2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: lja Jašin pristatys ataskaitą “Putinas. Karas”

2015-05-21
 
Ilja Jašin

Ilja Jašin

 

2015 m. gegužės 22 d., penktadienį, 12.00 val. naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje adresu Jogailos g. 9/1, Vilniuje, Ilja Jašin pristatys ataskaitą "Putinas. Karas"

Ataskaita yra skirta Vladimiro Putino vaidmeniui Krymo aneksijoje bei kare Dombase išnagrinėti. Kremliaus propagandos slepiamų faktų surinkimo ir analizės idėja kilo Borisui Nemcovui. Nuo 2015 metų pradžios Borisas dirbo su atvirais šaltiniais, konsultavosi su ekspertais, ieškojo žmonių, pasiruošusių pasidalinti informacija. Nemcovas tikėjo, kad bandymas sustabdyti karą ir yra tikrasis patriotizmas. Ir kad karas su Ukraina - tai niekingas ir ciniškas nusikaltimas, už kurį Rusija moka savo piliečių krauju, ekonomine krize ir tarptautine izoliacija. Naudinga ji gali būti tik Putinui ir jo aplinkai.

Borisas nespėjo pabaigti ataskaitos - vasario 27 dieną jį nušovė ant didelio Moskvoreckio tilto, tiesiai po Kremliaus sienomis. Užbaigti Nemcovo darbą apsiėmė jo sąjungininkai, draugai ir bendraminčiai. Ataskaitos pagrindu tapo medžiaga, paruošta Boriso. Turinys, ranka rašytos pastabos, dokumentai - viskas, ką jis paliko, buvo panaudota ruošiant tekstą.

Ataskaitos užduotis - papasakoti tiesą apie Putino ir Kremliaus intervenciją į Ukrainos politiką, kas ir sukėlė karą tarp dviejų tautų. Karą, kurį reikia nedelsiant sustabdyti.

Vilniuje ataskaita bus pristatyta rusiškos diasporos - politinių emigrantų Mikhailo Maglovo, Vsevolodo Černozubo, ir kt. -  iniciatyva. Ilja Jašinas - Rusijos politikas, Partijos RPR-PARNAS politinės tarybos narys, ilgametis Boriso Nemtsovo bendražygis.

Kviečiame žurnalistus, politikus, diplomatus, nevyriausybinių organizacijų atstovus.

Ataskaitos prezentacija vyks rusų kalba.

Kontaktinis asmuo

8 625 13471

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-05-21 16:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media