2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Panevėžio skyriui vadovaus karatė meistras V.Pečininas

2010-03-23
 
Arūno Švelnos nuotraukoje: kolegoms ne iškart pavyko prikalbinti Valentiną tapti LŽS Panevėžio skyriaus vadovu

Arūno Švelnos nuotraukoje: kolegoms ne iškart pavyko prikalbinti Valentiną tapti LŽS Panevėžio skyriaus vadovu

Simonas Ropė

 

Kovo 20 d. Panevėžyje įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos Panevėžio skyriaus narių visuotinis susirinkinimas. Po karštų diskusijų, ar skyriui išsibėgioti, ar mėginti stiprinti savo pozicijas ir imtis aktyvios veiklos, pasirinktas pastarasis kelias.  Naujuoju skyriaus vadovu žurnalistai išsirinko kolegą fotografą Valentiną Pečininą. Jis pakeitė iki šiol 3 metus skyriaus pirmininko pareigas užėmusią Virginiją Sipavičienę.

 

Pasak visuotiniame skyriaus susirinkime dalyvavusio LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus, “Valentinas iš karto atkreipė ne tik mano, bet ir kitų iš Vilniaus atvykusių kolegų dėmesį. Visų pirma todėl, kad susirinkime tarp Panevėžio žurnalistų įsiplieskusią diskusiją apie praeities problemas Valentinas ryžtingai nutraukė pasiūlymu – užuot tuščiai gaišus laiką geriau ieškoti ateities veiklos.”

 

Šiuo metu negausus (vos 11 žurnalistų vienijantis) LŽS Panevėžio žurnalistų skyrius iš naujo lyderio tikisi ryžtingų permainų – geresnio atstovavimo kolegoms ginant jų profesinius interesus, įdomesnės veiklos, idėjų inicijuojant skyriaus projektus. Skyriaus nariai kalbėjo ir apie tai, kad metas turėti ir savo  – Panevėžio žurnalistų bendruomenės –  prestižinį renginį. O ypač tikimasi, kad skyrius taps kur kas gausesnis. Pasak V.Pečinino pavaduotoja išrinktos Zinos Paškevičienės, labiausiai reikėtų į skyrių pritraukti kuo daugiau jaunimo.

 

Kolegų pasitikėjimo mandatą pelnė ir dar viena skyriaus narė – Raimonda Mikučionytė, kuri taip pat išrinkta į skyriaus valdybą ir tapo skyriaus pirmininko pavaduotoja.

 

Geromis permainomis šiame skyruje neabejoja ir susirinkime dayvavę LŽS pirmininko pavaduotojai Erika Straigytė bei Audrys Antanaitis. O LŽS pirmininkas D.Radzevičius pastebėjęs, jog ekonominė krizė ir didelis žurnalistų nedarbas Panevėžyje paskatino kolegas burtis ir padėti vieni kitiems, šmaikščiai pridūrė, jog “toks profsąjungos lyderis padės apginti bet kurį – Valentinas yra ne tik žurnalistas, fotomenininkas, bet jis dar ir vadovauja JKA Lietuvos karate asociacijai. Turi JKA juodąjį diržą. Jei kas pabandys nuskriausti kurį nors žurnalistą Panevėžyje – atsakas bus rimtas.”

 

Beje, LŽS Panevėžio skyriaus pirmininkas V.Pečininas be sportinių pasiekimų turi ir įvairių apdovanojimų už savo fotografijų darbus. Jo pelnyti apdovanojimai: 1999 m. „FujiPress“ fotografijos konkursas (tema – „Sportas”, 3 vieta);
2005 m. „Tai Lietuva“ - Lietuvos spaudos fotografija (temos „Kultūra” nugalėtojas); 2007 m. Lietuvos spaudos fotografija 07” (temos „Gamta ir jos apsauga” nugalėtojas).

 

Tie, kas norės prisijungti prie panevėžiečių žurnalistų bendruomenės, gali rašyti Valentinui Pečininui.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-03-23 15:44
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media