2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į tarptautinę konferenciją „Globaliojo švietimo scenarijus: Nuo sampratos iki veiksmų“

2015-04-11
 
 

2015 m. balandžio 13 d., pirmadienį, Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centre (Konstitucijos pr. 20, Vilnius) įvyks tarptautinė konferencija, skirta globaliojo švietimo problematikai pristatyti ir aptarti kartu su Lietuvos ir Europos švietimo specialistais, NVO atstovais bei politikos formuotojais. Konferencijos metu bus pristatytas Lietuvos globaliojo švietimo koncepcijos projektas.

„Pasaulyje vykstantys globalūs pokyčiai turėtų rasti vietą ir šiandienėje švietimo sistemoje, - sako Valdas Jankauskas, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) vadovas, globaliojo švietimo koncepcijos rengimo grupės narys. - Dar darželyje vaikai turėtų suprasti ir mokytis spręsti pasaulio taikos, aplinkosaugos, klimato kaitos, skurdo mažinimo, tolerancijos problemas".

Konferencijos dalyviai diskutuos apie globaliojo švietimo sampratą, situaciją ir rezultatus Europos valstybėse, globaliojo švietimo sąsajas su kasdienio gyvenimo aktualijomis, ieškos būdų, kaip stiprinti jo vaidmenį įvairiuose nacionalinės švietimo sistemos lygiuose.

Pasak V. Jankausko, renginio metu bus aptarta kokias kompetencijas gali ugdyti globalusis švietimas bei kaip globalusis švietimas padeda skatinti visuomenės kaitos procesus. Taip pat bus aptariama, kaip Lietuvos mokykla parengia moksleivius globalaus pasaulio iššūkiams.

Pranešimus skaitys ir patirtimi dalinsis dr. Natalja Istomina švietimo ir mokslo viceministrė, Andrius Krivas, užsienio reikalų viceministras, dr. Romas Pakalnis, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos pirmininkas, Indrė Augutienė, Pasaulio piliečių akademijos vadovė, Valdas Jankauskas, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktorius, Neformaliojo švietimo asociacijos „Jaunimo akademija" prezidentas, Miguel Silva, Šiaurės-Pietų Centro prie Europos Tarybos Globaliojo švietimo programų vadovas, Eddie O'Loughlin, Europos Globalaus švietimo tinklo koordinatorius, Liisa Jaaskalainen, Nacionalinės Suomijos švietimo tarybos patarėja.

Panelinėje diskusijoje dalyvaus prof. Marija Aušrinė Pavilionienė, LR Seimo Žmogaus teisių ir Europos reikalų komitetų narė, dr. Renata Dagiliūtė, Vytauto Didžiojo universiteto Aplinkotyros katedros dėstytoja, prof. dr. Egdūnas Račius, Vytauto Didžiojo universiteto Regionistikos katedros vedėjas, prof. Boguslavas Gruževskis, LSTC Darbo rinkos tyrimų instituto vadovas, Saulius Mykoliūnas UNESCO ekspertas, Milda Dargužaitė „Barclays" technologijų centro Lietuvoje vadovė.

2013 m. Pasaulio Ekonomikos Forumo Davose globalusis švietimas buvo pagrindine pranešimų ir diskusijų tema. Jau tuomet pasaulio lyderiai globalųjį švietimą pripažino veiksmingu įrankiu, skatinant pilietiškumą, sprendžiant ekonomines ir socialines problemas, ragino pasaulio valstybes imtis konkrečių veiksmų.

Globalus švietimas apima šias sritis: žmogaus teisės, lyčių lygybė, ekologija ir aplinkosauga, klimato kaita, skurdo mažinimas, švietimo prieinamumas, kariniai konfliktai ir taikos palaikymas, diskriminacija ir rasizmas, demokratija, globalizacija, sąžininga prekyba, tarpkultūrinė įvairovė, sveikata, atsakingas vartojimas ir kt.

Tarptautinė konferencija „Globalaus švietimo scenarijus. Nuo sampratos iki veiksmų" yra kofinansuojama ŠMM, ES ir URM Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis. Konferenciją organizuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su ŠMM ir URM.

Konferencijos vieta: Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centras (Konstitucijos pr. 20, Vilnius).

Konferencijos pradžia: 10 val.

Kviečiame atvykti žurnalistus.

Kontaktinis asmuo

Jūratė Janavičienė
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras
(8 5) 2054 705
jurate.j@lvjc.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-04-11 19:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media