2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija „Širdies diena Seime: kodėl Lietuva gauna juodus medalius ES už mirtingumą nuo širdies ir kraujagyslių ligų?“

2023-06-07
 
Birželio 8 d., ketvirtadienį, 13.30 val. Seimo Spaudos konferencijų salėje (II r.) Seimo Sveikatos reikalų komitetas rengia spaudos konferenciją, skirtą Širdies dienai paminėti.
Spaudos konferencijoje Lietuvos širdies asociacijos nariai ir širdies bei kraujagyslių ligų specialistai apžvelgs naujausią mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų statistiką, įvertins ir pakomentuos, kodėl Lietuva vis dar yra tarp šalių, kurių gyventojų miršta daugiausiai. Spaudos konferencijos dalyviai atsakys į klausimą, kodėl vyrauja aukštas cholesterolio lygis, įvertins prevencijos ir gydymo paslaugų prieinamumą bei tolygumą šalyje, atkreips dėmesį į finansavimą ir jo poreikį. Specialistai apžvelgs tendencijas Europos Sąjungos šalyse ir pateiks siūlomus sprendimus, kaip pagerinti situaciją.
„Tinkamai prižiūrint širdį ir kardiovaskulinę sveikatą, galima ilgiau gyventi ir mėgautis aukštesne gyvenimo kokybe. Tam, kad pagerintume mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų rodiklius, pirmiausia turime skirti dėmesį prevencijai ir visuomenės švietimui", - teigia Seimo narė Jurgita Sejonienė.
Spaudos konferencijoje taip pat bus pristatyti Seimo narių apklausos duomenys, kurie atskleis, kaip jie vertina savo sveikatos būklę širdies ir kraujagyslių ligų kontekste. Naujausi parlamentarų apklausos duomenys bus palyginti su tokiu pat 2018 m. atliktu tyrimu.
Dalyvaus: Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė J. Sejonienė (moderuos), Sveikatos reikalų komiteto narys, Psichikos sveikatos pakomitečio pirmininkas Linas Slušnys, Lietuvos širdies asociacijos prezidentė, kardiologė prof. Sigita Glaveckaitė, prof. dr. Gintarė Šakalytė, prof. dr. Olivija Dobilienė.
Daugiau informacijos:
Seimo kanceliarijos Sveikatos reikalų komiteto biuro padėjėja
Daiva Žukauskė, tel. (8 5) 239 6786, el. p. daiva.zukauske@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-06-07 10:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media