2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Italų autoriaus Alesandro Sposato knygos „Lietuvos rezistencija. Partizanai. Represijos. Laisvė“ pristatymas

2014-11-11
 
 Alesandro Sposato

Alesandro Sposato

 

Seime lapkričio 12 d. 13 val. įvyks Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto spaudos konferencija, kurios metu bus pristatyta italų autoriaus Alesandro Sposato (Alessandro Sposato) knyga apie Lietuvos partizanus ir rezistenciją „Lietuvos rezistencija. Partizanai. Represijos. Laisvė" („La Resistenza Lituana. I Partigiani, la Repressione, la Libertà").

"Lietuvos rezistencija. Partizanai. Represijos. Laisvė" - tai yra knyga apie Lietuvos partizanus ir Sovietų represiją, parašyta italo italų kalba. Knyga yra unikali tuo, kad joje kalbama ne tik apie istoriją, trumpą, bet stiprią miško brolių patirtį, bet ir apie tautos brendimą, lietuvių mitologiją, poeziją, religiją, dėmesį koncentruojant į įvykius, kurie išskyrė Lietuvą iš kitų Baltijos šalių. Alessandro Sposato pasakoja daug kam už Lietuvos sienų dar nežinomą istoriją. Pasakojimui pasirinktas paprastas, suprantamas žodis, atspindintis to laikmečio niūrią tikrovę, kad skaitytojas savo vaizduotėje susikūrtų detalų to istorinio laikmečio aplinkos, kultūros ir religijos paveikslą.

Spaudos konferencijos, vykstančios Spaudos konferencijų salėje, tiesiogiai transliuojamos internetu. Stebintiems transliacijas yra galimybė užduoti klausimus prelegentams. Nuoroda į klausimų uždavimo sistemą bus Seimo internetinėje svetainėje prie nuorodos į tiesioginę spaudos konferencijos transliaciją. Klausimai bus priimami ir į juos atsakoma spaudos konferencijos metu. Esant galimybei į nespėtus atsakyti klausimus parlamentarai atsakys el. paštu po spaudos konferencijos.

Internete galima rasti ir spaudos konferencijų garso įrašus.

Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius, tel. (8 5) 239 6210

 

Kontaktinis asmuo

Justė Radzevičiūtė-Laugalienė

Komunikacijos departamento, ryšių su visuomene skyriaus, renginių ir lankytojų poskyrio vyresnioji specialistė

Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

2396210

juste.radzeviciute@lrs.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-16 08:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media