2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Nacionaliniai pilietiškumo projektai: ką kiekvienas galime nuveikti?

2014-03-02
 
 

Š. m. kovo 3 d. (pirmadienį) 11 val. maloniai kviečiame dalyvauti spaudos konferencijoje „Nacionaliniai pilietiškumo projektai: ką kiekvienas galime nuveikti?". Ji vyks naujienų agentūros BNS konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1, Vilnius).

Vasario pradžioje pradėti vykdyti nacionaliniai pilietiškumo projektai „Atgal į ateitį", „Auginkime vieni kitus" ir „Skaidrumo laboratorija" sulaukė didelio šalies mokyklų, įvairių organizacijų ir vietos bendruomenių susidomėjimo. Spaudos konferencijoje projektų organizatoriai pristatys, kokiuose rajonuose kokie projektai ir kaip bus įgyvendinami, papasakos, kaip kiekvienas pilietis gali prie jų prisijungti, spręsti vienas opiausių valstybės problemų ir kurti savo Respubliką.

Projektas „Atgal į ateitį" kviečia geriau pažinti ir gaivinti gimtojo krašto istoriją, tapti smalsiais jos tyrinėtojais ir populiarinti kultūrinį turizmą šalyje. Antrasis nacionalinis projektas „Auginkime vieni kitus" skirtas spręsti patyčių ir susvetimėjimo problemas, kurti visiems saugią ir draugišką mokyklą. Trečiasis projektas „Skaidrumo laboratorija" ragina kovoti su korupcija, ugdyti jaunimo ir visos visuomenės sąžiningumą. Nacionaliniai pilietiškumo projektai yra projekto „Kuriame Respubliką" dalis. Pirmajame jo etape mokiniai ir studentai nurodė opiausias savo bendruomenių problemas, praktiškai išbandė įvairius jų sprendimo būdus, o geriausieji jų buvo pritaikyti nacionaliniuose projektuose.

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

Agnė Markauskaitė, projekto „Kuriame Respubliką" konsultantė;

Rugilė Šablinskaitė, projekto „Atgal į ateitį" vadovė;

Laura Valauskaitė, projekto „Auginkime vieni kitus" vadovė;

Lina Jasaitė, projekto „Skaidrumo laboratorija" vadovė.

Laukiame atvykstant.

Pilietinės visuomenės institutas

P.S. Projektas „Kuriame Respubliką: visuomenės pilietinio veikimo kompetencijų ugdymas" (kodas VP1-2.2-ŠMM-10V-02-006) remiamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis pagal Europos Komisijos Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą" priemonę „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra".

 

Kontaktinis asmuo

Adomas Bužinskas

tel. +370 625 68686.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-02 10:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media