairios idėjos, o dėkodamas Rimantui Šalnai už pritarimą surengti parodą muziejuje ir įdomius kolegų siūlymus Z. Kazėnas juos apdovanojo savo kūrinėliais. Neliko be Zino kūrinių ir konkurso „Taikliausias šūvis" dalyviai.

 

Tą vakarą daug kalbėta tarmiškai - visgi baigiasi Tarmių metai. Ypač tai sekėsi antrojoje susibūrimo dalyje, susėdus prie gražaus ir gausaus stalo, valgant A. Arlauskienės pagamintą LŽS Vilniaus skyriaus jubiliejui skirtą Napoleono tortą. Tačiau pastebėta, kad tokio skyriaus 10-mečio paminėjimo maža, jį švęsti sutarta pavasarį, didesniu kolegų būriu.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-16 12:31
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media