2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į Vilniaus dailės akademiją

2014-02-26
 
Vilniaus dailės akademija

Vilniaus dailės akademija

 

Vasario 27 d., ketvirtadienį Vilniaus dailės akademijoje (VDA) atidaroma iš pagrindų atnaujinta ir moderniausia Baltijos šalyse tapusi Grafikos laboratorija bei eksperimentinė, įvairių specialybių studentus apjungianti bei jų pačių savarankiškai koordinuojama ekspozicinė erdvė 5 MALŪNAI.

Atidarymo metu laboratorijoje pamatysite studentus, dirbančius ne tik su naujausia giliaspaudės įranga, kuria gali pasigirti tik keliasdešimt savininkų pasaulyje, naujus šilkografijos ir iškiliosios spaudos presus, bet ir kūrybos procesui tebenaudojamas šimtametes grafikų darbo priemones, tokias kaip 1870 m. "Heinrich Steinberg" litografinės staklės.

Po ekskursijos atnaujintoje laboratorijoje bus praplėštos simbolinės durys į naują ekspozicinę erdvę 5 MALŪNAI, kurioje bus galima apžiūrėti pirmųjų Grafikos naktų rezultatus. Šio renginio dalyviai - esami ir baigusieji VDA Grafikos katedros studentai - kartu su dėstytojais ir laboratorijos specialistais 8 val. kūrė pasitelkę šilkografijos, oforto, sausos adatos bei kitas technologijas. Pirmojo Grafikos naktų renginio metu, kuris turėtų tapti kasmėnesiniu, gimė bendras visų dalyvių lino raižinys, kuris taip pat bus pristatytas atidarymo metu.

Laukiame žurnalistų vasario 27 d., 17 val., VDA C korpuse (Malūnų g.5).

 

Daugiau informacijos,

Laura Montvilaitė,

AZ communications,

laura@azcom.lt,

 +370 699 64640.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-26 12:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media