2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Prie žurnalo „Miesto IQ“ vairo – Birutė Garbaravičienė

2009-12-29
 
Edmundo Katino nuotraukoje: LŽS narė Birutė Garbaravičienė, po kasdienių Istorinės Lietuvos prezidentūros vadovės rūpesčių, savo „intelekto koeficijantą“ papildo redaguodama žurnalą „Miesto IQ“

Edmundo Katino nuotraukoje: LŽS narė Birutė Garbaravičienė, po kasdienių Istorinės Lietuvos prezidentūros vadovės rūpesčių, savo „intelekto koeficijantą“ papildo redaguodama žurnalą „Miesto IQ“

Vidas Mačiulis

 

Paskutinį 2009-siais (jau dvyliktąjį numerį per dvejus leidybos metus)  Kaune leidžiamą  žurnalą „Miesto IQ“ pas skaitytojus palydėjo naujoji leidinio vyr. redaktorė, LŽS narė Birutė Garbaravičienė, kurios mintis skaitykite mūsų tinklalapio „Kūrybos artelėje“. Dėsninga, kad žurnalistė tapo didelio ir solidaus žurnalo kūrybinių darbuotojų ansamblio dirigente. B. Garbaravičienė ryškų pėdsaką yra palikusi „Kauno dienos“ laikraštyje, kur ruošė kultūros ir meno priedą „Santaka“ ir drauge su kolegėmis buvo įvertinta aukščiausia Lietuvoje - Vinco Kudirkos žurnalistine premija.

 

 Žurnalo konsultantais ir autoriais yra dar keli šalyje gerai žinomi „plunksnos broliai“ – Egidijus Aleksandravičius, Mykolas Drunga, Rytis Zemkauskas, Andrius Užkalnis, Vaidas Jauniškis, Leonidas Donskis, per LTV vedęs laidą „Be pykčio“, kurios redaktore buvo B.Garbaravienė. „Miesto IQ“ (o Q „aikiu“ - žmogaus intelekto koeficijantas) yra skirtas kultūra besidomintiems visų didžiųjų mūsų šalies miestų žmonėms. Dvyliktame,102 puslapių žurnalo numeryje pateikta daug įdomių ir vertingų publikacijų.

 

Leidinio skyrius „Forumas“ pradedamas netradicinėmis Rasos Baločkaitės mintimis su intriguojančiu pavadinimu „Babuškos ir maršrutkos“ (skaitykite mūsų „Komentaruose“), kur babuškos yra tylioji kasdienybės pusė – pasyvumas, nutildytas moteriškumas, laukimas. Buvimas paraštėse. Pasyvus moteriškumas, bežodis ir bežadis. Jos niekur nesiveržia, jos visada čia, jos tik kantriai laukia ir šypsosi...Andrius Užkalnis publikuoja savo pastebėjimus „Turgūs, neišnaikinamos žmonių gyvasties ir gausos deimantai“, kurį papildo Egidijaus Aleksandravičiaus straipsnis „Turgus ir miestas“.

 

Žurnalo skaitytojus sudomins ir B.Garbaravičienės interviu „Miestas yra knyga, kurią reikia mokėti skaityti“ su kauniečiu urbanistu ir kolekcininku, profesorium Algimantu Miškiniu. „Garso“ skyriuje spausdinamas Eglės Balčiūnaitės „Stogas degas“ (iš klubinėtojo dienoraščio), Agnės Biliūnaitės „Tango fiesta Vilniuje“, taip pat kelios publikacijos apie muzikinį gyvenimą. Patrauklūs ir „Miesto Q“ žurnalo puslapiai, skirti kinui, teatrui, knygai. Yra laiko, nusipirkus leidinį spaudos kioskose viską perskaityti iki 2010-ųjų vasario, kai pasirodys naujas,  jau tryliktasis žurnalo „Miesto IQ“ numeris.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-30 13:43
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media